Kryssningen!

Nu ska jag ta å berätta lite mer om kryssningen vi var på förra helgen. Dessutom ska ni få se lite bilder från äventyret :)

Börjar med en bild på oss koälskare som delade hytt:


De e mina tjejer de :)

Allt började me att vi gick på båten å letade oss till våra hytter. 1433 var vårt nr om jag inte minns fel. Vi kollade in hytten som var alldeles lagom för oss tre å sen började vi göra oss i ordning för kvällens aktiviteter.

Jag å camilla poserar:


Å nu en alldeles klockren bild på mig å Camilla! Camilla var inte beredd på att jag fotade därav minen, hon e alltså inte så trött på mig å mina fjanterier som man kan tro :)

haha, den bilden skrattar jag fortfarande åt!

Här har ni mig klar för fest:
Förfest i vår hytt! undrar vad Helena sitter å tänker på :)


Sen var de fest hela kvällen :) Tror vi kom i säng runt 3-4, vilket e sent för mig. Alla verkade ha väldigt roligt å vi alla var bra berusade. men tyvärr var drinkarna inte alls speciellt goda.. Annars har jag inge speciellt att säga om den kvällen. Mer än att jag somnade i maten :) haha

Dagen efter mådde varken jag eller heidi speciellt bra. Heidi var sjösjuk å jag hade en blandning av baksmälla å sjösjuka. Blev inte mkt mat i magen den dagen..
Var mkt ute på däck då man mådde bättre av frisk luft.
Jag liknar nån på detta kort, va hette hon nu igen.. Kristin Kaspersen? äh, minns inte om de var så hon hette, men en kvinnlig programledare iaf :)


Behöver jag säga att de blåste VÄLDIGT mkt ute på däck?

Denhär bilden snodde jag av camilla, hoppas de var okej! Ni skulle bara veta hur mkt jag älskar dom här jeansen å stövlarna! Vilket fult leende jag har förresten:)

Visst får man lite Titanic-känsla?Borta bra men hemma bäst. Skoj att komma iväg på nåt helt annat än de vi brukar göra, men de blåste lite för mkt för att vara ute på öppet vatten me en båt!

Tack Emilia för en trevlig resa! (Emilia planerade allt!)

Tråkigt att jag inte hade mer bilder på er andra..(vi var totalt 9 tjejer) Ska bättra mig å framförallt: ta med en riktig kamera då kameramobilen inte riktigt håller måttet :)

tjao!

 


jobb :)

Så var man på jobbet igen. Kallt, men ändå mkt soligt å fint väder ute idag. Tog en cykeltur innan jag käkade frukost, sen kröp jag ned i sängen en stund hos Johnnie som jobbat natt. Blev lite försenad till jobbet, men lite mys hinner man alltid me!

Ikväll ska jag betala lite räkningar å om klockan inte e allt för mkt efter de, även laga lite mat. Lutar mot korv stroganoff ikväll :)

Imorrn blir de troligen Rimbo marknad för mig å Johnnie. Tyvärr kunde jag inte få ledigt från jobbet då skörden e i full gång, så vi får åka på förmiddagen. Ska bli mysigt att gå på höstmarknad inbäddad i en tjock halsduk, en skön jacka å fingervantar. De e oxå kul att Johnnie vill med, skulle vara tråkigt att gå själv :(

Nu måste jag ut i kylan å ta hand om 130 mjölkstinna damer :)

tjao!

Höst!

De märks verkligen att hösten e här. Löven ändrar färg men de märks framförallt på temperaturen. Fryser!
Snart e vintern här..men jag får trösta mig me att de iaf e kul att åka snowboard. För is på framrutan, kalla bilar å fastkörningar i snö klarar jag mig faktiskt utan :)

Kryssningen förra helgen var både rolig å..inte lika rolig. Jag ska berätta mer om den helgen sen, å samtidigt visa lite bilder. Sitter på jobbet å ugglar, så de blir inga bilder idag..
Ger er en liten sammanfattning till en början innan ni får lite mer, smaskiga detaljer :)
 

  • Heidi var sjösjuk
  • Emilia blev lite småsur :)
  • Alla blev väldigt fulla på lördagskvällen
  • Camilla ville festa mer
  • ALLA invandrare försökte ragga. Nej tack, inte intresserad!
  • Jag hade en blandning av bakfylla å sjösjuka på söndagen
  • Alla verkade ha haft mer eller mindre kul på kryssningen :)
  • Heidi höll en liten minikurs för mig å camilla. I vad? haha ja..de får ni kanske veta sen!

Ja, mer info kommer som sagt senare :)

