Spruta

Tänkte skriva ett litet inlägg om sprutan jag tar varje kväll.
 
Jag tar den dagligen för att jag har en förhöjd risk att drabbas av blodpropp. Dels för att jag är gravid, men framförallt eftersom jag på grund av sjukdomen inte kan röra så mycket på mig som vanligt. Vore ju just snyggt om man drabbades av det som pricken över i:et..
 
 
 I början, när dom började ge mig sprutan på sjukhuset, fick jag den i låret. Det gjorde både ont och jag fick blåmärken. Sen berättade en sköterska att det var bättre att ta den ungefär där kärlekshandtagen sitter då det finns lite mer fett där. Dock har inte jag mycket att ta i där heller, då jag är så smal, men det funkar mycket bättre.
Vanligtvis tar man tydligen sprutan i magen, men det går inte nu när jag är gravid.
När jag tar sprutan känner jag efter höftbenet och tar en liten bit snett nedanför. Någonstans mellan min tumme och pekfingret.
Nyper tag i huden och tar sprutan där. Ibland känns det lite, men då nyper jag bara lite hårdare så att jag lurar mig själv lite, och känner det istället för sprutan.
 
Innan jag tar sprutan får jag knacka den lite mot diskbänken för att kunna få ut luftbubblorna som finns i. Sen är det klart att spruta!
 
När jag är klar nyper jag av själva nålen i en sorts sax jag fick med när jag hämtade ut sprutorna. Man trycker in nålen i ett hål, och nyper ihop saxen. Nålen blir kvar i saxen och resten av sprutan slängs i soporna. När jag är klar lämnar jag in saxen till apoteket igen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0