Solig uteritt

Tog en härlig långtur med Bullen idag i det fina höstvädret. Solen sken och luften var frisk, perfekt dag att vara ute!
Blev en hel del trav idag, kändes som en bra dag att vara ute och jogga på. Lite galopp blev det också, men bara på ställen där det var mjukt. Han gillar inte riktigt att galoppera på hårda vägar.
 
 
Kom på en alldeles ny idé. Jag skulle vilja testa distansritt med Bullen! Han är ju inte riktigt byggd för mer avancerad dressyr, men distansritt klarar han av. Travare är bra på att "nöta på". Men jag måste kolla upp hans ben och rygg innan, för säkerhetsskull! Han gick ju på travet många år och börjar bli lite äldre..

Foder till gammal häst?

Någon som har tips på foder till en gammal häst? Bra grovfoder är ju en självklarhet, men nån där ute kanske har egna erfarenheter att dela med sig av?
 
Våran 34-åriga dam är lite väl tunn i år, så jag vill fodra henne extra noga över vintern. Och alla har olika saker att säga om hur man fodrar hästar. Men jag vill inte bara höra om vad man borde göra i teorin, utan vad som funkar i praktiken. Ett misstag många högre utbildade gör..
 
 

Dagens ridlektion

Tog med Bullen till ridskolan idag, och det var hoppning som stod på schemat!
 
Jobbade med både bommar och studs, vilket gick sådär. Bullen kändes väldigt trött och ofokuserad idag, så jag kan inte alls säga att jag är nöjd. Men jag fick iaf lite beröm, för ridläraren tycker att det går framåt. Hon tycker att jag lär mig allt mer hur jag ska hantera Bullen för att få honom att arbeta korrekt.
Känns bra att det ändå går framåt, även om det inte alltid känns så.
 
 
Höll på att krocka med en älg när jag var påväg till ridskolan. Tittade lite snabbt i backspegeln för att kolla att allt var ok och se om det låg någon bil bakom, ser då nåt röra sig på bilens högra sida. Kastar en blick dit och inser att en stor älgtjur springer mot bilen och i sista stund vänder och springer bredvid bilen några meter. Han saktar sen in och när jag passerat ser jag honom springa med långa steg över vägen bakom mig.
Hann inte ens reagera innan det var över, och adrenalinet pumpade. Vilken tur vi hade, jag, Bullen och inte minst älgen själv!
 
Man vill inte gärna krocka med en älg, och absolut inte med en hästtransport med häst i bakom bilen!

Fika hos brorsan

Har precis varit hemma hos min bror Jimmy och kollat in hans nya hus. Han bjöd på fika och vi fick en liten rundvandring i alla rum.
Mor och far var där, min älsta bror Robin, Johnnie och jag. Vi hade väldigt trevligt, är alltid lika kul att träffa familjen!
 
 
Man ska inte ha nån sån där ny mobil, dom 2 av oss som hade såna fastnade i dom efter ett tag..Bättre att ha en vanlig knapptelefon, så man inte blir fullt så beroende!
 
Nästa helg ska eventuellt Jimmy med tjej komma hem till oss, men inget är spikat än.
 
 
 

Brown Swiss

Chefens favoritkviga på jobbet, eller rättare sagt en av dom :)
 
Hon är korsning mellan SRB(ev. lite ayrshire?) och Brown Swiss. Hon skiljer sig rätt mycket från dom andra när det gäller utseéndet, och även lynnet är helt annorlunda. Observera dom otroligt lurviga öronen! Hon har öronmärken, men det är tur att vi kan hennes nr utantill då man inte har en chans att se märkena..
 
 
 
Hon är dräktig med en Brown Swisstjur, och det ska bli jättekul att se resultatet när hon kalvar :)
 

Promenader med Bullen

Försöker som sagt gå promenader med Bullen regelbundet. I går gick vi en sväng på 2-3km i det fina höstvädret. Bäst att njuta när solen väl skiner, för det är inte ofta!
 
 
 
Bullen ser mest uttråkad ut när vi är ute och går, men så ser han i och för sig ut jämt..
 