Min dag har inte varit någe vidare.. Först hade jag svårt att komma upp ur sängen, sen när jag väl krälat ur den gav jag mig ut på en cykeltur. Svinkallt då jag glömt både mössa å vantar. brrr!! Dock lär man sig iaf av misstagen.
Efter en bit vände jag å ca 500 meter hemifrån hoppade kedjan av. Hade varken tid eller tålamod att fixa de så jag gick sista biten. Käkade å åkte till jobbet.
Allt flöt på bra fram tills jag kollade brunster på kvigorna i kvighallen. Mötte på en kviga som inte riktigt såg kry ut, å när jag gått ett varv runt henne var de uppenbart vad som stod på. Trumsjuka, dvs att kvigans gaser inte kommer ut så hon bara sväller upp mer å mer. En ko producerar mkt gaser så de tar inte lång tid innan kon/kvigan e helt uppblåst å sprängfylld.
Ringde Jon å eftersom de e skörd var både han å Lasse ute på åkrarna. Lasse kom hem å vi hällde i henne handdiskmedel å vatten(väldigt effektivt vid såna här tillfällen). Nån minut senare faller hon ihop å tillståndet försämras. Trumsjukan var så illa att de enda som kunde rädda henne var att sticka hål i magen på henne. Kvigan låg för döden å kippade desperat efter luft då Lasse högg henne.
Gasen sipprade ut men Lasse var säker på att hon var död. Jag böjde mig ner å rörde henne försiktigt vid ögat, å hon blinkade. Hon levde å piggnade till allt mer.
Lasse fortsatte med sina sysslor då han hade mkt att göra men jag satt kvar å vakade över kvigan. Hon tog sig upp på fötter, men sen slocknade hoppet.
Hennes liv, som då länge hängt på en skör tråd, gick inte att rädda. Hon började vingla å föll sen ihop. Ringde Lasse men vi kunde inget göra.
Hon somnade in lugnt å stilla med huvudet mot kroppen precis som om hon bara skulle ta en tupplur. Men den tuppluren vaknade hon aldrig upp ifrån igen.

De e inge vidare när sånt händer, men man får trösta sig med att de iaf händer väldigt sällan. Vi gjorde vårt bästa å de var huvudaken, för hade inte vi åtminstonde försökt hade hon kvävts till döds långsamt. Ingen veterinär hade hunnit ut till hennes räddning. Hennes sätt att dö var inge vidare de heller, men vi gjorde nog hennes död något lindrigare iaf.

Resten av dagen har gått bra. Men jag önskar att jag hade hittat kvigan tidigare, då hennes chanser att överleva var större.

Vi föds å vi dör.


Ser ni kalven?

Med lite list lurade jag kon att själv leta upp sin gömda kalv. Annars hade de tagit ett tag  för mig att hitta den i den stora hagen..Här ser du själv hur lätt de e att leta efter en brun kalv på hösten..

Ser du kalven?nä, inte jag heller :)Där e den!Stor å stark var han oxå! men jag lyckades fånga honom å med hjälp av Lasse körde vi hem mor å son.


Sorg.

Min dag började bra. Gick upp tidigt som jag skulle å mjölkningen flöt på precis som den skulle. När jag håller på me det sista innan jag var klar i mjölkrummet ringer mamma.
Hon frågade hur de var å jag började få känslan av att nåt inte var som de skulle. Sen berättade hon att de hade hänt någe tråkigt, lille Bob hade dött under natten.
Min fina lilla kanin.. Har haft honom i 9 år så de e tomt nu när han e borta. Har alltid sagt god natt när jag gått å lagt mig å hej/hej då när jag kommit å gått. Jag åker alltid hem en vända på fredagar, om jag ändå hade kunnat få klappa honom en sista gång..Men nån gång måste vara den sista, å den gången e redan förbrukad.

Mamma har lagt honom i en liten handduk i mitt rum. klappade nyss en sista gång på honom å sa adjö, å först då kom tårarna. Hans tid var inne, men ändå sörjer jag det som försvunnit. det som var. Hans förut så mjuka varma öron var stela å kalla å hans runda fina kropp livlös. Min kanin e borta.

Världens sötaste lilla kanin! Med världens sötaste lilla mun :) Min lilla fina Bobbeck.

Imorgon ska han begravas. Ska nog köpa en riktigt fin blomma till honom, som tack för att han förgyllt min tillvaro under 9 år.


haha :)

Fick just den här bilden av Camilla:Haha, Camilla beskriver de som "ett sånt där härligt annaleende" :) sj tycker jag att jag påminner om en galen kanin..

Bilden e tagen i somras på våran lilla klassåterträff hos Ted. Har många härliga bilder från den kvällen. Återkommer strax om jag hittar fler!(sitter på jobbet så jag ska kolla lite bloggar å se om jag kan vaska fram lite bilder från träffen)

Hörs snart!

Snart fredag!

Nu e de snart fredag :)

Nu ska ni få höra på något roligt!
Igår, när jag jobbat klart tog jag Galanten hem som vanligt. Eftersom jag haft en riktigt hemsk dag var jag inte på allt för bra humör å längtade hem till lugnet. Först låg bromsen på, så mellan Björklinge å Vattholma hörde jag inte ens radion för allt liv. Tankade i skyttorp å de luktade bra trevligt om bromsarna som hade slutat låta när jag kommit upp i 100 km/h. Körde vidare å efter bara nån km började han rycka igen, precis samma problem han haft den senaste tiden.
Jippi..Kom ut ur Film innan bilen stannade å jag fick köra honom på startmotorn för att komma in på en liten stickväg. Där tog jag mitt pick å pack å lämnade mitt sjunkande skepp.
Eftersom de bara var ca ½-1 km hem var de bara att gå.
PRECIS vad jag behövde som pricken över i:et på min underbara dag..!

Jon, min chef, hade märkt att jag var deppig när jag jobbat klart å försökte gaska upp mig genom att sms:a roliga historier å liknande när jag var påväg hem. Jag var så trött på korna att jag skrev tillbaka att man borde jobba med växter eller liknande som inte kan bråka så mkt, men de ville inte Jon veta av. Han menade på att jag var en så bra djurskötare å att dom skulle sakna mig om jag slutade.
Verkar som om Jon var lite orolig över vad jag sa om växter, för idag har han hjälp mig me korna, skojat å fjantat sig, allt för att jag skulle hålla humöret uppe.
Men han behöver inte vara orolig, för så lätt kastar jag inte in handduken!
Dom blir inte av me mig än på ett tag :)

Stackars ko! :( Fryser om spenarna..

