Flygtur

Så var det åter söndag. Dagarna går så fort!

Gårdagen spenderade jag mestadels ensam eftersom Johnnie jobbade. Jag städade här hemma, joggade med hunden och på eftermiddagen åkte jag hem till mamma och pappa för att rida.
Det har ju blåst en hel del hela helgen, och alla som ridit i den här typen av blåst vet hur knasiga hästar kan bli..
Bullen skötte sig rätt bra först, men man märkte att han inte var helt koncentrerad. Red på en åker, så det blåste bra mkt då inga träd bromsade vinden.
Plötsligt gjorde bullen några skutt samtidigt som han drog ner huvudet, och innan jag visste ordet av låg jag på rygg framför honom i gräset.
Bullen blev först lite stirrig och knasig, men lugnade sig sakta men säkert.

Berättade för pappa att jag åkt av, och han blev direkt orolig. Men det var ingen fara, för Bullen stannade och började backa när jag hade hamnat på marken.
Det härliga med hästar är att dom verkligen gör allt för att undvika att trampa på sina ryttare när dom ramlat av. Såg på en världscup-hoppning på tv för några år sen och där ramlade en ryttare av framför fötterna på sin galopperande häst. Och man såg att hästen gjorde allt för att undvika att trampa på ryttaren genom att nästan riskera sin egna balans.

På kvällen hörde även mamma av sig(som jobbat hela dagen) och undrade om jag klarat mig oskadd.
Andra gången jag ramlar av inom loppet av en månad.. Var flera år sen jag ramlade av innan jag åkte av på ridskolan! Men det sägs att man måste ramla av 100 gånger innan man blir en bra ryttare :)

Nu ska jag åka hem till mamma och pappa och idag tänkte jag rida både Bullen och Tara. får se hur många gånger jag åker av då!

Nu fick vi besök, så jag måste dra.

Tjao!


Tappsko

Hade tänkt skriva ett lite mer ordentligt inlägg idag, men det blev lite för stressigt för det.
Det är nämligen så att hovslagaren ska komma och slå på en tappsko snart. Bullen tappade den i måndags när vi var ute och red i skogen.. Jippi!

Måste dra nu, men ni fick iaf en liten uppdatering :)

Tjao!


Fullt upp en måndag!

Har precis varit ute och joggat med Viggo(Johnnies hund). Det var en fin, men lite kylig morgon idag.
Nu har solen kommit fram och himlen är blå, det verkar som om det kommer bli en riktigt härlig höstdag :)

Joggade väldigt lugnt idag eftersom jag BARA umgåtts med förkylda människor nu i helgen. Vill inte bjuda in förkylningen frivilligt..

Här har vi en bild på Viggo som jag tog idag, han blir så glad när han får vara ute i skogen! Hans ögon riktigt lyser!


Nu ska jag hem till mamma och pappa för att rida en sväng. Har lite brådis, måste skynda mig om jag ska hinna innan jobbet!

Tjao!

Terminator 2

Sitter fortfarande ensam här hemma och tar det för tillfället lugnt. Har vikt en massa ovikt tvätt, bytt sängkläder och dammsugit.
Sen har jag suttit och sorterat kvitton och räkningar så nu är det nästan klart. Vad vuxen jag känner mig, städar och sorterar räkningar en lördagskväll!
Men jag börjar helt enkelt bli stor nu. För visst är det kul att festa och träffa kompisar, men nu gör man det på ett mognare sätt. Att supa sig stupfull, hångla upp nån okänd kille och spy i buskar gör man inte längre. Sånt är för tonåringar :)

Sen verkar det som om alla mer eller mindre går igenom en "festperiod". Vissa går igenom den vid 17-årsåldern, andra vid 23-årsåldern. Har gamla klasskompisar som festar mkt nu, medans andra har lugnat sig och ser allt ur en ny synvinkel.

Börjar undra vart Johnnie tagit vägen. Tycker att han borde vara hemma nu.. Får ta och ringa honom och kolla så att allt är som det ska.

Just nu visar dom "Terminator 2" på tv, var bra längesen jag såg den!

Tjao!

Lördag kväll!