Idag lastade jag Bullen och åkte till närmaste ridbanan där jag jobbade lite lätt med honom. Var längesen jag red lite ordentlig dressyr på honom, eftersom åkrarna är för blöta och jag har inte kommit iväg till nån ridbana.
Han var väldigt ringrostig, men lyssnade ändå riktigt bra.
Ska försöka komma iväg till ridbanan 1-2 gånger i veckan tills vintern kommer.
 
Imorgon ska vi i alla fall till ridskolan och hoppa. Jippi! Var längesen sist!
 

Visdomsord

 
- Gå din egen väg och plöj din egen fåra -

Helgens Hiss och Diss!

Bra och dåliga sakerfrån helgen!
 
Bra:
 
¤ Har hunnit med mycket!
¤ Allt har gått enligt planerna
¤ Har träffat 2 kompisar under helgen och har haft jättekul!
¤ Känner mig riktigt taggad inför morgondagens jobb.
¤ sprang ett lopp = motion :)
 
 
Dåligt:
 
¤ Blev lite stressigt under lördagen, vilket inte är nyttigt..
¤ Har ätit lite väl mycket onyttiga grejer!
¤ Har inte hunnit umgås med Johnnie under helgen.
 
 
 
 
 

Skruttan då och nu!

Här ska ni få se lite bilder på Fire Princess uppväxt såhär långt. Hon ser verkligen ut som en stor häst nu när hon kommit förbi det värsta "valpstadiet".
 
Lillskruttan förra sommaren, då var hon minsann inte så stor och kaxig!
 
Strax efter att jag hämtade hem henne i vintras. 6 månader gammal.
 
 
I början på sommaren 2012. Växte snabbt under den perioden och höll inte hullet så bra.
 
Nu, för ca en vecka sen. Hon har lagt på sig en del och ser superfin ut!
 
Fortsättning följer..
 
 

Lorry

Tog en bild på Lorry när jag var ute i hagen och räknade korna idag. Tog hem henne från jobbet för ett par år sen då hon skulle gå på slakt. Har man en favorit så har man..
 
 
 
 
 
 

Träff med malin

Kom nyss hem från träffen med min kompis Malin. Hon har hästen hos sin mor, så vi bestämde träff där och tog sen en ridtur tillsammans i det skapliga höstvädret.
 
Vi hade massor att prata om, och det blev aldrig tyst. Vi har mycket gemensamt, och är dessutom väldigt lika med vad vi tycker och tänker.
Ridningen gick jättebra. Jag fick låna Malins mors häst Proud, och han var väldigt trevlig att rida. Lugn och snäll med mycket framåtbjudning, såna hästar gillar jag!
 
Hade så kul att jag helt glömde bort att ta några bilder. Min mobilkamera har nämligen börjat funka igen, Jippi!
 
Vi pratade om att hon och pojkvännen borde komma över på middag nån helg framöver, och hon gillade idén. Ska kolla med Johnnie om vilken helg som passar bara :)
 
Nu ville Johnnie ha hjälp med något. Tjao!

Ridtur

Imorgon, eller rättare sagt idag(söndag) ska jag träffa min kompis Malin och rida en sväng. Längtar, för henne träffar jag allt för sällan!

Studiebesök på jobbet, mat och film

Efter loppet duschade jag och åkte sen till Gränby centrum och mötte Camilla. Vi hade nämligen bokat in en halvdag tillsammans :)
 
Handlade fika och åkte sen till mitt jobb på ett litet studiebesök. Har jobbat där i över 5 år och hon har aldrig varit där. Men nu har hon! Hon fotade och kollade nyfiket omkring. Det är ju alltid lika kul att kolla på nya gårdar.
 
Suddig bild på Camilla som grejar med mobilen i kalvstallet..
 
Sen när vi fikat och kollat klart, åkte vi vidare ham till mig. Handlade mat som vi sen lagade till. Lasagne och till efterrätt gjorde vi en paj. Jättegott!
Kollade på en thriller vid namn Julias eyes, men jag gömde mig under filten när det var som läskigast. Har blandade känslor angående såna filmer..
 
Bra var den i allafall!
 
Nu har Camilla som sagt åkt hem. Har varit en superbra dag! Fullbokad till max, men allt har gått jättebra och jag har haft supertrevligt :)

Full fart

Nu har Camilla åkt. Har varit en lång, men underbar dag!
 
