Liten pålle på äventyr

Idag gick jag en liten promenad med Fölis. Våran första promenad :)

Hon var väldigt cool hela tiden, men misstyckte ibland när hon ansåg att hon kom för långt ifrån dom andra hästarna. Hon hoppade till och småstegrade lite, men inte värre än att jag snabbt kunde få henne lugn igen. Lite gos och kel funkar alltid som muta!
Jag gjorde det inte avancerat, gick bara omkring lite utanför hagen. Fnns ingen anledning att skynda.

Åsa tog några bilder på oss, dom blev sådär. Men de är kul att ha lite bilder från henne som liten när hon sen blivit större.
Solig uteritt

Idag var det underbart vinterväder! Solen sken, och jag lyckades få med syrran ut på en ridtur.

Först ville hon inte galoppera, men efter lite övertalning gick hon med på det. Bullen är jättesnäll, och gör aldrig nåt elakt. Galoppen gick jättebra och det blev därför några galoppsträckor till.
Mirran däremot, skötte sig inte riktigt lika bra. Hon var som vanligt väldigt het, men det gick rätt bra ändå. Höll på att åka av en gång då Mirran gjorde ett skutt, men lyckades hålla mig kvar :)Hoppas att hon kan hänga med fler gånger. Det är ju till allas fördel:
¤ Emelie blir glad över att komma ut på äventyr
¤ Bullen blir glad över att bli riden
¤ Jag blir glad över att 2 hästar får motion samtidigt
¤ Mirran och Bullen blir glada av varandras sällskap :)

Heby Ryttarförening

Igår åkte jag och min kompis Sandra till Heby för att gå på Heby Ryttarförenings årsfest. Dom bjöd på mat, underhållning och liknande. Ridklubbens duktigaste ryttare uppmärksammades och det blev lottdragning.Framförallt så var det kul att träffa Sandra, som jag inte umgåtts med på ett tag. Vi red på samma ridskola en gång i tiden, men har sen pluggat till olika saker och kommit ifrån varandra lite. Nu ska vi försöka umgås mer, de vore jättekul!

Erbjöd henne att hjälpa mig med mina hästar emellanåt, och det ville hon gärna göra.

Fler bilder från backen

Här kommer några bilder till från förra helgens åkning :)

Den irriterande pricken är med på dessa bilder också, men på bilderna jag tar nu finns den inte med. Den kommer och går!
Skoj

Haha, kolla in den här sidan: (har inte lärt mig länka ordentligt, sorry)


http://playingwithwordsisfun.wordpress.com/2011/12/14/25-best-autocorrects-of-the-year/

Fast..

Ingen dag är den andra lik. Djuren är påhittiga, så man har aldrig tråkigt!

Idag när jag höll på att fösa korna till mjölkningen fick jag syn på nyaste kon i gänget. Hon kalvade i onsdags och har alltså inte varit bland korna så länge. Hon har gått och letat efter kalven en del under dagen, och i sin jakt hade hon klantat till de lite...Ringde chefen som kom direkt. Tillsammans fick vi rätt snabbt loss henne genom att stapla lastpallar under hennes framklövar. Två pallar fick vi upp henne på innan vi kunde knuffa henne bakåt så att hon kom loss. De var en väldigt lugn ung dam, så allt gick väldigt smidigt av den anledningen!

Ser rätt otäckt ut, men hon traskade iväg som om inget hänt. Så det var ingen fara med henne! Dessutom stod hon bara så några minuter, då jag gick förbi där innan jag började fösa korna. Tur, för det ser inte bekvämt ut.

Jag har jobbat där i snart 5 år, och aldrig har nån ko tidigare testat detta. Som sagt, påhittiga djur..

Fredagsmys

Sådär ja, nu var den här arbetsveckan slut! Kom hem både hungrig och otroligt sötsugen, så jag slängde ihop en sockerkaka. Den stod i ugnen medans jag duschade och åt mat, sen tog jag några bitar som efterrätt tillsammans med ett glas mjölk. Mums!

Nu är jag proppmätt och nöjd :)Sitter och funderar lite på hur jag ska planera helgen. Har en hel del jag måste hinna med, så det gäller att vara effektiv!

Ska bland annat rida mina pållar, gå en promenad med Fölis, mocka, åka på en årsfest med en kompis, planera ett möte, städa och hinna med min pojkvän :)

Kiropraktor

I tisdags tog jag morgonmjölkningen bara för att kunna åka in till stan på eftermiddagen. Hade nämligen tid hos kiropraktorn :)

Hade aldrig varit hos en kiropraktor förut, så jag var väldigt nyfiken på hur det skulle vara.
När jag kom dit klev jag in i en liten mysig hall och slog mig ner på en stol för att fylla i ett papper om min hälsa.Såna där papper är nästan tråkiga att fylla i, för det är alltid "nej" som ska kryssas i. Tur det, vore lite jobbigt om det var många "ja"-svar..Sen fick jag prata lite med henne jag bokat tid hos, sen skulle de knäckas! Efter den upplevelsen förstår jag verkligen vad uttrycket "skräckblandad förtjusning" innebär. För det lät väldigt obehagligt, men kändes inte ett dugg :) Jag skrattade efter varje gång hon knäckte, bara för att det lät så obehagligt..
Kan även meddela att hon skrattade lika mycket som jag.

