Bakning

Har inte gjort mycket alls idag, en man måste få ha såna dagar ibland också..
Har städat lite halvhjärtat, kollat på tv och blev sen sugen på att baka. Blev 2 bröd och en sockerkaka av bara farten.
Tog just ut brödet ur ugnen, så dom ligger och svalnar nu. Såg jättefina ut, och doftade härligt :)
 
 
Sockerkakan gjorde jag lite roligare genom att byta ströbrödet till kokosflingor, och hade i blåbär och hallon i smeten. Blev jättegott!

Dagens ridlektion på Cha cha

Sådär ja, lovade ju att skriva ett inlägg om dagens ridlektion! Tänker försöka hålla mig till rätt lite text, då jag tror många lessnar om det står för mycket. Jag är sån i alla fall, hoppar gärna över att läsa om det är en massa text..
 
På dagens schema: GALOPPFATTNINGAR
 
Jag red Cha cha, en ponny som är korsning mellan arab och quarter om jag minns rätt. Född 2002 och till salu, då hon inte riktigt passar på ridskolan. Hur trevlig som helst, men är lite väl svårriden(tror att det är anledningen till att hon ska säljas).
Bara man förstår sig på henne så blir hon hur fin och mjuk som helst, men jag är än så länge lite för snäll verkar det som. Måste vågra kräva mer av henne för hon, som dom flesta hästar, ignorerar en tills man visar att man verkligen menar allvar.
 
 
Vi jobbade en del med galoppen. dvs, fatta en bra galopp, forma, hålla bra tempo, hålla galoppen m.m.
Vi har inte jobbat så jättemycket med galoppen tidigare, så de är jättekul att äntligen få göra det! Känner att jag lär mig nåt nytt varje gång.
Cha cha har svårt för vänster galopp, så jag höll på att bli galen på slutet av lektionen då det bara blev fel fel fel!
 
Vi red först på spåret i galopp och gjorde volter vid A och C. Sen gick vi in på stora volterna och fattade galopp vid X, för att sen bryta av ca ett halvt varv senare och göra samma sak igen. Gick sådär, men jag kände verkligen skillnad på en bra och en dålig fattning. Vilken fin galopp hon fick när det blev en lyckad fattning!
 
Är nöjd med några saker i alla fall, har blivit bättre på att se det som gick bra och inte bara det dåliga.
# Fick henne snabbare i rätt form idag jämfört med förra veckan
# Kände att jag kunde jobba med henne bättre nu när jag lärt mig hennes "ömma" punkter.
# Galoppen kändes mycket bättre än senast, även om fattningarna inte var snygga..

Frusen katt

Jag klev upp kl. 7 idag, för att hinna till ridskolan i vanlig ordning. Lilla Kisse(vår katt) jamade och ville ut, så jag följde henne till dörren och öppnade den. Kylan slog emot oss som en vägg.  Kisse skakade på huvudet, vände och gick med lika bestämda steg som hon gått mot dörren, ifrån dörrn. "Aldrig i livet att jag går ut i den här kylan, är du dum eller!?"
 
Hon valde istället att placera sig i fönstret och uppleva vintern på säkert och behagligt avstånd. Hade jag inte varit tvungen att åka till min ridlektion hade jag gärna gjort henne sällskap, då temperaturen ute låg på -24 grader. Med tanke på bilens tjuriga utrop när jag startade den, hade den nog med glädje gjort mig och katten sällskap inomhus.
Vilken syn..en katt, en tjej och en passat som betraktar vintern från insidan av huset. Fast ingen hade väl klandrat oss, för ingen verkade vilja vara ute i morse frivilligt.
 
Nä, nu börjar mina tankar bli allt för förvirrade. Dags att göra nåt annat, eller i alla fall skriva ett inlägg om dagens ridlektion innan jag glömmer det!

lördag

Har blivit väldigt dåligt med uppdateringar här på bloggen senaste tiden. Detta beror på flera saker, dels att Johnnie har med sig vårat trådlösa internet i lastbilen när han jobbar, men nu på senaste tiden har jag även haft mycket annat att göra.
På förmiddagarna har jag haft sovmorgon eller grejat med hästarna, och på kvällarna har jag kommit hem runt 20.00, lagat mat och duschat. Har inte hunnit något mer, framförallt inte uppdatera bloggen!
 
