Jobb jobb och åter jobb

Idag åkte chefen på semester, så nu kommer de bli mycket jobb en vecka framåt! Men jag är faktiskt riktigt taggad, för äntligen kan jag göra vad jag vill. Inte för att chefen är sträng och håller mig i strama tyglar, utan för att han ofta dyker upp och ger order om sysslor som får ersätta det jag tänkt göra. Sysslor som självklart ska göras, men då hinner jag sällan med allt jag vill.

Då är det bra att få en vecka såhär då och då när jag är på jobbet hela dagarna. Här ska jobbas! Är på städhumör, så det kommer nog bli mycket sånt för min del :)

Dom som har varit hemma hos mig och Johnnie kommer få ett gott skratt nu, men jag är faktiskt lite av en perfektionist(stavas det så?). Men konstigt nog bara på jobbet.. Jag kan verkligen inte åka ifrån jobbet om inte allt är som jag vill ha det, och om jag måste det blir det en dålig kväll.
Har jag bråttom kan jag inte hoppa över "halvviktiga" sysslor, utan antingen måste jag göra dom snabbt eller så får chefen hjälpa till.

En gång när jag efter morgonmjölkningen stod och gjorde rent golvet i mjölkrummet kommer chefen och vill ha hjälp med nåt. Han väntar lite och utbrister tillslut: "Äh, kom nu! Det där behöver du inte göra, det är ju ändå du som mjölkar ikväll!"
Ännu värre, ska JAG stå ut med att det inte är rent!? En sak är om man inte behöver se eländet, men jag vill ha rent när jag jobbar. Jag vill även lämna stället rent och fint när dagen är slut, för finns det nåt värre än att komma till jobbet och mötas av skit och elände? Då är det inte kul..

Hemma är jag alltså inte alls lika renlig. Jag skäms nästan jämt över hur det ser ut. Inte för att det är mycket skräp och så, utan för att det nästan alltid är mycket disk och golvet är täckt av hundhår. Vår hund hårar så förbannat mycket..
Vi behöver egentligen dammsuga varje dag, men vem hinner det? inte vi iaf, som jobbar så som vi gör. Jag tycker att hunden ska flytta ut i garaget eller liknande, men Johnnie vägrar. Därför borde HAN dammsuga! Men då blir det aldrig av..

Oj, va jag skriver.. ensam!? Eller bara pratsjuk kanske. Ska strax ut och jobba, så då får jag prata med korna :)

Slänger in en gammal bild. Saknar dom fina sommarkvällarna..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0