Har haft nåt som påminner om träningsvärk nu efter, men de börjar gå över. Ska tillbaka om några veckor för ett återbesök.

Snabb uppdatering

Hejsan Hoppsan!
Smet in en snabbis på kontoret nu efter min "frukost nr 2" här på jobbet. Jobbar ju som vanligt förmiddag nu på onsdagar för att kunna rida lektion på kvällen.
Efter frukosten blev jag så såsig i skallen att jag tänkte att en snabb titt på internet skulle få mig att vakna till lite. Eftersom jag tog morgonmjölkningen igår med har jag inte hunnit sova så mycket. Får berätta mer om gårdagen sen..

Nu ska jag iallafall ut en sväng till och klippa några kvigor och kor, skotta rent ett foderbord och fixa mina dagliga sysslor. När jag kommer hem ska jag sova några timmar, annars orkar jag inte ridningen ikväll!

Återkommer när jag har mer tid..

Tjao!

Tappsko

Suck, mamma ringde nyss och berättade att Bullen tappat en framsko.. Har pratat med hovslagaren och hon ska komma på onsdag, så förhoppningsvis ska jag kunna ha med Bullen till ridskolan ändå.

Bullen och alla hans tappskor..


Årsfest

Min kompis Sandra har bjudit med mig på hennes ridklubbs årsfest som är i helgen. Ska bli jättekul att träffa lite nya människor, prata om hästar och ridning osv.. Ser jag fram emot!


Ordförande

Igår var jag iväg en sväng till ridklubben för att diskutera en liten uppgift jag tagit på mig. Har nämligen gått och blivit ordförande för ridklubbens ungdomssektion! Dom ringde och undrade om jag ville, och ja..varför inte? Kul med lite utmaning, så att inte vardagen blir tråkig :)

Jag ska sammankalla möten, ordna aktiviteter och ja, hålla ungdomarna sysselsatta :) Ska bli superkul och jag har en massa idéer!

Diskuterade lite med några av "höjdarna" på ridklubben för att få en relativt klar bild över mina uppgifter. Just möten är inte riktigt min grej, men bara alla hjälps åt kommer detta gå jättebra.


En dag i Kungsberget

Idag spenderade jag större delen av dagen i Kungsbergets backar tillsammans med mina syskon, Robins tjej, och 2 kompisar till Jimmy och Robin. Ett gäng på 7 personer blev vi alltså.

Vi hade verkligen jättekul, och det var riktigt bra väder och temp. Nu har jag äntligen kommit hem hem och tagit en skön dusch.

Tog några bilder under dagen, men tyvärr har min lilla prick på linsen kommit tillbaka. Den kommer och går, måste vara nåt skräp som fastnat och hoppar omkring :) Mycket irriterande, framförallt när den är i mitt ansikte på ett av korten!

Redo för start!


Syrran posar inför kameran :)


Jimmy redo att åka.


Robin, Maria och Anders.


Maria fotar. Hon var duktig och fotade en hel del under dagen :)


Anders och Håkan.


Min härliga bror Robin, som inväntar start!


Maria


Utsikten. Fint väder hela dagen, men riktigt soligt och fint på förmiddagen.


Anders!


Jag och syrran, varav jag har den fina pricken på mig :) Ser väldigt kul ut!


Grabbarna grus! Jimmy och Håkan längst upp i backen.


Har fler bilder, men dom kommer senare. Får räcka såhär tills vidare!

Svar på kommentar

Fick denna kommentar idag angående inlägget "Usch". 

Postat av: Malin

Vadå? Jag ser inget...


Svar: Bilden är lite mindre än när jag såg den och skärpan är något sämre, men kolla noggrant :) Ser ni det fortfarande inte? Kolla mellan tjejerna..Haha!


Clinic på Jällaskolan!

Nu har jag kommit hem från jällaskolan där jag varit på clinic. Jens Fredricson(känd hoppryttare) och Peter Lundström(Internationell banbyggare) delade med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

Dom pratade om banbygge, avstånd, unghästutbildning, kombinationer..Ja, lite av allt kan man säga.

Mycket hade man hört förut, men fick nu en liten "påbyggnad" på de man tidigare hört. Lite fördjupning. 

Dom började med att visa en nybliven 5 åring, samtidigt som Jens berättade om unghästutbildning. Att man t ex ska undvika att löshoppa unghästar över kryss, eftersom dom blir osäkra och vet inte riktigt hur dom ska göra. Att hoppa kryss med ryttare var däremot inga problem, då ryttaren kan visa vägen.
Han berättade också om hur viktig framåtbjudningen är och hur mycket man ska kräva av en ung häst.   

Sen fick 2 något äldre hästar visa upp sig, och Jens fortsatte att berätta om dessa. Hur olika dom var(en het och en något lugnare) och hur man ska jobba med dessa.
Dom hoppade lite hinder här och var, och sen fick dom hoppa en bana.

Mot slutet hämtade Jens sin egna häst Colmar, och berättade om sina mål med denna häst. Hur han jobbar med den och vad den kan. Han visade hur man hoppar hinder efter en snäv sväng, kombinationer och liknande. Väldigt duktig häst, både fin och lydig.
Mot slutet hoppade även han en bana, dock med mycket högre hinder än tjejerna gjorde innan.

