Flygtur

Så var det åter söndag. Dagarna går så fort!

Gårdagen spenderade jag mestadels ensam eftersom Johnnie jobbade. Jag städade här hemma, joggade med hunden och på eftermiddagen åkte jag hem till mamma och pappa för att rida.
Det har ju blåst en hel del hela helgen, och alla som ridit i den här typen av blåst vet hur knasiga hästar kan bli..
Bullen skötte sig rätt bra först, men man märkte att han inte var helt koncentrerad. Red på en åker, så det blåste bra mkt då inga träd bromsade vinden.
Plötsligt gjorde bullen några skutt samtidigt som han drog ner huvudet, och innan jag visste ordet av låg jag på rygg framför honom i gräset.
Bullen blev först lite stirrig och knasig, men lugnade sig sakta men säkert.

Berättade för pappa att jag åkt av, och han blev direkt orolig. Men det var ingen fara, för Bullen stannade och började backa när jag hade hamnat på marken.
Det härliga med hästar är att dom verkligen gör allt för att undvika att trampa på sina ryttare när dom ramlat av. Såg på en världscup-hoppning på tv för några år sen och där ramlade en ryttare av framför fötterna på sin galopperande häst. Och man såg att hästen gjorde allt för att undvika att trampa på ryttaren genom att nästan riskera sin egna balans.

På kvällen hörde även mamma av sig(som jobbat hela dagen) och undrade om jag klarat mig oskadd.
Andra gången jag ramlar av inom loppet av en månad.. Var flera år sen jag ramlade av innan jag åkte av på ridskolan! Men det sägs att man måste ramla av 100 gånger innan man blir en bra ryttare :)

Nu ska jag åka hem till mamma och pappa och idag tänkte jag rida både Bullen och Tara. får se hur många gånger jag åker av då!

Nu fick vi besök, så jag måste dra.

Tjao!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0