Idag har jobbandet iaf gått bra. Ska sova över här inatt då jag ska upp tidigt imorrn. Johnny jobbar ändå under natten så de e ingen idé att åka hem, man får ändå sova ensam.

Längtar till kryssningen :)
Kväll, äntligen!

Äntligen klar här på jobbet!
De var inge vidare kul att jobba idag.. Jag å korna kommer inge vidare överens just nu..

Nu ska jag hem å laga lite mat, kolla på tv, diska å sen skutta i säng. Blir en helt vanlig kväll alltså. Känner mig lite smådeppig eftersom de har varit en kämpig dag på jobbet, så jag tänkte fixa nån smarrig efterrätt som tröst :)

Tack för den lilla kommentaren tobias :) Du e bra snäll du!

Fattigt me bilder..

Jag får ursäkta att det e så fattigt me bilder, men jag har inte möjlighet att lägga in så mkt bilder här på jobbet. Dom gånger jag laddar upp bilder e jag hemma hos mamma å pappa, där datorn e fylld av mina bilder :)
Johnnie har inte någe vidare internet hemma då man behöver slakta hans mobil, ta ut kortet å sätta de i en dong för att komma ut på nätet. Mitt kort funkar inte..
Vi ska fixa ett ordentligt internet hemma så fort som möjligt, sen ska jag inte vara snål när de gäller bilder!

Tills dess får ni stå ut me endast mitt pladder :)

Har just käkat lunch å passade på att sätta mig vid datorn en snabbis. Idag blev de viltgryta me ris, mkt gott må jag säga! Johnnie ringde igår å vi pratade lite medans jag kokade några majskolvar åt mig själv. Han pratade på om allt möjligt innan han plötsligt utbrister: "Å så vill jag inte höra något mer om att du inte kan laga mat, för viltgrytan du gjorde var underbar!" Kul att man lyckas me nåt emellanåt.

Var ute å kollade djuren på bete nyss å de e riktigt bra väder för att ta bilder. Solen skiner å himmelen e alldeles blå. Kvigorna var nyfikna å samlades runt mig när jag försökte ta några fina bilder. Var lite svårt att fota när en av kvigorna mumsade på mitt hår å slickade på min keps. Till sist gav jag upp då de började droppa kvig-saliv från ovan :) Men jag tror jag fick några hyfsade bilder iaf. Problemet me mig e bara att jag aldrig blir nöjd. Jag kan alltid ta någon bättre bild en den jag tog.

Har alltid gillat att fota, å motiven har alltid varit detsamma. Just de, djur å natur. Inte speciellt många bilder som e tagna på familj å vänner inte! Istället prioriterades favvo-kon, ponnyn eller alla dom katter jag växte upp med. Eller varför inte den där helt främmande hästen som betade i en hage vi körde förbi på semestern? Ja, jag har då bilder på varenda djur som finns i uppland å småland..

På tal om djur så finns de 130 kor ute i hagen som nu ska fösas in för mjölkning(vilket dom inte kommer vara så pigga på när de e så fint väder..)

tjao!


Mitt i veckan.

Skrev rubriken, stannade upp, funderade lite å var sedan tvungen att kolla på mobilen om de verkligen var onsdag! Emellanåt tappar jag tidsbegreppet helt..

Bara några få dagar kvar tills jag å ett gäng härliga kompisar ska iväg på kryssning! Tyvärr blir Johnnie kvar hemma, men vi får försöka boka upp lite tid för varandra sen :)

Johnnie e så underbar. Han säger så otroligt fina saker till mig å han får mig verkligen att känna mig speciell å unik. Framförallt nu när vi inte ses så mkt säger han väldigt härliga saker på telefon å när han kryper ner bredvid mig om nätterna när han kommit hem från jobbet.
De märks att jag verkligen betyder något för honom å att han gillar mig väldigt mkt. Trodde att jag skulle få väldigt svårt att lita på en kille igen, men för var dag som går släpper jag honom längre å längre inpå mig.
Ska jag vara ärlig, så var han nog precis den kille jag behövde! Pålitlig, charmig, förstående å alldeles underbar!

Nu ska jag ut å bygga stängsel!

Tråkigt väder..

Tråkigt väder idag..men trots de tvingade jag upp mig ur sängen å ut på en joggingrunda. Var inte så kallt som jag trott, men man märker ändå att hösten har knuffat undan sommaren.

Johnnie jobbade natt å kröp ner i sängen halv 7 i morse. Han kommer jobba så i 4 veckor nu, så vi kommer inte träffas så mkt. Vi kommer endast ses på fredagar, helger å dom minuter vi e vakna då han kryper ner i sängen å när jag säger hej då innan jag åker till jobbet. :)

Jag e så trött jämt just nu. Har liksom inte kommit in i mina gamla vanor igen efter flytten hem till Johnnie för några veckor sen.
Förut brukade jag ju gå upp 7-8 på morgonen å jogga, städa, rida m.m. men nu masar jag mig i bästa fall upp kl 08.30 för en halvseg joggningtur å frukost innan jag måste skynda mig till jobbet. Mkt beror nog på hösten, men jag tror faktiskt att den stora boven i dramat e sängen. Jag sover djupt i den å så, men vaknar alltid trött. Varesig jag sover för mkt, för lite eller alldeles lagom, de e alltid lika svårt att ta sig upp. Vi ska först testa me att lägga min bäddmadrass i sängen för att se om de blir bättre, annars får vi hämta hela min säng från mamma å pappa å använda den tills vi köper en ny.