Nu är lördagskvällen här. Johnnie och några kompisar har åkt till stan för att äta och kolla på lastbilar, men jag var inte så sugen på det så jag stannade hemma. Det är alltså PF här hemma, dvs pojkvänsfritt!

Tänkte njuta av lugnet och städa lite. så kan jag spendera morgondagen med vad jag vill :)
Imorgon ska jag bland annat gå på erotikmässan i Uppsala, ska bli kul!

Jag vet att min lördagskväll kanske låter tråkig, men just nu känner jag bara för att ta det lugnt hemma. Gå runt i mjukiskläder och småpyssla.

Nu ska jag göra nåt vettigare än att skriva ett blogginlägg och kolla på "family guy"!

Tjao!

Träningskläder

Hittade en hemsida med riktight snygga träningskläder. Funderar på att köpa dessa set:

    

Snygga va? Visade Johnnie och frågade vad han tyckte, men fick bara ett "mmm" till svar. Frågan är om han kollade mer på tjejerna än på kläderna..! :)

Efter loppet jag sprang idag blev jag sugen på att uppdatera min träningsklädersgarderob. Får se vad mer för fina kläder jag hittar på!

Tjao!

Kung Björn-loppet

Idag åkte jag, min älsta bror och hans flickvän till Uppsala för att springa Kung Björn-loppet. Man kunde välja mellan att springa 6,5 och 10 km, och jag valde 6,5km pga att jag tränat så lite under den senaste tiden. Det står överallt att det var 6 km, men egentligen var det 6,5..konstigt.. :) 

Jag har sprungit Vårruset och Tjejmilen tidigare, men det här loppet var mer ute i terrängen. Grusvägar, stigar och en del jobbiga backar utgjorde loppet, så jag fick verkligen kämpa.
Min dåliga kondis gjorde sig hörd och jag fick gå några gånger för att orka. Inte speciellt långa perioder, men lagom för att hinna ladda upp batterierna lite och fortsätta jogga.

Jag och Maria efter loppet:


Kollade resultaten nyss, och här har vi dom:


Vårat lag hette "Maria och Wallinarna" men min andra bror blev förkyld och kunde inte delta, så vi blev inget helt lag. Annars hade vi nog vunnit pris för bästa lag!

Med tanke på hur otränad jag var så är jag nöjd med tiden. Sprang ju Vårruset på ca 25 minuter, och det är "bara" 5 km.

Nu har jag åter igen fått "smak" för träningen! Ett mål och lite av en dröm jag har är att nån gång ställa upp i Tjurruset. Ett 10 km långt lopp i riktigt jobbig miljö. Kolla in dom här bilderna t ex:






Vilken jäkla utmaning! och vilken kick man måste få av att springa genom målet :)

Älsta brorsan vill oxå springa Tjurruset, och han tyckte vi skulle springa nästa år.. isf blir det hårdträning nu!

Tjao!

Hästtransport

Förresten, här är 2 bilder på hästtransporten jag köpte i söndags kväll!





Tjao!


Dagens planer

Har precis kommit hem efter jobbet. Mellanlandade hemma hos mamma och pappa en stund, men nu har jag äntligen kommit hem till mig och Johnnie.
Men trots det tänkte jag inte sitta och slappa i soffan speciellt länge. Tog med mig lite pärmar och papper hemifrån, som nu ska sorteras. Det är allt ifrån räkningar och kvitton till min bils försäkringspapper och reg. bevis. Skulle behöva få lite ordning bland alla papper!


Sen borde jag även diska, tvätta och röja upp lite här hemma. Dammsuga får man göra ofta eftersom hunden hårar så otroligt mkt..

Tjao!

Min lördag :)

Tog lite sovmorgon idag, så jag har precis klivit upp.
Tar gårdagseftermiddagen från början:
Efter att jag kommit hem från Jälla tog jag en joggingtur här i skogarna, var skönt att få röra lite på sig!


Sen skuttade jag in i duschen, fixade kläder, smink och håret innan det var dags att bege sig in till stan. Där träffade jag Emilia, Sandra och Malin. Vi hittade på ett trevligt ställe att äta på och sen satte vi oss och pratade om allt mellan himmel och jord.
Det härliga med det gänget är att vi skrattar väldigt mkt och trivs så bra tillsammans. Eftersom vi är barndomsvänner har vi växt upp tillsammans och vågar prata om allt med varandra.

