Full fart på jobbet

Fast att jag har möjlighet, uppdaterar jag inte bloggen så mkt just nu. Eftersom jag är på jobbet 24 timmar om dygnet den här veckan har jag inte mycket att berätta. Tar ju som vanligt lite bilder då och då, men har ingen möjlighet att föra över dom till datorn här på jobbet.

Jag och Lasse jobbar och sliter, och jag kan ärligt säga att vi är riktigt duktiga! Visst, det är mycket vi inte hinner, men nån måtta får de ju vara.. På en gård finns det alltid tusen saker att göra.

Igår tog vi in högdräktiga kvigor i gamla ladugården till exempel, vilket gick jättebra. Jag satte igång att klippa dom direkt, innan dom hinner smutsa ner sig. Trots att dom var lite oroliga över att plötsligt bli fastbundna så var dom hur snälla som helst. Ibland händer det självklart att man får en kick, men (peppar, peppar) de är inte ofta. Dom brukar tycka att det är jättemysigt att bli klippta, och jag har med åren märkt vart man ska börja klippa för att charma dom som mest, vart man ska passa sig och vart det normalt brukar gå att klippa helt utan problem.

Klippmaskinen var dock inte lika snäll som kvigorna, och vi kommer inte överens just nu. Det är nya skär, men dom tuggar gärna lite då och då, hur man än försöker.. En sak är säker, jag och klippmaskiner funkar inte ihop mer än vid själva klippandet(tycker att det är jättekul att klippa). När det gäller att ställa in skären rätt och så blir det bara fel :)

Det som står på schemat idag är följande:

# Ta in fler högdräktiga kvigor
# Klippa dessa högdräktiga damer
# Flytta en ko
# Göra rent kalvarnas mjölkhinkar(ca 31 st)
# Om tid finns, börja städa i ladan.
# Äta lunch
# Mjölka som vanligt

Kanske låter enkelt, men det tar sin tid när man jobbar med djur..

Har gjort illa mig i axeln också, känns som om jag sträckt den. Höga lyft men den armen är därför inte möjligt. Hände nog i måndags när vi tog in kvigorna från betet. Fy på mig, måste vara rädd om kroppen när man jobbar med ett sånt här slitsamt jobb!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0