Får se hur de går, men nåt måste göras. Såhär vill jag inte ha de!

tjao!


Lunch

Mätt i magen men fortfarande trött. Hade ingen matlåda idag då vi inte hann/orkade laga någon mat igår. Blev 2 panpizzor istället.. inte vidare gott, men de var de enda som fanns färdigt att äta.

Kul att så många läser min blogg ändå, för jag skriver ju trots allt inget vettigt :)
Men nåt av intresse verkar de ändå vara, för annars hade ni inte läst detta nu!

De e lite mysigt me höst. man blir på "gos-humör" å vill kura ner sig i soffan me älsklingen såfort temperaturen blir aningen kall för mig. Detta har både sina för-å nackdelar då jag egentligen har mkt att göra.
Naturen blir så fin på hösten. Alla färger som framträder då trädens grönska börjar sjunga på sista versen. Ska försöka ta mig tid att gå promenader me kameran i högsta hugg, för man kan ta många fina bilder såhär på hösten. Jag e helt klart en djur-å naturfotograf, för inget slår en riktigt bra naturbild! De e därför jag fotar djur å natur så mkt, jag älskar den synen. Så ni får allt stå ut me mina kobilder ett tag till :)

nä, jobbet kallar! 

Tjao!! 

Måndag

Usch, måndag...veckans segaste dag!

Egentligen skiljer sig inte måndagar speciellt mkt från övriga dagar, men att vakna på en måndagmorgon å känna sig lite sliten efter helgen e inge kul..

Måste ut å jobba nu. Jon ringde å behövde hjälp.

Jippi! Emilia ska börja blogga igen. Nu kanske man kan hänga me lite mer i hennes liv igen :)

Söndag kväll!

Så var de söndag(om nån missat de). idag tog jag å Johnnie en skön sovmorgon innan vi begav oss hem till mina föräldrar för att fixa min krassliga bil. Verkar som om Galanterna har hamnat i en rejäl svacka för tillfället. En krockad å den andra går dåligt. Men nu har jag å Johnnie bytt lite grejer å förhoppningsvis ska den gå lite bättre nu. De e bara att vänta å se!
Har lärt mig en del idag oxå, för Johnnie har bara stått bredvid å sagt hur jag ska göra å jag har gjort de. Jag kan inget om motorer, men idag har jag lärt mig en del. Lär mig alltid bäst om jag för göra de själv!

Igår var Johnnie på 30årsfest å jag som skulle köra dom(Johnnie å en kompis) både dit å hem åkte över till Emilia. Vi käkade pizza å sallad(jag köpte sallad eftersom jag inte var sugen på pizza) å sen högg vi in på efterrätten. Chips, dipp å godis :)

Emilia poserar innan hon hugger in på chokladen!


Jag under lördagskvällen:Vi hann se 2 filmer innan grabbarna ville åka hemåt. En mkt trevlig kväll må jag säga!

Johnnie innan han åkte på festen. Pipa i munnen å en öppnad öl bredvid! Han anser att de e godare att röka pipa än vanliga cigg. själv har jag ingen åsikt då jag håller mig ifrån rökningen helt.En kompis kommenterade mitt förra blogginlägg såhär:
"Dagens outfit kickade röven på dom flesta man ser i andra bloggar! :D Fan, sådär borde mer folk gå klädda till vardags"

Haha, så sant så!

Finns 2 saker jag älskar hos killar: 1. Deras parfym, mums! 2. Killar i arbetskläder, grrr!

De e sexigt me både killar å tjejer i arbetskläder. Killar älskar att se tjejer i arbetskläder. Tro mig, jag vet! De kan göra dom helt galna :) Har jag inte rätt?

Nä, nu måste jag dra. Ett berg av disk väntar hos Johnnie(som just nu sover i min säng).

Avslutar med ett foto jag tog idag:


Tycker du de e trångt att sova 2 i en 90cm-säng? De finns dom som har de värre..

nattinatt!


Fredag!!

Äntligen fredag, jippi! Kommer vara ledig i helgen, vilket gör helgen extra bra. Jobbade ju förra helgen kanske ni minns :)

Måste skynda mig lite, ska iväg å rida strax! På tal om de, mamma berättade att de hade varit en tjej på besök hemma som frågade om hästarna. Hon ville hjälpa till me dom, å eftersom jag mer eller mindre e boss över hästarna tyckte mamma att dom skulle fråga mig först. Fick ett nr å ska ringa upp sen, vore bara kul om nån hjälpte mig me hästarna!