Maten var underbar och sällskapet kunde inte ha varit bättre. Tyvärr råkade vi pricka in kulturnatten i Uppsala, så det var hög ljudvolym och lite svårt att prata med varandra. Men jag bjöd hem dom till mig nån helg framöver(beror på när alla kan) och då blir det lite lugnare.
Malin och Johnnie har inte träffat varandra än, och vi har varit tillsammans i 1 ½ år nu.. Så det är hög tid att hon får se vilken knasboll jag lever med! (och hög tid för Johnnie att se vilken knasboll jag växt upp med..)

Igår när jag skulle åka hem från stan kom jag fram till att jag bör tvätta bilen. Den var nämligen smutsigast i hela parkeringshuset..!




På hemvägen ringde jag Johnnie och han berättade att vi hade gäster hemma. Brukar av nån konstig anledning alltid dyka upp en massa folk när jag inte är hemma, är folk rädda för mig? haha!
David, Pontus och Sofie var på besök, men David hann åka innan jag kom hem.
Sofie är Johnnies ex, men jag har faktiskt inget emot henne, hon är jättetrevlig och riktigt vettig. Hon tänker lite som jag, så jag tycker det är kul när hon kommer förbi. Ibland undrar Johnnie om jag och Sofie gaddat ihop oss mot honom :)
Dessutom så känns det inte som om hon är Johnnies ex, dom är bara som väldigt bra vänner! Så det stör mig inte ett dugg att hon kommer och hälsar på ibland.

Det blev en sen kväll för oss alla, så det är därför jag gick upp först vid 10 idag.
Ska äta frukost, sen bär det av hem till mamma och pappa för att rida på Bullen. När pappa kommer hem från jobbet ska vi försöka åka och kolla på hästtransporter.

Nu kurrar det i magen, så jag avslutar inlägget här.
Tjao!


Jälladagen :)

Nu har jag varit på Jälladagen! Pratade nämligen med min bror igår och han ville jättegärna följa med till Jälla då han också gått på den skolan. Även hans flickvän hängde med vilket var roligt för då får jag lära känna henne lite bättre. Har nämligen bara träffat henne en gång tidigare!

Vi träffade på flera härliga lärare och det roliga är att dom alltid lyser upp när dom får syn på en. Dom nästan kastade sig över oss och kramades! Sen regnade frågorna över oss: Jobbar du kvar? vart jobbar du? Har du börjat köra skogsmaskiner än? Hur går det för era gamla klasskompisar?...

Måste erkänna att jag blev bra sugen på att köra skotare när jag stod och kollade på skolans maskiner. Jimmy skuttade in i en av skotarna för att testa, fast att han jobbar i skogen redan. Man fick nämligen provköra, men det var väl mest riktat till nybörjare.. :)


Vi får se om jag börjar köra i skogen nån gång framöver. Isf har jag ju en bror som kan tipsa sin chef om mig!

Vi var även in i ladugården. Där har man häng en hel del.. jobbade ju även i Jällas ladugård/svinhus under somrarna innan jag slutade skolan.


Nu ska jag sticka ut och jogga en vända innan jag ska göra mig klar inför kvällen. Ska nämligen in till stan och äta med tjejgänget! Ska bli så kul!

Tjao!

Majs!

Förresten, här kommer ett litet inlägg riktat till mina närmaste vänner:

Ni som är intresserade av majs kan sparka iväg ett sms till mig, för majsen på jobbet har börjat mogna och några av er vänner visade intresse för den förut. Och istället för att sms/ringa er alla tänkte jag att jag kan skriva det här, för jag vet att flera av er läser min blogg då och då :)

Obs, majsen är supergod!



Tjao!

Olli

Nu har jag kommit hem från ridningen. Blev ingen hoppning idag, men nästa gång! Istället fick jag rida en ny häst på ridskolan vid namn Ollie. Det var spännande, för han är en 5 årig korsning som tydligen ingen ridit på sen han kom till ridskolan.. Så ingen kunde svara på hur han var att rida, det var bara att sitta upp och märka det själv :)

Han var inte alls tokig när han väl kom igång och mjuknade. Lite vinglig och hade sina egna idéer, bland annat så blev det några bocksprång här och var. Men i det stora hela var det mkt lärorikt att sitta på honom. Helt annorlunda om man jämför med dom hästar jag brukar sitta på!