Dom berättade om läskiga hinder, hur en banbyggare planerar banan och hur man räknar avstånden mellan hindren. Som sagt, dom gick igenom de mesta.

Jens var trevlig att lyssna på, då han var väldigt ärlig och hade mycket roliga uttryck.

Han berättade att alla hästar kan utvecklas, och att det bara är en själv som egentligen hindrar det. Och alla hästar kan bli bra, bara dom kan och vill hoppa.

Han berättade också att dressyren självklart är viktig för hoppryttare(det är ju trots allt mellan hindren man "vinner" tävlingen) men också att hoppningen är viktig för dressyrryttare.

Hm, har jag nåt mer att säga? Tror det var allt i grova drag. Dom tyckte att det var jätteviktigt att rida med hästen hela tiden, och inte bromsa innan hindret för att sen kasta sig över. Det är faktiskt nåt man rätt ofta ser.

Aja, det var lite kyligt, men värt det. Jag blir dock rätt otålig lite väl fort när jag sitter still, så 2½ timme var inte kul av den anledningen..! Men det var lärorikt, som alltid när man hör duktiga människor prata om nåt dom är väldigt bra på :)

Kallt

Usch, kallt idag! Bäst att dra på sig extra mycket kläder, jag fryser ju så lätt..Nu ska jag åka och rida en sväng!

Usch!

Den här bilden hittade jag på facebook. Väldigt obehaglig bild, när man väl kollade noga.. Ser ni? Inte? Kolla noga.. Usch, jag ryser!


Fullbokad helg

Har en fullspäckad helg framför mig, och det ska bli intressant att se om jag hinner med allt jag tänkt göra. Får berätta mer under helgen, om jag hinner skriva några blogginlägg vill säga. Ska försöka vara duktig och fota lite allt möjligt också, så ni får lite bilder att kolla på!
Är så tråkigt att bara läsa text.. :)

Börjar bli dags för mig att krypa till kojs nu, om jag ska orka och hinna med allt imorgon!
Joggingtur i mörkret

Kom hem riktigt tidigt idag från jobbet, härligt! Och det är fredag, kan det bli bättre?

Sprang 2 km idag med, precs som igår. Var inte speciellt sugen först, ville helst mysa ner mig i soffan..Trots bristen på motivation drog jag på mig träningskläderna och begav mig ut i mörkret. Vovve fick självklart följa med, annars skulle han bli sur.
Han kommer alltid springande när jag drar på mig träningskläderna, för då vet han att han har en chans att få följa med.
Han får dock inte jämt följa med, för han har rätt dålig kondis och orkar inte springa längre sträckor.Viggo är så härlig när man kommer hem från jobbet. Han hälsar glatt, sen springer han alltid och hämtar sin boll som han ska visa. Samma sak varje gång, och han ser så lycklig ut över att ha sin boll :)

Clinic på Jällaskolan

I helgen ska dom ha en clinic på Jällaskolan, och den tänkte jag försöka åka på. Eventuellt följer Åsa med, men inget är bestämt än.Texten blev väldigt liten, så jag vet inte om ni kan läsa vad som står. Det ska handla om banhoppning och allt som rör det. Låter intressant!

Scania

Johnnies lilla åkeri tar upp hela parkeringen.. Passaten får stå parkerad på gräsmattan emellanåt. Tur att han bara har två lastbilar än så länge..!


Pyspunka

Har pyspunka på två av vinterdäcken som sitter på just nu. Får pumpa dom ca 2 gånger i veckan, värst är det med vänster bakdäck.
Idag när jag pumpade däcken hörde jag hur det pös. Kollade noggrant och hittade anledningen till det värsta däckets pyspunka.
För vilket däck kan behålla luften när en skruv tryckts in i de?? Haha, kanske ska testa att trycka in skruven lite till, kanske blir tätt då?Aja, blir till att besöka en däckverkstad nu då..

Less på "vintern"

Red Bullen idag, eller rättare sagt försökte. Han är broddad ordentligt, men trots det halkade han hela tiden. Trodde det skulle gå om jag red i vägkanten, men icke. Jag var livrädd och Bullen besvärad..
Red på en åker istället, men det gick inte så bra det heller. Bullen har inga snösulor i bak då hans hovar är lite för dåliga. Skorna sitter sämre med snösulor, så hovslagaren ville helst inte spika på honom såna av den anledningen. Och idag när det är "klibbig" snö, samlades de direkt i bakskorna.Red försiktigt hem igen, riktigt jäkla förbannad. Nu får de här idiotvädret ge sig! Snö, tö, kyla, regn..bestäm dig! Man kan inte göra nåt alls just nu, för det ligger ett tjockt lager is över alla mindre vägar. Blir så less..

Ingen ridning förrän isen är borta.

Lasagne

Har precis ätit en jättegod middag. Johnnie ville så gärna ha lasagne, så vi köpte denna på affärn igår:Var jättelätt att laga, och blev otroligt god! Nåt jag helt klart kommer göra igen :)
Johnnie jobbar just nu, men kommer bli glad när han kommer hem. Han kommer dessutom få med sig en matlåda till jobbet imorrn.