Har börjat köra allt mer traktor på jobbet nu när höstbruket börjar ta fart. Kul att göra nåt annat än mjölka å fösa kor! Körde några timmar igår å även idag, fast att jag egentligen hade kunnat åka hem. Jobbade över några timmar bara för skojs skull. Å så har ju faktiskt min chef mkt att göra ändå, så de e klart jag hjälper till.När jag kört några timmar kom chefen å bytte av mig. Alldeles lagom, för jag började bli både trött å hungrig. Gick upp 02.50 idag! Å mötte Johnnie på väg till jobbet. Han hade jobbat natt å var påväg hemåt, å jag skulle iväg å jobba morgon :)

Nä, nu börjar jag bli lite trött på allt ståhej om bloggar. Nu ska dom ha "Blog Awards 2009", vilket känns lite överflödigt. Ja, jag bloggar, å har gjort de i några år nu. Men de e mest för att vänner å bekanta ska ha lite koll på vad jag gör å e me om. Jag å mina kompisar har slutat gymnasiet å jobbar/pluggar för fullt. De e svårt att få tid till att ses så mkt som man egentligen hade önskat, å för att hålla oss lite uppdaterade skriver vi bloggar(en del av oss). Jag e inte ute efter att bli känd, utan jag gillar att klottra ner vad jag gör, tänker å tycker.
Sen e de upp till andra om dom vill läsa eller inte.

Läser sällan bloggar, mkt för att dom som går å blir kända ofta e bortskämda donnor som älskar att visa upp de dom shoppat varje dag. Dom verkar inte göra annat än springa på stan, å jag undrar ofta, varifrån kommer alla pengar?
Nu säger jag inte att alla e så, men många. Personligen tycker jag att de e DÖTRÅKIGT att läsa om folks nyinköpta stövlar för 1200:- å klänning för 1599:-. För att inte tala om jackan! Bla bla bla!
Visst, handlar jag någe nytt kanske jag vill visa de, men en hel blogg om bara kläder? aldrig!

Jag skriver om allt. Allt från vad jag gör till vad jag tycker. De blir mkt kor, jag vet, men dom tillbringar jag ju större delen av dagarna me, så de e inte så konstigt.
Å så e jag ju en renrasig djurskötare :)

Åhh, måste ju visa dagens outfit! som alla andra bloggare gör!

Haha, samma kläder som vanligt!

Förresten! fick brev från försäkringsbolaget idag.
Det var helt å hållet motpartens fel att jag krockade(dvs traktorförarens fel). Så alla ni som babblat om att de skulle vara mitt fel: Som jag sagt hela tiden, hade den jäveln blinkat eller åtminstonde på något sätt visat att han skulle svänga skulle vi aldrig krockat. okej? Jag kommer inte få mkt för bilen, om jag får nåt alls. Men huvudsaken för mig e att de e bekräftat att de inte var mitt fel.nu måste jag dra! vi hörs!


Jobba!

Sitter på jobbet. Har fört över lite pengar till Emilia för kryssningen hon la ut för. Hon fick dessutom 500kr extra som födelsedagspresent. Hon både pluggar å bor hemifrån, så hon behöver pengarna :)

Blev ingen renskavsgryta igår. Johnnie jobbade å jag var för trött. Tog å kokade 2 majskolvar stället, som jag sedan käkade me smör på framför tv:n. Som min chef säger: Man kan äta dom som godis! Nyttigt godis.

Får se om jag lagar mat ikväll, annars blir de kanske lite majs till. Bättre de än inget. Men självklart e de alltid bäst att äta ordentlig mat, men orkar man inte laga mat åt sig själv ibland så e de inte hela världen. bara man käkar minst 1 vettigt mål om dagen.

Oj, va klockan går! måste hämta korna nu!
tjao :)

Lunch

Har just käkat min goda lunch. Mums!! Gillar verkligen de receptet, för de e både gott, lättlagat å rätt billigt. Tar inte så lång tid att göra den heller.
Om jag kommer ihåg kan jag skriva ner receptet här på bloggen, som ett litet tips till er hungriga utan fantasi :)

Nu e jag iaf mätt å belåten. Försöker smälta maten lite innan jag ska ut å fortsätta jobba, för vet ni hur kämpigt de e att hämta kor på bete när man e riktigt mätt? De e en bra bit att gå, över stock å sten, genom stängsel.. Även om jag e rätt vältränad blir de lite jobbigt att släpa runt på en full mage som samtidigt snor plats från lungorna :)

När jag kommer hem ska jag laga en renskavsgryta har jag tänkt. Får se om Johnnie e hemma, annars blir de en trevlig ensam-hemma-kväll! laga lite mat, kolla på tv å sen krypa till kojs i väntan på att älsklingen ska krypa ner bredvid när han slutat jobbet på morgonkvisten.

Trivs väldigt bra me livet just nu!

Trasig bil..

Galanten har börjat gå dåligt igen. varken jag eller Johnnie vet vad de kan vara.. Men vi ska ta itu me de i helgen!
Tills dess har jag fått låna hans caddy, men jag måste erkänna att jag saknar Galanten :(

Nu e jag på jobbet igen. Vädret e fint å jag känner mig rätt pigg. Johnnie å jag var ute på promenad innan jag åkte till jobbet. :)
Fast att Johnnie jobbade igår kväll/natt lagade jag en god å snabb gryta till mig själv. Blev inte alls tokigt! dessutom blev de över till flera matlådor, så jag ska få mumsa i mig ännu mer snart.

nu måste jag sticka å jobba!
Vi hörs senare :)

Söndag!

De e söndag idag, dom flesta av er där ute har nog vart lediga å bara tagit de lugnt. städat lite kanske, eller nåt. Själv har man jobbat precis som vanligt. Skörden har satt igång igen så jag behövs extra mkt på jobbet nu!