Förresten, jag tänkte visa en bild jag tog häromdagen. Gillar att fota och brukar ofta ta en hel del kort varje dag. Blir mest på korna, dels för att jag umgås mest med dom, men också för att jag helt enkelt gillar att fota djur.
Tycker inte att jag är helt kass på att fota, för jag brukar vara väldigt nöjd över en del kort.
Kolla in dom här t ex:






Tycker dom är rätt fina. Speciellt kossan med tungan i nosen :)

Tjao!

Äpplen :)

Sådär ja, nu har jag jobbat klart för idag. Men dagen är inte slut för det!

Klev upp 02.30 som vanligt idag, åkte till jobbet och jobbade på med mina vanliga sysslor. När jag var klar för dagen åkte jag hem till mamma och pappa. Hade funderingar på att rida en sväng på Bullen, men kom fram till att det var lite ont om tid och skippade den idén. Tänkte rida i helgen istället!
Istället samlade jag ihop äpplen som fallit från träden i trädgården och gav dom till korna. Det uppskattades, framförallt av dom äldre korna som vet att äpplen är gott :)





Hästarna blev lite avundsjuka, men dom fick några äpplen dom med!

Strax ska jag göra mig klar för att åka till ridskolan. Ska bli kul, för jag tror att vi ska hoppa idag!

Imorgon är det jälladagen, men jag kommer nog inte åka dit. Ingen var intresserad av att åka med, och sååå viktigt är det ju inte att åka dit och kolla..
På eftermiddagen ville Emilia samla ihop ett gäng för att fira hennes födelsedag. Vi ska ut på stan och käka, mer än så vet jag inte än. Men det ska bli kul, för då får jag åter igen sminka mig och dra på mig lite finare kläder!
Det är nästan lika kul som själva aktiviteten i sig.. haha!

Tjao!

Eminem ft Rihanna - Love the way you lie

Haha, kolla in den här videon:

http://www.youtube.com/watch#!v=yx7QabCkxOc&feature=fvw

 


Heldagsjobb!

Sitter här på jobbet just nu. Har nämligen jobbat förmiddag och ska jobba i eftermiddag också pga skörd. Det är bäst att passa på att skörda ensilaget nu när det är bra väder!

Har för var dag insett att en blogg tar väldigt mkt tid om man vill uppdatera den regelbundet och i huvudtaget hålla den personlig och intressant. För mig, som är ovan, tar det ett bra tag att bara ändra designen lite. För jag kan inte sluta förrän jag fått det exakt som jag vill ha det!
Sen att lägga in foton och skriva lite om dagens bestyr tar sin lilla tid det med, iaf för mig som inte har tillgång till snabbt internet..

Förmiddagens jobb har iaf gått bra, nu har jag bara eftermiddagen kvar :)
Johnnie har ända sen han klev upp klagat på att han har ont i magen och inte mår så bra. Hoppas verkligen inte att han får nån form av sjukdom nu, för både hans och min skull. Jag hoppas på att han bara ätit något som hans mage inte gillade..

I helgen ska jag och pappa försöka åka och kolla på några transporter. Vill ha!! Eller rättare sagt..Vill köpa!

Har egentligen inte så mkt mer att skriva. Sitter ju alldeles ensam på jobbet och surfar på internet.. Inte kan jag lägga in några bilder heller, för jag har varken sladden som behövs eller några nya bilder att visa :)

Vilken tråkig människa jag är! iaf idag..

Nya favvolåtar:

Shontelle - "Impossible"
Eminem ft Rihanna - "Love the way you lie"

Ha en bra dag!

Tjao!



Jälladagen!