Dagen började med att jag klev upp rätt tidigt(väldigt tidigt med tanke på att det var lördag) och jag började med att kolla djuren hos mor och far. Åkte vidare till ridskolan och red en helt okej lektion. Red deras nya häst, en korsning halvblod/kallblod, och till en början gick det inte alls bra. Men mot slutet tog det sig och blev riktigt bra!
 
Gjorde snabbt iordning hästen och bytte sen om. Åkte raka vägen till stan och letade mig fram till stället där loppet skulle hållas. Jag, mina bröder och brorsans flickvän skulle nämligen springa ett lopp :)
 
Robin skulle springa en mil, vi andra(med sämre kondis) sprang den kortare sträckan på 6,4km. Jag sprang på ca 32 minuter, helt ok med tanke på att jag inte joggat på flera månader!
 
Jimmy och Maria, precis innan start. Taggade!
 
Jag är jättenöjd, för det kändes otroligt bra när jag sprang. Gott tempo hela vägen!
Fick med mig lite gratisgrejer hem också, aldrig fel.
 
I min klass, 6,4km, kom jag på plats 12 av 97 startande och ser nu att jag sprang på tiden 32.46
Vinnaren hade tiden 23.59

Fotoproblem

Det går inte längre att fota med min mobil, så det blir ont om bilder ett tag.. Känns jobbigt, för jag fotar med den dagligen!
Mamma och pappa har lånat min digitalkamera, så jag har inget att fota med just nu. Håll till godo!

Tempoväxlingar

Klev upp relativt tidigt idag för att hinna rida innan jobbet. Kallt och en tjock höstdimma låg tät över åkrar och hagar.
Satsade på att jobba med tempoväxlingar i första hand. Träna övergångarna och hans kvickhet. Han är ju lite slö och trög, så de här är precis sånt han behöver jobba med ofta.
 
Först var han som vanligt, sölig och trött. Men när han fattade att han behövde vara med i svängarna eftersom jag kom med nya order ofta, vaknade han till och jobbade på bra. Blev ingen lång sväng, men jag var nöjd så det gjorde inget.
 
 
 
 
Imorgon ska jag rida lektion som vanligt, men Bullen får stanna hemma så jag ska vidare till stan direkt efter. Blir en fullspäckad dag imorgon :)
 
 

Jogging m. Bullen

Red Bullen en sväng idag, nästan en mil. Mycket jogging, en del skrittpauser och 2 korta galopper. Han kändes lite trött och slö, men såfort nån läskig sten, byggnad eller liknande dök upp travade han med snabba, höga steg, huvudet i skyn och frustade. Fåntratt..
 
När jag hämtade honom i hagen var det ingen tvekan om att han besökt mineralbunken.. Avslöjad!
 
Hade hoppats på att kunna ta med honom på lördagens ridlektion, men kommer inte hinna. Får låna en av skolans hästar igen.
 
Imorgon ska jag rida lite enklare dressyr med Bullen, mycket tempoväxlingar och skänkelvikningar.

Visdomsord

 
- Du kan inte ändra vinden, men du kan trimma seglen -

Trötta kor

På jobbet jobbar våra kor tydligen väldigt hårt, för dom sover bra djupt!
 
 

Mina odlingar

Har odlat lite grönsaker, örter/kryddor och sallad i år, och är mycket nöjd med skörden. Eller det jag hunnit skörda än så länge iaf.
Nästa år ska jag odla hälften så mycket sallad, då den växte jättefort. Hann inte med att äta i samma takt som det växte! Mycket morötter, potatis, lök och rödbetor vill jag odla nästa år.
 
Två morötter jag dragit upp:
 
 
 
Den andra bilden föreställer en jääättelång morot, säkert 2½-3 dm. Mycket längre än dom andra. God var den också! Älskar att skiva olika grönsaker som morötter och rödbetor som jag sen kör i ugnen tills dom mjuknat. Äter det som godis..

Brunstig!?

Två brunstiga kor bökade runt ordentligt under eftermiddagen idag, ser lite kul ut..
 
 
Hoppla kossan! :)

Promenad

Försöker nuförtiden gå en promenad med Bullen en gång i veckan. Bra för oss båda, han får komma ut och röra lite på sig och...eh ja, samma sak gäller mig!
 