Igår hade jag en fullbokad dag.
Joggade en vända på morgonen för att komma igång me träningen igen. Efter flytten har många av mina gamla vanor kommit ur balans, så joggandet har de blivit lite si å så me :)
Efter en dusch bar de av till Jälla. Det var Jälladagen å skolan visas upp för besökare. Jag, Heidi å Camilla hade bestämt oss för att åka dit, även fast att vi knatat omkring på skolan 3 år å kan varenda vrå. Men de har blivit lite av en tradition, å så e de väldigt kul att träffa alla lärare igen, å dom blir så glada av att se oss.

Även Johnnie, Heidis pojkvän Hampus å lill-Anna hakade på, så vi blev ett gäng! Tillsammans gick vi omkring å hälsade å kramade folk, kollade på nya ladugården å gick omkring överallt för att återuppväcka gamla minnen.

Sen käkade vi på Max innan jag åkte vidare till jobbet. Jobbade på som vanligt fast me lite mer fart då jag skulle hem till Emilia efter att jag slutat. Emilia firade sin födelsedag å de får man ju inte missa! Johnnie var oxå bjuden men kunde tyvärr inte komma den här gången. kom jobb ivägen.

Såfort jag jobbat klart skuttade jag in i duschen. Finkläder åkte på, sminket fixades å håret började självmant skruva ihop sig i väldigt fina lockar. Älskar mitt hår! Obs: lockar aldrig håret, mina lockar e naturliga :) Kände mig så fin den kvällen att jag försökte mig på att ta några fina bilder på mig själv att ha på inloggningar å liknande. De e dock svårt att få till de fina på bild!


 

Älsklingsstövlarna fick oxå vara me, dom var fina till resten av klädseln.

Sov som en stock när jag väl kom isäng!

Var så underbart att vakna i morse. Johnnie låg tätt intill å viskade några väldigt fina ord i mitt öra. Tänk om man kunde få vakna så varje morgon!

Jobbandet gick bra idag oxå. Behövde knappt hämta korna från betet, för när jag var påväg ut i hagen kom alla korna på en lång rad. Duktiga damer :)


Nu e de dags att sova! tjao!


Äntligen fredag igen!

Så har vi åter kommit till veckans bästa dag, dvs fredag! För även om jag ska jobba hela helgen e de någe speciellt me fredagar. Man har hela helgen framför sig :)

Dom senaste dagarna har vi haft lite problem me dom nykalvade korna här på jobbet. För några veckor sen dog en ko väldigt plötsligt å fastän veterinären var där hann hon inte rädda kon. De visade sig vara extremt låga kalkvärden som var orsaken. Även två kor efter de har insjuknat strax efter kalvning å vi funderar nu på att ta hem korna från den hagen(sinkohagen) å hoppas på att problemen löser sig.

Bilden visar en av korna. Fick ringa Jon å Lasse då hon gått omkull ute vid foderbordet. Slutade me att vi med hjälp av lastaren fick köra ut henne på en åker där de inte e lika halt. Veterinären var ut å nu mår hon prima!

Vi har oxå en ko som blivit sparkad på juvret. De finns en sak som verkligen kan få min mage att vända sig, å de e följande:
En ko blir sparkad på juvret så att det kommer kraftigt blodblandad mjölk ur en spene. Ända sättet att få henne frisk igen e att mjölka ur den spenen ordentligt vid varje mjölkning, hur hemsk mjölken än ser ut. För de ser MKT värre ut än va de e. De e när de ser som värst ut som magen vrider å vänder på sig :) annars e ja inte speciellt känslig! Inälvor, blod å dynga känns sällan obehagligt på någe sätt.


Så ser de ut första dagen. sen klumpar blodet ihop sig å man får sitta å försöka klämma å pilla ut klumparna för hand, då de slår stopp i spenen direkt om man försöker mjölka me maskin. De e konstigt att skiten syns mer på bild än i verkligheten. Dom blir såhär kladdiga om benen när dom går ute på bete, de e så gott som bara lera som fastnat i pälsen. dom små lergrisarna :)

Sockermajsen börjar bli klar. De e alltså den majs som vi äter, de e andra sorter vi fodrar korna me. Vi odlar både fodermajs å sockermajs på jobbet numera. Var så många som frågade om dom fick plocka när vi bara hade fodermajs att Jon å Lasse började odla lite sockermajs oxå.


Har plockat några som jag å Johnnie ska koka å käka ikväll. får se om dom e goda!


Haha, kunde inte låta bli att fjanta mig lite :) Brukar vara på sånt humör efter jobbet!

Innan jag åkte från jobbet idag cyklade jag upp till hagen där sinkorna går för att kolla till om nån kalvat. Å javisst! Där, i de gröna gräset låg en liten krabat. Dock på fel sida av stängslet, men han går in i hagen igen när hans mor kallar :)


Åkte en vända hem till mor å far oxå för att kolla läget. Tyvärr var ingen hemma, så jag satte mig här för att klottra ner en blogg sen ska jag åka hem till Johnnie. Känner mig lite seg idag då jag gick upp kl 02.50 för att hinna till morgonmjölkningen. Men jag har iaf plockat lite plommon å stoppat dom i munnen. Äntligen börjar som bli mogna!
mums!


tack för idag, slut för idag! Nu ska jag åka å krama om en viss person, sen dra till ridningen. Imorrn e de fullt upp me Jälladagen, jobb på nyvla å efter de ska jag besöka Emilia.
Kulturnatten e inget för mig, har vuxit ifrån de tror jag.. De e ju bara en massa fulla ungdomar!

tjao!
Lunch!