Såg nyss att det börjar bli dags för Jälladagen igen. Brukar åka dit för att hälsa på gamla lärare och förhoppningsvis träffa några gamla bekanta. Brukar även kolla in våra gamla klassrum..
Eftersom jag gick på den skolan så finns det inte så mkt nytt att se, men det är alltid kul att säga hej till gamla lärare som lyser upp och blir jätteglada över att se en.
Ska höra med Heidi och Camilla om dom är intresserade av att hänga med i är också, har ju blivit lite av en tradition att åka dit :)



Har precis kommit hem efter en lång ridtur på Bullen. Eftersom det började regna lite smått skippade jag mina planer på att rida på en åker då det kan bli halt, så vi tog en tur ute på vägarna istället.
Blev en hel del "miljöträning" för Bullen som tycker att det är jätteläskigt att gå igenom pyttesmå samhällen och liknande. Han är en riktig liten fegis!
Fick hoppa av 2 gånger och leda honom förbi dom ställen som var läskigast, men annars gick det rätt bra.


Nu ska jag städa lite här hemma, och om jag orkar tänkte jag även baka lite bröd(så slipper jag köpa!).
Ska iväg och handla också för vi har nästan inget ätbart alls just nu!

Tjao!

Uppsala Kärlek och Erotikmässa

Helgen den 18-19 september kommer det hållas en Kärlek och Erotikmässa i Uppsala. Jag kommer självklart besöka den eftersom jag tycker allt inom kategorin "sex och samlevnad" är väldigt intressant.
Läste nyss en artikel där intiativtagarna till mässan( Kent Wennman och Jessica bergwall) förklarade varför dom kom med idén och vad dom egentligen ville åstakomma med en mässa om just kärlek och erotik.

"Målet är att försöka skapa en mer naturlig syn på kropp och begär"

Kent och Jessica menar på att det är alldeles för mycket hysch-pysch kring just sex och erotik. Det är ju trots allt en av världens mest naturliga grejer och alla gör det, antingen med nån annan eller med sig själv!
Dom förklarar att dom varit på Erotikmässan i sthlm och där insett vilka grejer som inte skulle förekomma på deras egna mässa. Tjejer hade gått omkring i folkhavet i string och varje timme hölls en stripshow.
Allt handlar inte bara om porr, sex är så mkt mer..

Jag gillade deras tankesätt och framförallt att dom ville ta avstånd från porr och liknande. För mig är sex något fint, nåt man gör med nån man tycker väldigt mkt om.
Dagens samhälle handlar är alldeles för besudlat av porr, för tydligen är det på så sätt man tar sig fram i sin karriär nu för tiden. I var och varannan musikvideo dansar avklädda tjejer och att ha sex med främlingar framför kameran har blivit ett säkert kort till ett liv som kändis(paradise hotel, big brother..).

För en gångs skull verkar folk vilja ändra på det och ha en Seriös mässa! Äntligen!!

Så, ny tycker jag att alla ska skutta ur sina blyga skal och gå på en seriös mässa om sex, kärlek och närhet :)
För vi borde verkligen stödja en sån här grej som är upplagt på ett seriöst sätt, det är väl inte bara jag som är trött på att allt ska handla om lättklädda, plastikopererade blondiner hela tiden? 
Det är ju trots allt mkt sexigare med en naturlig, lite mystisk person som inte visar så mkt hud :) För då blir man mkt mer nyfiken och intresserad av vad som kan dölja sig under alla dom där kläderna..




Vill du veta mer om mässan? Kolla in deras hemsida! www.uppsalaerotik.se

God morgon :)

God morgon!
Har precis klivit upp och sitter just nu och kollar på barnprogram :) Först Bumbibjörnarna och sen musse pigg. Nu började det nåt nytt, dåligt program så nu var det inte intressant längre. Det brukar ju annars vara rätt kul att kolla på dom program man växte upp med!

Nu ska jag dra på mig lite kläder(sitter i morgonrock..), ge mig ut på en joggingtur och sen bär det av hem till mamma och pappa för att rida.
När jag sen kommer hem har jag lite städning kvar som jag inte hann med igår.

Egentligen hade jag planer på att åka till stan och shoppa lite nya kläder, men just nu är det en hästtransport som jag vill ha. Därför väljer jag att spara dom pengar jag har :)

Nu ska jag röra på mig, men jag återkommer!

Tjao!