Fölis mor och far

Åsa ville gärna se bilder på Fölis föräldrar, så jag lånade några bilder från modern Sessans ägare. Hon hade några bra bilder, för jag har inte så många på sessan, och inga alls på spindeln(fölis pappa).

Kildimo Princess:Fire Spider:
Schema

Här kommer ett litet snabbt schema på hur mina veckor på ett ungefär kommer se ut. Tider orkade jag inte ta med, men det är väl inte speciellt viktigt heller..Nu när det är lite knepigt väder är det lite svårare att följa schemat, men jag kommer försöka! Tara är ju oskodd, så det kommer bli svårast med henne.

Dieseltank

Var här inne i huset och grejade när plötsligt Johnnie kikade in genom ytterdörren och ropade dit mig.
"Har du cellskräck?" frågade han och såg lite lurig ut.
"Njae, lite..Vadådå?" svarade jag.
"Då var det inget"
"Vad tänkte du att jag skulle göra?" envisades jag.
"Det ligger is i botten på dieseltanken och jag kommer inte ner i den för att ta bort de"
"Jaha, men dåså!"

Drog på mig ett par "oömma" byxor, en regnjacka, handskar, mössa och arbetsskor. På med pannlampa och ner i tanken. Fick bort all is samtidigt som jag glatt nynnade på en låt och sen kröp jag ur igen.  Han blev jätteglad och sa att han aldrig trodde att jag skulle hjälpa honom med de, men jag är inte kinkig. Dessutom var de lite kul!
Jag har lite cellskäck, men sålänge jag kan komma ut eller åtminstonde röra på mig så går det bra. Hissar och liknande t ex, är inget problem. Skulle jag däremot bli inrullad i en matta eller hamna i en snödriva, då skulle jag käna av skräcken.
Ibland när jag och Johnnie myser framför tv:n kan jag helt plötsligt få en väldig olustkänsla och bli tvungen att ta mig loss från hans grepp om mig. För då känns det som om jag sitter fast..

Nåt att sikta mot!

Nu blev det en liten ofrivillig slö-period för hästarna igen. Isen ligger i ett tjockt lager över gårdsplan och vägar, så motivationen när det gäller ridning sjönk snabbt. Är inte så sugen på att ge mig ut med hästarna på isiga vägar, även om dom är broddade.

Kommer nog rida lite på åkrarna tills vidare, för att hålla igång dom.

Funderar lite på hur jag ska lägga upp träningen, vilka mål jag ska sträva emot och liknande.
Några saker jag tänkt på är följande:

# Jobba så mycket som möjligt med egna hästarna inför min ridlärare. Då lär man sig extra mycket, och jag har då en person som kan påpeka exakt vad jag gör rätt och fel.

# Jobba massor med sitsen!

# Utvärdera efter varje ridpass vad som gick bra och dåligt. Hur jag ska göra för att det ska bli bättre och så. Gärna skriva ner det i ett häfte, eller kanske här på bloggen? Bara så att jag har det nedskrivet, svart och vitt :)

# Vara mer positiv. Är ju aldrig nöjd, vilket på sätt och vis är bra då man strävar mer. Men samtidigt kan det ta ner självförtroendet snabbt. Måste kunna berömma mig själv mer!

Då har jag nåt att sträva mot iaf :)


Fölis

Har varit i stallet en sväng och släppt ut hästarna, mockat och gjort iordning inför kvällen. Sen åkte jag förbi Fölis och mockade, gosade med fölet och pratade med Åsa.

Fölis var på riktigt goshumör, och jag passade på att ta lite bilder på henne. Kul att ha senare i livet, när hon blivit stor :)Blev ingen ridning idag, tycker att det är alldeles för halt. Går nog att rida på åkrarna, så vi får se hur jag gör imorrn. Vill ju hålla igång ridningen!

Tekla Van Toarp

Åkte över till Åsa för att mocka hos fölis idag. När det var klart hälsade jag på hästarna lite snabbt innan jag var tvungen att åka till jobbet. Var lite svårt att fota dom i hagen, för dom var så keliga :)

Fick frågan om Teklans fullständiga namn för ett tag sen, men glömde sen bort att fråga Åsa om det. Idag kom jag på det och frågade. Kan meddela att ja, Teklans fullständiga namn är Tekla van Toarp.
Åsa blev jättenyfiken på vem du som ställde frågan är, och vill jättegärna veta. Skriv gärna en liten kommentar, för Åsas sinnesfrids skull! haha :)
Är nämligen så att det är få som vet Teklas fullständiga namn. Inte ens jag visste ju, och jag har ju ridit hästen och har dessutom mitt föl i samma stall..

Här kommer några bilder på hästarna:
Pissväder..

Igår var det riktigt slaskväder med plusgrader, regn och glansis. Man kunde knappt gå utanför dörren utan att halka. Bambi, du har komkurrens på den hala isen!
Fördelen med sånt väder är att bilen blir ren :)Idag däremot, är det minusgrader. Jippi.. Man är ju vid de här laget väldigt less på att vädret inte kan bestämma sig, man vet aldrig vad man kan förvänta sig! Och om det nu ska töa, kan det inte töa helt och hållet då? nä, det ska töa tills det är fin isgata överallt, sen fryser det på igen.
Jättekul när man har 3 hästar att motionera, varav en är oskodd. Även om hästen är skodd och broddad är man ju livrädd för att dom ska halka..