Har just käkat lunch. Köttbullar å makaroner, inte de godaste jag vet men de funkar :)

Glömde mobilen hemma idag.. absolut inte ofta det händer, men när skadan väl e skedd e de inte så mkt att göra åt. Vänder inte i Vattholma för att åka efter mobilen! Dels e jag för slö, å sååå viktig e den inte för mig. E ingen sån där fjortis som måste "messa" polarna hela tiden.
Men visst känner man sig naken, å skulle de hända något här på jobbet blir de lite knepigt. Framförallt då Jon å Lasse e ute på åkrarna nästan hela dagarna, så händer de något e de bara att kavla upp ärmarna å försöka lösa de själv. Fast ja..de e ju så de oftast går till. sällan jag ber om hjälp ifall jag tror att jag kan klara de själv.
Saknar faktiskt klockan mest, måste ju hålla koll på när jag ska på lunch osv :)

nu ska jag sticka iväg å hämta korna ute på betet. Dags för mjölkning!

tjao!

God morgon!

Dags att jobba igen. Fast de hade verkligen inte varit tokigt att sova några immar till istället för att gå upp 07.00. Man har blivit lite bortskämd sen semestern, för innan brukade jag alltid gå upp 7-8 å jogga en vända. sen flytten har de slarvats lite :)

Jag å johnnie var iväg till bageriet för att fika innan jag åkte till jobbet. En Supergod bulle blev de för min del. Påväg tillbaka hem till Johnnie ringer en av hans kompisar till mig. Johnnie hade visst glömt mobilen på bageriet.. skrattade mkt åt de, framförallt när han erkände att de inte var första gången!

Nu har jag just anlänt till jobbet iaf. ska sticka iväg å kolla till några kor som ska kalva på betet först av allt. Igår hade vi en som hade kalvat, men veterinären var här å fick behandla henne för kalkbrist. De konstiga är att man kan inte förebygga de genom att ge dom kalk!? kan de stämma? Chefens pappa sa de, men hur 17 ska man förebygga de då? hmmm..

tråkigt..

Var tråkigt att jobba idag. vissa dagar e jag riktigt på hugget å jobbar på jättebra, å vissa dagar e jag bara seg.. Gick iaf en promenad innan jag åkte till jobbet :)

Imorrn har jag en sak jag måste göra innan jobbet. Får försöka hinna me promenaden ändå, för jag måste komma igång me träningen igen nu!

Måste fixa pass oxå. får se om jag hinner me de innan jobbet nu i veckan. annars får jag försöka hinna me de nästa vecka. usch, Mkt som ska göras, men bara en del hinns me. Gillar inte hösten, man blir så seg!

Nu ska iaf korna pysslas om! tjao!

Slut på måndagen :)

Äntligen e måndagen slut. Fast ska jag vara ärlig har jag haft mkt sämre måndagar. Idag vaknade jag  tätt intill min Johnnie å de e alltid lika härligt. sen käkade vi frukost tillsammans å vädret var fint. En bra start på veckan helt enkelt :)

Tänkte berätta lite mer om min helg. Var som sagt å handlade lite på stan under lördagen. Mkt folk(vilket jag hatar) så jag kollade bara lite snabbt i dom affärer där de var som värst. Tänkte kolla in Cubus som öppnat nyligen, men jag vände i dörrn. Ingen idé att ens gå ett varv i affärn när köerna bestod av ca 20 pers, både till kassan å omklädningsrummet..
Hittade iaf lite smått å gott :)

Senare på kvällen åkte jag in till stan igen. Mötte heidi å sen drog vi hem till hennes pojkvän Hampus på en liten förfest. Henke hakade på oxå. Tillbringade kvällen på Platina å sen drog vi vidare till Etage. men klockan var så mkt att jag stack till tåget istället. Innan jag stack bytte jag stövlar me Heidi då hon hade fått jätteont av sina nyinköpta högklackade stövlar. Mina hade ca 2 cm kortare klack å eftersom jag ändå skulle hem tog jag över hennes. Fick ont direkt, så jag förstår hur heidi hade de.. :(
Sen var de lite klurigt att gå i så höga klackar, men de gick rätt bra ändå. Var ju inte speciellt berusad.Mötte en kille påväg till tåget oxå. trevlig var han å vi pratade på om allt möjligt. Han följde mig till bussen(som jag fick ta istället för tåget) å sen skiljdes vi åt. Vet inte om han tänkte försöka få mitt nr eller nåt, men sååå enkelt e de inte att charma mig grabbar! Även om jag självklart charmas mer av trevliga killar än killar som tror att dom kan få vilken tjej dom vill. Johnnie lyckades ju få mig pga sin charm å härliga pratglada stämma :)

Jag påväg hemåt ca 02.30. rufsig i håret, trött blick å allmänt sliten :)Johnnie hämtade mig i skyttorp(åkte tåg från vattholma) å sen drog vi hem till honom.
Sov halva söndagen av misstag, inte pga av att jag var bakis alltså. sen städade vi resten av dagen!


Jobba Jobba!

E på jobbet. har lunch å tog en snabbtitt här på bloggen :)
Min måndag har hittills varit riktigt bra, å nu e de bara hälften av dagen kvar! vet inte riktigt va jag ska hitta på ikväll..återstår att se.