Hoppning

Nu var det åter fullt av bilar och folk utanför mitt och Johnnies hus! Nästan alltid när man kommer hem efter att ha varit i stan eller hos mamma och pappa(eller liknande) är det fullt av folk här och man brukar ibland ha svårt att parkera bilen då även gräsmattan brukar vara full av bilar.
Men idag hann jag hit INNAN alla kom, otroligt!

Idag har vi besök av 2 killar och minst 2 kommer senare. En av Johnnies kompisar har krockat med bilen och drar nytta av Johnnies samling av verktyg och kunnande. Får se om dom får ihop den igen..

Ridningen gick jättebra och det bor verkligen en liten hopphäst i Bullen. Även galoppfattningarna gick jättebra då travhästar(framförallt dom som tävlat och tränats i trav) brukar ha svårt att få benen att samarbeta precis i fattningen. Normalt brukar dom springa in i galoppen. Hade byggt upp 3 hinder på rad så att han skulle få jobba lite med kombinationer.
Han är inte dum inte, för han fattade direkt hur han skulle göra!

 

Han var alldeles genomsvettig efter ridningen, så det måste ha varit bra träning för honom :) På bilden håller han på och kletar av sig skum från munnen på sina ben..

Nu ska jag städa här hemma och jag funderar också på att baka nåt smaskigt.. Frågan är vad!
Vi får se, nåt ska jag nog kunna fixa.

Tjao!

Ridning!

Tänkte klottra ner ett snabbt inlägg innan jag drar hemifrån :)

Har börjat dagen med en ordentlig joggingtur på ca 3-4 km. Det var längesen jag joggade själv, dvs utan hunden, så jag kunde springa helt i min egna takt.
När jag kom hem blev jag väldigt förvånad över att klockan inte var mer än den var, för riktigt sååå fort trodde jag inte att jag sprang. Jag kanske har bättre kondis än jag trott..

Nu har jag duschat lite snabbt och ätit frukost. Sen bär det av hem till mamma för att rida, fixa i sadelkammaren och klappa kycklingar :)

Om pappa har möjlighet att följa med ska jag eventuellt åka och kolla på transporter imorgon. Hoppas verkligen att jag får tag i en snart, vilken frihet jag skulle få! Då kan bullen följa med mig överallt!


Nu ska jag som sagt hem och rida honom lite. Tänkte öva lite hoppning idag, men som den travhäst han är så har han ibland svårt att hålla koll på alla sina ben. Får se hur det går, men senast var han mkt duktigare än jag trodde han skulle vara! Min duktiga lilla pojk :)

Nu måste jag sticka, men jag återkommer väl nån gång framöver..

Tjao!


Header!

Nu har jag äntligen fått ordning på min header. Jag är inte klar än, men det här får räcka tillsvidare!

Nu ska jag krypa till kojs. Nattinatt på er!

Tjao!

Fredag kväll, ensam..

Nu har jag precis kommit hem från ridningen. Ringde Johnnie på hemvägen för att kolla hur det gick med motorn han skulle plocka ur en kompis bil. Det gick tydligen inte så bra som det var tänkt, så jag och vår hund Viggo blir nog ensamma större delen av kvällen.
Det är alltså en perfekt kväll för att skriva blogginlägg :) Johnnie tycker nämligen att det här med bloggar är totalt onödigt.
På sätt och vis kan jag hålla med, men samtidigt är det kul att skriva av sig lite ibland! Dessutom tror jag nog att mina vänner gillar att ha en liten inblick i vad jag gör och är med om.
Det här med att vara riktigt ego i ens blogg är däremot inte riktigt min grej. Har testat att lägga in mkt bilder på mig själv och så, men det känns inte riktigt bra.. Men det verkar ändå vara det som folk tycker är kul att se på bloggen.
Jag kanske vänjer mig med att vara ego ju längre tiden går, men tills dess får ni stå ut med mina bilder på djur, natur och vänner :)

ja ja, nog om det!
Jag är inte helt nöjd med ridningen eftersom Hotti var väldigt stel och bråkig, men om det nu är till någon tröst mjuknade hon ordentligt mot slutet av lektionen.


Sitter just nu och samlar inspiration till att ändra designen till bloggen lite. Det brukar ta sin tid att få det som jag vill ha det. Men ju personligare bloggen blir, desto bättre :)

Tjao!