Nä, ska det töa, töa bort all is helt. Sen kan det frysa på igen, och vips har man rena, fina hästar och ett bra underlag att rida på!

Ko med puckel :)

Idag upptäckte jag att en av korna hade fått en stor puckel på ryggen. Kände lite på den och den var vätskefylld. Kan bli så om dom slår i nåt, men jag har aldrig sett en ko med en stor puckel mitt på ryggen! Undrar hur hon lyckades få den..

Tror inte att hon har ont på nåt sätt, och det brukar försvinna efter nån vecka eller två :)

Tips!

Tänkte ge er ett litet middagstips idag!
Eftersom jag kommer hem ca kl 20.00 varje kväll, kan jag bara göra lätta, snabba maträtter. Idag testade jag Abbas citronsås, den dom gör så mycket reklam om på tv.Lättlagad, god och nyttig mat :) Får i oss alldeles för lite fisk, så bra fiskrecept är guld värda!

Sandra

Igår ringde min gamla vän Sandra. Var längesen vi pratade, så jag blev jätteglad. Vi har varit bästisar sen lekis, så vi har känt varandra länge nu. Hon är också hästtjej, så vi pratade glatt på om allt som har med hästar att göra. Kul att ha nån att prata hästar med, för dom flesta i min umgängeskrets är inte intresserade..

Jag föreslog att hon skulle komma över nån helg och kolla på mitt föl, hälsa på dom andra hästarna och rida ut en sväng med mig. Vore jättekul!

Den här låten påminner mig om hur viktigt det är att hålla kontakten med mina vänner, för dom sprids med vinden när skolan är slut.

Gårdagens ridlektion

Igår skulle jag egentligen ta med Bullen till ridskolan, men tajmingen var kass när det började töa på onsdag morgon. Det blev snabbt glansis på grusvägarna och då vågar jag inte köra med transport. Ännu mindre en lastad transport!

Bullen fick alltså stanna hemma den här gången. Fick rida Hottie istället. En het, men härlig, häst. Jag gillar ju hästar som har lite framåtbjudning. Dessutom var vi bara 3 st på lektionen, så man stördes liksom aldrig av att det gick lite fort ibland.

Vi övade mycket sits den här gången med. I volterna lutar man sig gärna inåt, vilket gör att det blir fel för hästen. Det fick vi öva mycket på, i alla gångarterna. Gick rätt bra efter ett tag, men det är svårt när man har ett så invant beteende..
Men jag tycker att det är jättebra att vi övar mycket sits nu, för det är jätteviktigt! Och framförallt jag, som ridit mycket ensam hemma, har lagt mig till med mycket dumma saker när det gäller sitsen. Måste tränas bort!

Var jättelängesen jag red Hottie, och först kom vi inte alls överens. Mot slutet började vi dock samarbeta allt mer och jag var rätt nöjd när lektionen slutade. Att det alltid ska gå bra sista 15 minutrarna, men inte dom andra 45?

Nån mer som upplever ridningen så? Att allt är pannkaka förutom dom sista 30-15 minutrarna?

Kliborste

Mysigt med kliborste :)

Observera svansen som sticker fram ovanför kons huvud.

Igår när jag gick förbi kliborsten stod 2 kor och kliade rumporna samtidigt. Men kliborsten orkade inte riktigt snurra ner 2 kor stod mot samtidigt från två håll.. Den ena lessnade och gick sin väg.

Mirran ute på vägarna

Idag fick Mirran röra på fläsket! Het som vanligt, men lyssnade ändå rätt bra på halvhalterna. Nu när hon börjar få lite kondis är det dags att börja jobba ordentligt med tempoväxlingar, samlingar och allt annat skoj som hör dressyren till!

När hon tycker att jag är för jobbig börjar hon kasta väldigt mycket med huvudet, men ju mer hon lär sig och ju mer tränad hon blir så hoppas jag att hon lugnar sig på den fronten.Även galoppen kändes riktigt kontrollerad idag, annars brukar hon "sprängas" och skjuta iväg i full fart. Känner mig som en jockey på en kapplöpningshäst.. Men som sagt, idag får hon en liten guldstjärna i kanten för galoppen :)

Nä, nu måste jag sticka till jobbet!

Tara och Bullen

Red Tara och Bullen idag. Var perfekt temp. ute, så idag var det lite roligare att rida idag än igår då jag trodde fötterna skulle trilla av pga kylan.. Och ändå var det inte alls speciellt kallt!

Tara: Red ut på Tara idag också, men testade att rida lite hårdare än igår. Hon var nämligen inte ett dugg svettig igår, trots lite galopp och trav. Hon var lika glad idag som igår över att komma ut lite, vilket gör det hela mycket roligare. Är så tråkigt att rida en häst som bara verkar vilja gå i hagen och slöa..Här på bilden nedan ser ni varför jag alltid flätar hennes man när jag ska jobba med henne.. Hon har en riktig sagohästman, men det är inte kul att rida med den när den inte är flätad!Bowl vip: Eftersom underlaget på åkrarna är väldigt bra nu när det är fruset, passade jag på att jobba honom lite i dressyr. Som vanligt efter ett uppehåll var han väldigt svår och kämpade emot. Då och då går han riktigt bra, men ca 95% av tiden stretar han emot och försöker komma undan.