Hästarna går just nu i en hage i utkanten av ägorna(inte kul) så jag brukar parkera bilen där och sen leda hästen hem på en gång, istället för att parkera på gården. Under promenaderna behöver jag ju inte ens leda hem hästen, utan kan börja gå direkt.
Hade dock ingen grimma i bilen den här gången, så en longerlina fick duga.
 
 
Gick ca 2 km, kändes lagom. Imorgon ska han få jogga lite :)

Tillbaka!!

Hejsam hoppsan alla trogna besökare!
 
Har helt kommit av mig med allt vad blogg och internet heter, och har knappt varit in på internet på flera veckor. Nåt snabbt besök på facebook blev det, inte mer.
Har haft mycket annat att tänka på, och har helt enkelt prioriterat bort bloggen. Ni vet, det är som så mycket annat.. Det går i vågor :)
 
Har massor av bilder att visa, så jag måste verkligen jobba på om jag ska ta igen tiden jag missat här på bloggen!
 

Visdomsord

 
- Be inte om medvind... Segla! -

Visdomsord

 
- Handling är skillnaden mellan mål och dröm -

Ursäkta

Ursäkta den kassa uppdateringen just nu.. Har tillfälligt tappat lite intresset för att skriva då jag har så mycket annat att göra samtidigt som jag inte så ofta har tillgång till internet. Men ska försöka uppdatera ordentligt i helgen!
 
Men kom gärna med tips på vad jag ska skriva om, så blir det lättare :)
 
Nu ska jag städa en timme innan jag sticker till jobbet. Äntligen en solig och fin dag, och humöret är på topp!

Fint :)

Skulle panta lite burkar och flaskor igår och fick syn på denna fina parkering. Måste vara jobbigt att veta att man inte ens kan ställa bilen ordentligt i en ruta.. Undrar hur bra personen är på att backa och liknande?
 
Nog för att alla mina sätt att parkera inte är helt perfekta, men jag ställer mig iaf i rutan.. Varför har dom annars målat rutor för?

Middag och regn

Kom nyss hem från en trevlig kväll hos Elin, Kemppi och lilla Svea. Det bjöds på mat och efterrätt, mycket gott! Mysigt att spendera kvällar så, äta/fika, prata och slökolla på tv. Framförallt efter en sån här dag, då man varit ute så mycket i regnet!
 
Hoppas på bättre väder imorrn, börjar lessna lite på det konstanta regnandet..Att det regnar stör mig inte mycket, men att det regnar hela tiden i flera dagar är lite jobbigt!
 
Tog in hästarna innan jag åkte från stallet, så dom fick stå inne ungefär halva dagen och hela natten. Dom såg inte alls belåtna ut ute i regnet. Gjorde iordning deras boxar och spiltor, gav dom hö och vatten innan jag till sist tog in dom i stallet.
Bullen la sig och rullade gång på gång och rikigt njöt av att vara inne, och dom andra tuggade nöjt på sitt hö. Nu ska dom få torka ordentligt och sova innan dom ska ut i blötan igen. Ska det vara sånt här väder kommer dom få stå inne på nätterna i fortsättningen.
 

 

Dagens träning med Bullen

Gick upp halv 7 idag för att åka till ridskolan med Bullen och träna. Hästarna går ute på nätterna fortfarande, så Bullen var plaskvåt när jag tog in honom. Han fick stå inne och torka medans jag gjorde iordning transporten och packade bilen.
Var lite knepigt att få ut transporten då pappa parkerat in den, men det gick efter att jag knuffat lite på vissa grejer. Fick dock gunga loss bil och släp eftersom bilen började slira i leran. Är bra lerigt nu efter allt regn...
 
Lastade Bullen utan problem och han verkade glad över att få komma ut lite på äventyr.
 
Lektionen gick lysande och Bullen kämpade på bättre än jag någonsin kunnat tro. Trodde han skulle vara seg nu efter sommaren, men fel hade jag! Vi gjorde lite olika övningar på böjt spår och lite början till öppna. Bra för Bullen att öva på då han är stel i sidorna.
 
Åkte sen hem, med en glad men trött häst. Lyckades backa in transporten mycket elegant på samma plats som tidigare, och konstaterade följande: Det är nyttigt för både mig och hästarna att bo på gård. Hästarna för röra sig bland maskiner och annat läskigt dagligen, och jag får jobba med att köra transport :)
 

RSS 2.0