Internetsurfar :)

Sitter just nu på 4 olika hemsidor och kikar:

Blocket.se --> Kollar efter en passande hästtransport
blogawards.se --> mkt reklam om det just nu, men tyvärr är det i stort sett bara "modebloggar" som blir kända. Och mode är, som ni kanske redan listat ut, inte mitt största intresse...
Blogg.se --> Som ni kanske märker skriver jag en blogg :)
Dressroom.se --> Dom har fina underkläder och träningskläder, vore kanske kul att beställa hem lite nya, fina kläder!

Är väldigt sugen på att shoppa lite nya plagg eftersom jag sällan har tid att dra runt på stan och handla. Men om jag har lite tid över i helgen kanske man ska ta sig en promenad i Uppsala?

Jag ska strax skutta in i duschen och sen bär det av till ridningen. Nu tänker nu antagligen: "varför ska hon duscha INNAN hon åker och rider!?" ja ja, jag vet, Johnnie säger också så!  Men just nu luktar jag ko och har lite fett hår, och alla vet att hästtjejer är lite kinkiga :) Dessutom känns det mer "accepterat" att lukta häst bland folk än ko..! Eller har jag fel?

Tjao!

"Dom oönskade"

Nu har min helg börjat, dock började den inte så bra som jag först trodde..
En av mina favoritkor hade kalvat ute på betet och anledningen till att jag tycker så mkt om henne är för att hon är speciell. Hon är nämligen synskadad!

Jag pratar alltid med henne när jag närmar mig, för att hon inte ska bli rädd. Synskadan är nåt hon måste vara född med, för man ser inga fel på hennes ögon mer än att hon inte fäster blicken på en när man kommer gående. Då är det öronen som aktivt lyssnar efter stegen tills man står nån meter ifrån henne och blicken plötsligt fästs vid den som gått fram till henne.



Att ta hem henne var inga större problem nu när man vet hur hon ska hanteras. Det går inte att fösa henne framför sig, utan man måste leda henne. Men när vi kom hem kollade jag hur hennes mjölk såg ut och en juverdel var inte alls bra.. Hon blir troligen 3-spent, vilket tyvärr oftast är början på slutet..
Väldigt tråkigt, för den kon är väldigt speciell för mig..



Satt i bilen och funderade lite. Det värsta med att jobba med djur är att dom förr eller senare försvinner från en. Don skänker mkt lycka, men tomrummet efter dom är ofta otroligt smärtsamt.. Jag vet att man inte ska förälska sig i mjölkkor då dom inte blir kvar i besättningen så länge, men trots det skaffar jag allt fler favvosar.

Och tänker jag efter så är det nåt som är fel med alla dom jag känner lite extra för. Höga celler i mjölken, tre-spenta, problem med dräktighet.. ja, typ allt som kan vara fel med kor i besättningar.
Jag har med andra ord otur med mina favoriter.

Mamma sa en gång att jag jämt haft otur med mina favoritdjur, och det verkar inte bättre. Inte pga min eller andras hantering av dessa djur, bara ren otur. Olyckor och sjukdomar kan man inte rå för..

Hemma har jag börjat samla ett gäng djur som jag fått och köpt från olika håll. Jag kallar dom för "Dom oönskade". Inget snällt namn kanske, men det är just så det är.
Dom består hittills av:
1) En pensionerad travhäst som tröttnat på att tävla.
2) En liten kalv vid namn Sköna. Född för tidigt och var mer eller mindre döende då hon flyttade hem till mig.
3) En liten tjurkalv vid namn Ferdinand som inte vill dricka mjölk på nappflaska som liten.
4) En ko jag köpt från jobbet efter att hon kastat(fått missfall) och som skulle på slakt pga det.

Kanske kommer en liten halvblind ko ingå i det sällskapet en vacker dag? Sa så till Johnnie för att skoja med honom, och som svar fick jag ett uppgivet "jaha.." han tycker nog att det räcker nu :)

Förresten, jag skrev ju om lilla Sköna i vintras, henne har ni väl inte glömt?


Får fixa lite nya bilder senare, hon har ju vuxit lite sen den här bilden togs!

tjao!




RSS 2.0