Men nu ska det bli hårdträning så att vi börjar komma nånvart igen :)

Sugen på snowboardåkning!

Sitter just nu och kollar lite på Kungsbergets sida, för nu är jag jättesugen på att åka snowboard! Ska höra av mig till syskonen imorgon och fråga när dom har tid.Jag, mina syskon och några kompisar åkte upp en heldag förra vintern och hade superkul. Måste göras om!Nån som är sugen på att haka på? Kommentera eller sparka iväg ett sms till mig :)

2012 - Ett nytt år med nya möjligheter

Tänkte klottra ner lite om vad jag ska kämpa för detta år och vad jag vill åstakomma innan årets slut.

Jag brukar alltid bestämma 3 nyårslöften som jag sen kämpar för, och än så länge har det funkat bra. I år har jag klurat mycket på va dessa 3 löften ska vara, och kommit fram till följande:

1) Komma igång med träningen - Jättetråkigt löfte, jag vet. Förutom rökning är väl de det vanligaste.. Men för min egna kropps skull behöver jag träna mer. När jag tränade regelbundet hade jag sällan problem med kroppen, men nu när jag slutat(pga dålig motivation) har jag fått väldigt lätt ont när jag jobbar.

Har ju ett krävande jobb, så jag behöver vara tränad för att kroppen ska hålla. Framförallt min rygg känner jag av mycket fortare om jag inte håller igång träningen.

Eftersom joggandet inte var lika kul längre behöver jag nån annan träning att syssla med. Åka snowboard är jättekul och bra träning, men gångerna man kan utöva den sporten är begränsade. Har funderat på att skaffa en mountinbike(felstavat?) till våren. Nån som har några förslag på sporter?

2) Hålla kontakten med mina vänner - Jag är väldigt dålig på att ringa och träffa mina vänner. Har så mycket annat att göra! Men nu ska det bli ändring på det, för vänner är väldigt viktiga! Och jag vill verkligen umgås mer med mina vänner. Jag och Camilla pratade mycket på telefon i mellandagarna, och bestämde oss för att ringa varandra minst en gång i veckan :)
Ska även träffa en av mina bästa vänner nästa helg. Har inte setts på jättelänge och har massor att prata om!

3) Planera bättre - Nu när jag ska hålla igång 3 hästar, uppfostra ett föl, städa, diska, jobba, träna och ha tid för Johnnie, måste jag verkligen planera mina veckor. Funderar för fullt över hur jag ska lägga upp allt, så att allt hinns med. Inte lätt, men fullt möjligt. Orkar och hinner jag, kan jag klottra ner hur ett sånt "veckoschema" ser ut sen.

Har ni några nyårslöften?

Skulle ju klottra ner vad jag vill åstakomma under året, men har skrivit så mycket nu att jag tar det en annan gång :)


Tjejgänget

Satt och kollade bland alla mina bilder här på datorn, och hittade på denna från i somras. Vi samlade ihop tjejgänget i Öregrund där vi badade, solade och pratade. Jättehärligt!Saknar er!

Mysigt :)

Varje gång jag går in hos mamma och pappa för att äta lite, och drar av mig ytterkläderna, lägger jag dom jämt på köksgolvet. Vi har nämligen en innekatt som älskar att ligga och mysa i dom :)  


Fölis

Förresten, glömde skriva om hur det var med Fölis!

Hon hade ju lagt sig direkt när Åsa tagit in henne och inte ätit i vanlig ordning. Därför var vi oroliga att nåt var fel.
Åsa höll koll och ringde sen senare på kvällen och berättade att allt var okej. Hon hade ställt sig upp och börjat äta, precis som vanligt.

Märkte inget konstigt idag när jag var dit heller, så det verkar lugnt. Skönt!


Dagens ridning

Har precis kommit hem från stallet. Hade egentligen tänkt rida 3 hästar idag, men klev upp så sent och kände helt enkelt inte för det. Känns lite mycket med 3 hästar efter varandra, så jag ska satsa på endast 2 i fortsättningen.
Red Tara och mirran idag, men blandat resultat..

Tara: Tara har inte blivit riden på länge av flera anledningar. Mest tidsbrist, men också pga att hon är svår att rida ut på. Hon är en sån som jämt ska vända hemåt och streta emot, vilket gör hela upplevelsen tråkig och negativ. Ibörjan går de ju bra, men när hon stannat för 10:e gången på 50 meter börjar man lessna..

Nu är det så att hon är en fånghäst och jag vill ha henne i bra form till i vår när fången brukar smyga sig på. Hoppas på att hon ska klara sig ifrån de om hon är tränad.