Men den här helgen är rätt lugn, så jag borde kunna uppdatera lite. Fast då har jag väl inget att skriva om istället..Så kom gärna med tips om ni orkar :)
 
Hittills idag har jag hunnit med min ridlektion, kan berätta mer om det i ett nytt inlägg. Efteråt åkte jag hem, fodrade utefåglarna och satte mig i soffan. Vi är bjudna hem till Johnnies syster idag, och även hem till några bekanta. Men Johnnie är sjuk så antingen åker ingen eller så åker bara jag. Har inte bestämt mig än.
 

Power Boy

Såg just att fadern till våra 3 uppfödningar hemma, Power Boy, gick bort i somras. Så Tara förlorade inte bara sitt eget liv, utan även både sin mors och fars samma år.
 
Power Boy var en ridponnyhingst som gett många fina avkommor runt om i världen. Min nu avlidna ponny Tara var en av hans första avkommor i Sverige.
 
 
Enligt den lilla info jag hittat var det hans bakknän som tackade för sig efter alla betäckningar. man kan alltså få för mycket av det roliga..
Har jag mer tid en annan dag kan jag skriva mer om honom och hans avkommor då.

Dags att träna!

Har dom senaste dagarna haft väldigt ont i svanken utan nån direkt orsak. Detta har fått mig att verkligen bli tvungen till att börja träna, så att ryggen stärks. Märker nämligen en klar skillnad på min rygg när jag tränar regelbundet och inte.
Imorgon när jag kliver upp väntar därför en joggingtur! Det var längesen..Alldeles för längesen!
 
Kan knappt sova, köra bil och sitta i soffan pga ryggen nu, så nåt måste göras snabbt. Funkar inte träning skulle jag bli förvånad. Träning löser mycket. Värst är det att köra bil och sova efter en lång arbetsdag, det går knappt..
 

våren retas..

I fredags var det riktigt vårväder ute. Härligt, men det är lite jobbigt att gå runt på jobbet och ha vårkänslor när man vet att det är minst en månad kvar innan våren börjar visa sig på riktigt..
 
 

Promenad

Årets första promenad är avklarad! Måste verkligen ta tag i min träning igen, men just nu sätter förkylningen stopp för de. Men promenader kan jag gå ändå i alla fall, frisk luft är bara nyttigt!
 
 
Blev en tur på ca 3-4 km, vet inte exakt. Skönt att gå och fundera lite över saker och ting! men väglaget var inte riktigt bra eftersom det var glansis lite här och var..

Fast

Detta gjorde kon om flera gånger under dagen. Hon ville nämligen hitta sin kalv som hon skiljts från några dagar tidigare. Hon verkade dock inte förstå att hon inte kom längre än så..
 
 
Tur att inte fler kor lyckas med de där. Kan bara minnas att jag varit men den gång tidigare..

Nyårsfirande!

Blev inga fler inlägg igår, hade fullt upp med att städa, göra mig klar och laga mat.
Maten tog tyvärr längre tid än tänkt, men med tanke på hur god den blev var det värt det. Tur att köttet tog slut, för annars hade jag nog ätit ihjäl mig..
Serverade oxfilé, hasselbackspotatis och 2 sorters sås. Den ena var en rödvinssås som jag gjorde från grunden och det var nåt av det godaste jag ätit i såsväg!
Är som sagt väldigt nöjd med maten, den kunde nog inte bli bättre.
 
Brukar vara duktig och göra sallad, men det blev ingen i år. Dom flesta som kommer brukar inte vara så mycket för sallad, så jag tänkte att det nog inte var någon stor förlust. Dock saknade jag salladen väldigt mycket när vi åt. Det ska jag tänka på nästa gång jag bjuder på mat.
 
Det var ett ovanligt lugnt firande i år, vilket kändes väldigt konstigt. Men många av dom som brukar komma på nyår har gått från att festa och dricka till att bli duktiga föräldrar. Därför blir nyårsfirandet allt lugnare.
 
Det var full fart på lilla Svea större delen av kvällen, men strax innan 12-slaget somnade hon. Var sent för en liten tjej som hon! Även en annan deltagare tackade för sig innan det nya året. Hon skulle upp tidigt och jobba dagen efter, så man kan förstå att hon ville hem och sova.
 
12-slaget kom och vi gick ut för att se alla fyverkerier. Grannarna sköt också en hel del, så det blev dubbelt upp :)
Jag var nykter, och kom till min förskräckelse på att det var längesen jag var så nykter på nyår. Skärpning!
 
Efter 12 ville jag egentligen sova eftersom jag var trött, men jag hade lovat att köra en av grabbarna till samhället och köra hem Johnnies mamma. Kom i säng först 4, då var jag bra trött!
 
Nu har jag bara det "roliga" kvar, dvs städningen!
 
 
 
 
 

RSS 2.0