Råkade sova halva dagen igår.. inge vidare att vakna upp å inse de. men de var johnnies fel, för jag var upp 10 å duschade, sen ville han att jag skulle krypa ner i sängen me honom igen. somnade me mjukiskläder å allt.

Förövrigt var helgen bra. shoppade lite kläder å smycken i lördags, sen på kvällen dog jag ut på krogen me Heidi, Hampus å Henke.

måste käka nu! tjao!!


Hemma i skogen :)

Nu e ja hemma hos mor å far. Håller på att plocka ihop lite kläder att ha imorrn på krogen. Vet inte alls vad jag ska ha på mig, å de e nästan alltid klädvalet som tar längst tid när ja fixar mig inför fest. tjejproblem :)

Ska bli kul att få komma ut å festa lite. Träffa heidi, snacka lite skit å dricka lite goda drinkar. å framförallt: få göra sig fin! De e inte ofta jag ser ut såhär:Brukar vanligtvis vara någe i den här stilen:Rufsig i håret, osminkad, arbetskläder å me kor omkring mig. då känner ja mig som hemma :)

nä, måste rota vidare efter fina kläder! tjao!


Helg!

Äntligen klar me jobbandet för denna vecka. Nu e de helg!

Gick upp 03.00 i morse å korna var inge snälla idag.. Ingen vidare start på dagen me andra ord. Men även om de spöregnar ute så e de ändå fredag, å de e få saker som slår en fredag då man får sluta tidigt :)

Nu ska jag hem en vända å hämta lite kläder å skor, ska ju ut på krogen me heidi i helgen. Å de e aldrig fel me lite snygga kläder å högklackade stövlar!
Sen ska jag vidare hem till Johnnie å duscha. Tänkte städa lite oxå, ser ut som om andra världskriget dragit fram!

Varför denna panik över svininfluensan? eller ja..Nya influensan som dom vill kalla den för att skona grisarna från all negativ uppmärksamhet.
Visst, den första dom dog(2 har dött hittills) var från tierp, så jag borde egentligen bli lite nervös, men jag anser att de e lönlöst att oroa sig. För oftast e de dom som e mest rädda som drabbas.. som när man inte vill bli förkyld, då brukar man ju nästan alltid drabbas bara några dagar senare.
Läste ett citat i en bok som passar in här:
"Att oroa sig e som att sitta i en gungstol. man gör nåt, men kommer ingen vart"

Så sant så!

dessutom finns de så mkt annat man kan gå å dö av, där risken att drabbas e mkt större.


Klar för idag :)

E fortfarande på jobbet. De e så omständigt att gå in på internet hemma hos Johnnie, så jag tar några minuter av min tid till att fixa de innan jag åker från jobbet.
Skönt att äntligen vara klar för dagen, fast ja hinner knappt hem innan jag ska tillbaka hit igen. Ska jobba förmiddag imorrn, så jag ska upp 03.00 i morgon. När jag jobbat klart imorrn vid ca 12.00 ska jag hem å hämta lite grejer, sen ska jag åka å rida.

I helgen blir de krogen me heidi. får se vart vi tar vägen :)

Sitter å lyssnar på en gammal favoritlåt. De e nog den första favoritlåten jag minns att ja hade.
Hasse Andersson me låten "Änglahund". Mamma hade låten på ett kassetband i bilen, å jag kunde sitta ute i bilen själv å lyssna om å om igen på låten. De e en väldigt fin låt. Hade faktiskt helt glömt bort den fram tills nyårsafton 07-08. Var på fest å strax efter tolvslaget sätter nån på en cd-skiva. Plötsligt hör jag en låt som jag inte hört på många år, å jag måste erkänna, den e lika bra nu som då! De roligaste var nog att alla satte igång att sjunga till låten på festen.
Frågan kvarstår: Får man ta hunden me sig in i himmelen?


Trött!

Usch, blir sent ikväll.. e hemma hos mor å far just nu å har fixat lite smågrejer.
Kurrar i magen gör de oxå :(

Har gått å deppat i 1½ vecka nu, å äntligen börjar jag se ljuset i tunnelns slut så att säga. sen bilolyckan har jag bara deppat å inte alls haft lust me något. Vet inte riktigt varför, men de blev helt enkelt lite för mkt motgångar på en å samma gång helt plötsligt. De e alltså inte bara min vita bil(som numera ser ut som en bulldog) som tynger mig.
Men som sagt, de går åt rätt håll. Å de e inte fy skam att få köra min älskade Galanten igen :)
 
Ska tvätta honom i helgen, han förtjänar de :)
Han var trasig när den vita krockades, men me lite hjälp från Jimmy å Johnnie ordnade sig allt. Jimmy(brorsan) lånade ut sin Jetta å Johnnie hjälpte mig fixa Galanten. Var fördelaren som trasslade igen. Kolet var borta, inte undra på att han gick dåligt..
Nu e Galanten iaf fit for fight igen!

En liten snabb fråga bara: Va e de här för bär? hittade dom i kohagen å kunde inte komma på de..

Kom en riktig störtskur idag. Som tur var hade jag hunnit in på lunch då(annars brukar de börja regna lagom till att jag ska kolla djuren ute på betet). Korna e så söta, för dom brukar traska hemåt när de börjar regna. Alla 130 i en lång rad :)nä, nu ska jag åka hem till johnnie å krypa till kojs. tjao!


RSS 2.0