Vi testade att rida till grannen och tillbaka, en sträcka på ca 3 km. Kändes som en bra början. Till min stora förvåning gick det riktigt bra, och hon bråkade inte speciellt mycket. Visst testade hon mig i vanlig ordning, men hon var inte alls så jobbig som vanligt. kanske har hon saknat ridningen?
Red och tävlade henne mycket för några år den, men sen gled vi ifrån varandra av nån anledning. Det ska det bli ändring på!Får alltid fläta hennes man eftersom den är så lång. Idag flätade jag även svansen lite snabbt.

Nöjd pålle går ut till dom andra i hagen :)


Mirran: Red mirran ute på en åker för att komma igång lite med dressyren. Den heta lilla damen har knappt jobbat med dressyr alls, vilket nog är anledningen till hennes jobbiga beteende. Hon kastade med huvudet, stretade emot, vägrade stå still och var allmänt jobbig. Mot slutet började hon dock lugna sig.

Vi jobbade bara med skritten, för hon hetsar upp sig så i traven och galoppen. Vi måste behärska skritten först.. Vi övade halter, halvhalter, volter och testade även framdelsvändningar och skänkelvikning.
 
Mirran är ju väldigt känslig och lättlärd, så bara man berömmer på rätt ställe brukar hon fatta direkt. Har aldrig testat framdelsvändningar med henne förut, men efter att ha klappat om henne snabbt efter att hon flyttat ett steg några gånger fattade hon vad jag ville. Sista gången jag testade gjorde hon det riktigt bra.

Imorgon tänker jag rida Bullen och Tara, för då har alla 3 hästarna fått jobba 2 gånger var den här helgen :)
Tänker försöka rida dessa 3 hästar 3 gånger varje vecka nu under vinterhalvåret. När värmen och ljuset kommer hoppas jag på att kunna rida mer.

På hemvägen svängde jag förbi Fölis för att klappa och mysa lite. Blir nog inget större problem att rida in den damen, för jag stod på en sten bredvid henne och hon brydde sig inte ett dugg när jag böjde mig ner över ryggen på henne(utan att lägga vikt på henne). En riktigt cool liten pålle!

Tekla

Fick denna kommentar idag:

Caroline om Uteritt:
Tekla van toarp?:)
Vet inte alls vad Teklan heter mer än just Tekla, men jag ska fråga Åsa imorgon :)

Problem..

Nu ringde Åsa och berättade att Fölis gått och lagt sig när dom precis släppt in henne i boxen. Hon rörde inte ens maten, trots att hon är ett riktigt matvrak.. Låter oroväckande!

Dom skulle ta hennes temp. för att kolla om hon har feber, och hålla lite koll på henne. Blir hon inte bättre får jag ringa veterinären direkt imorgon.

Vore verkligen inte kul om vi redan ska få problem..!


Väntar..

Sitter just nu i soffan och väntar på grabbarna. Vi ska nämligen över till några grannar och fika, men grabbarna eldar ute i trädgården och känner jag om rätt kommer dom stanna kvar där ett tag till.

I väntan på dom sitter jag här med datorn i knät, Bandit Rock i radion och tv:n påslagen. Inte ofta det händer, brukar nöja mig med dator och tv.. Kollar på tv:n när datorn går trögt :)


Har precis städat och diskat, så jag känner mig rätt duktig. Skönt att ha det värsta gjort så att jag inte behöver bry mig så mycket om det resten av helgen. Behöver diska lite till bara(vore skönt med en diskmaskin!) och röja upp i sovrummet. Har kläder överallt..

Ridning i solen

Idag åkte jag till stallet och red både Bullen och Mirran. Tänkte rida en stund på Tara också, men tar det imorgon istället.

Bowl Vip: Red Bullen en rätt kort sväng eftersom han vilat i nästan en månad. Han verkade väldigt nöjd över att få bli riden igen, för han såg så nöjd ut både på stallgången och under ridningen.

Vi skrittade mest, men varvade med jogging emellanåt. Han fick även galoppera några kortare sträckor, vilket han älskade. Fick knappt stopp på honom!

Mamma fotade oss lite snabbt innan hon gick in för att göra sig klar till jobbet:

Miranda: Mirran reds också en rätt kort bit, mem det är samma sak med henne. Vill mjukstarta efter vilan. Men hon låg iaf inte på latsidan efter sin semester, snarare tvärt om. Blev många halvhalter!
Trots att vi red en kort runda med lite jogging och lite galopp, precis som Bullen, var hon svettig när vi kom hem. Hon hetsar upp sig så!

Imorgon, om vädret tillåter, ska jag rida alla 3 hästarna. Nu när det är lite kallare kan jag även rida dressyr på åkrarna. Perfekt!

Svängde förbi Åsas stall och mockade hos Fölis på hemvägen. Kollade hennes sår och det ser bättre ut, bara den djupaste biten kvar. Svullnaden har gått ner ordentligt vilket är ett gott tecken.
Hinner jag, så ska jag ta en kort promenad med henne i helgen.

Dags att röra på fläsket!

Hästarna har vilat några veckor nu över jul och nyår, men imorgon ska dom börja jobba igen!

Håller på och funderar på olika mål för hästarna, så man har nåt att jobba mot. Men en sak är iaf säker, och det är att jag ska ställa upp i några lättare klubbtävlingar i sommar. Nyttigt för hästarna och kul för mig(hästarna ska förhoppningsvis också tycka det!). Var jättelängesen senast.

