Tidig morgon och mkt jobb!

Har precis kommit hem från jobbet och placerat mig i soffan. Magen kurrar, så jag ska ta och rota fram nåt smaskigt i skåpen strax.

Dagen har hittills varit riktigt bra och allt har gått galant! Min dag började kl 02.50 då Johnnies alarm ringde, och trots att jag kunde sova en halvtimme till somnade jag inte om(just typiskt). Var lite smågrinig på morgon pga det dåliga uppvaknandet, men det försvann snabbt.
Vi satte igång extra tidigt pga att Lasse skulle åka på en liten minisemester och vi ville provmjölka innan han åkte. Mjölkningen gick smidigt och korna skötte sig jättebra, så vi var klara riktigt tidigt.

Jag och chefen hade en hel del att göra under dagen och vi var nog båda skeptiska över hur mkt vi skulle hinna. Trots det hann vid med allt och lite till, eftersom allt gick snabbt och smidigt. Får skylla på bra teamwork :)

Tyvärr fick vi avliva en sjuk ko, men det var inte helt oväntat. Hon har varit dålig ett tag nu utan framsteg och veterinären hittade inga fel på henne. Men för varje individ som dör, föds en annan. Innan jag skulle åka började en högdräktig kviga oroligt trampa omkring. Kalv på gång?


Känns skönt att ha hunnit med så mkt idag, då kan man åka hem med gott samvete :) Funderar på att sova nån timme nu innan ridningen, så att man är lite mer "fit for fight" när det är dags att jobba med en bångstyrig pålle!

Min helg blir kort, eftersom jag ska jobba hela söndag och måndag pga Lasses resa. Men då kanske jag känner att jag åstakommit nåt under helgen iaf! Annars brukar jag tycka att jag inte hinner nåt på helgerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0