Godkännande för att gräva ner en häst

Kom på att jag kanske ska förklara lite om hur man gör om man vill begrava en häst. Jag visste inte mycket om det innan jag kollade upp de ordentligt..

Man måste kolla både med länstyrelsen och kommunen för att få gräva ner hästen. Finns en lag om att man inte får gräva ner kadaver, och det är den lagen som länstyrelsen ger dispans ifrån. Kommunen däremot måste godkänna nedgrävningsplatsen så att den inte ligger för nära vatten osv.

Ringde först till länstyrelsen i Uppsala och fick prata med en trevlig kille. Ringde sen till Östhammars kommun. Dom skulle först komma ut och kolla, men tog det sen istället med mamma över telefon. Tyckte att eftersom det är deras gård får dom välja plats.
Dom godkände och jag ringde tillbaka till länstyrelsen och fick ett godkännande där med. Fick gräva trots att inte papperen skickats än då hästen behövde komma ner i jorden så fort som möjligt.

Om nån är intresserad av att få numren dit jag ringde så är det bara att säga till. Fick nämligen ringa runt ett tag innan jag fick tag på rätt personer..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0