Dom är bra tjocka, så jag har mycket att jobba med. Men kul ska det bli!


Terminens första ridlektion!

Igår åkte jag till ridskolan för terminens första lektion. Var jättetaggad och på riktigt bra humör. Har inte ridit på ett tag då jag låtit hästarna ha en viloperiod nu under vintern. Men nu är det slut på den viloperioden :)

Aja, tillbaka till lektionen. Vi fick öva mycket sits, vilket verkligen behövs. Nog för att min sits förbättrats ordentligt sen jag började ta lektioner, men det finns massor kvar att öva på!
Tydligen svankar jag lite väl mycket när jag rider(vanligt problem bland tjejer) och klämmer även för mycket med knän och lår.
Jag är svankryggig av naturen, så jag vet inte hur mycket jag kan träna bort det i ridningen. Blir nog svårt..

Fick rida en del utan stigbyglar för att öva sitsen, och det känns i dag. Träningsvärk! Men helt klart lärorikt.


Lilla fölis

Lilla Fölis är så fin i nya regntäcket! Otroligt lugn också, för när man sätter på täcket är hon lika cool som om hon haft täcke varje dag i flera år.

Lika snäll är hon när man spolar benen på henne. Hon är så duktig så!


Såret på benet ser allt bättre ut. Har inte vart dit idag, men senast jag kollade såret hade svullnaden gått ner ordentligt och nästan hela såret hade läkt. Nu återstår bara en cm, där det var som djupast.

När såret läkt tänkte jag börja gå promenader med henne.

Nyfiken?

Finns det nåt nyfiknare djurslag än nötkreatur? Satte mig ner hos kvigorna, och ALLA skulle kolla, nosa och slicka. Nötkreatur verkar undersöka allt med tungan, för hur försiktiga dom än är när dom hälsar, kommer alltid den lilla tungan som ett brev på posten :)


En morgon på jobbet

Numera kommer jag ta morgonmjölkningen på onsdagar istället för fredagar då jag bytt grupp på ridskolan. Kommer rida samma tid, men på onsdagar. Så idag var det premiär för de nya schemat, och det känns lite konstigt. Normalt brukar veckans jobb vara klart när jag åker hem mitt på dagen, men numera kommer både torsdagen och fredagen vara kvar.

Vi hade inte så mycket att göra idag på jobbet, så jag passade på att tvätta mjölkstallet.
Har tidigare gjort det rätt regelbundet, då jag vill ha rent omkring mig när jag jobbar. Men nu över jul och nyår har det inte blivit av, så nu var det dags!

Efter att ha ätit lite gick jag och chefen ut för att flytta en kviga. Hon hoppar på 3 ben, och det ser ut som om det är en inflammation i leden. Det gick väldigt snabbt, helt plötsligt var hon jättehalt. Vi flyttade in henne i gamla ladugården där hon får nära till mat och vatten, och veterinären ska kolla på henne.

Jag vågar inte vara allt för positiv, för vi har tidigare avlivat kor för detta. men jag hoppas att vi kan rädda henne.


Mocka

Nu ska jag åka och mocka Åsas stall(där fölis står) och sen stallet hemma hos mamma och pappa.

Åsas stall är jättefint, ljust och fräscht. Ett sånt stall vill jag ha!!
Fölis

Fölis trycker att det är tråkigt att stå på gången. Finns ju ingen mat!! (Hon är ett riktigt matvrak..)


Shit happens..

I somras när jag, Johnnie och Pontus var upp till Rättvik och kollade på bilar tog vi en sväng för att kolla lastbilar också. Johnnie och Pontus är ju lite beroende av lastbilar..

Hittade på denna, som gått omkull strax innan.Inte kul på nåt sätt kan man tycka, eftersom det var sopor av allt. Men en liten detalj gjorde det hela lite komiskt:
Vovve vs. Fölis

Fölis var väldigt intresserad av Viggo när han fick följa med till stallet. Ville verkligen hälsa på vovven, men vågade inte riktigt :)

Viggo tyckte dock inte att Fölis var så intressant..Gott Nytt År!

Här kommer några bilder från nyårsfirandet.

I år, precis som tidigare år, bjöd vi hem ett härligt gäng kompisar hit till mig och Johnnie. Vi blev sammanlagt 9½ personer, och senare under kvällen anlände 2 till.

Vi bjöd på hjortstek, potatis och sallad. Blev väldigt bra, men jag är inte helt nöjd. Kan få det lite bättre! (är aldrig nöjd..)


Killarna var som barn på nytt när fyrverkerierna skulle upp i luften!


Vad killarna pratar om på den här bilden vore kul att veta.. Alla är överallt :)


Mums, skumpa..


Här har vi den sista halvan, ni som blev fundersamma när jag skrev 9½ personer :) Några av besökarna hade avlat av sig sen senaste nyår!


Pontus är fotograf :)


Johnnie dansar med vovven...

Tillbaka!!

Hej igen!!

Nu har brorsan lagat min dator och allt verkar funka. Den är något trög bara, men det kanske beror på alla bilder jag fyllt den med :)
Nu ska förhoppningsvis uppdateringarna på bloggen bli något bättre..


RSS 2.0