Lång fredag :)

Det har varit en lååång, men bra dag idag. Tycker att jag utnyttjat tiden bra, vilket gör att jag känner mig nöjd med vad jag åstakommit under dagen.

Dagen började ca 20 över 3 då chefen, morgonpigg som han är, skickar sms om att det är dags att gå upp. Bara för att retas! Och jag, som brukar kliva upp halv 4, vaknade direkt då mobilen plingade till eftersom jag är så inställd på att jag ska upp när mobilens alarm börjar gnälla.
Låg och njöt lite av sängen fram tills kl 03.30 och sen var det bara att kliva upp. Mjölkningen flöt på bra och sen blev det en snabb matpaus innan det var dags att dräktighetstesta.

För dom som inte vet, innebär det att man helt enkelt kollar vilka djur som blivit dräktiga och vilka som inte blivit det. Det var många att kolla den här gången, men det gick förvånansvärt bra och smidigt.
Dock finns det alltid djur som inte vill låta sig fångas, och en sådan råkade jag ut för idag. Blev inte översprungen, men en kviga prejade in mig i en grind, och jag lyckades i farten skalla grinden. Inte med pannan, utan med näsan. Gjorde faktiskt rätt ont, men det hade man ju inte tid att tänka på.
Blev iaf en riktigt fin bula, och jag kommer nog få ett trevligt blåmärke om jag har otur. Men det är sånt man får räkna med om man jobbar med djur!

När vi var klara med dräktighetstestandet var det egentligen dags för mig att åka hem, men jag hade sån arbetslust att jag blev kvar ca 2½ timme längre. Var så mkt jag ville ha gjort innan jag tog helg! Man lämnar inte jobbet förrän jobbet är klart helt enkelt. Det är min lilla huvudregel när jag jobbar :)

När jag kände mig rätt så klar bytte jag om, tvättade av bilen med högtryckstvätten och åkte hem. Kändes ändå inte helt rätt att åka hem, eftersom det fortfarande var en del saker jag ville ha gjort. Men jag var ju tvungen att hinna till ridningen.. Jag är för trogen mot mitt jobb helt enkelt!

Aja, Snart är det dags för lilla mig att krypa till kojs. Johnnie ligger här bredvid i soffan och umgås redan med John Blund. Det är mkt jag ska hinna med i helgen, och ska man orka hålla igång måste man sova! Jaha, nu spydde hunden också, jippi..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0