Skörd

Johnnie håller på och fixar trädgården(äntligen!) och har därför lånat en grävmaskin. Vi har under många år pratat och diskuterat om hur vi vill ha trädgården, och börjar sakta men säkert komma överrens. Vi har lite olika idéer och mål med hur vi vill ha det, så de är inte helt lätt.
Nu har han i alla fall satt igång med en del, men långt ifrån allt kommer att göras den här helgen. Men det ska bli så skönt att nåt händer! Hatar när man bara står och stampar på samma ställe.
Man blir så motiverad när det börjar hända saker, och jag hoppas Johnnie känner likadant så vi får så mycket som möjligt gjort den här sommaren/hösten.
 
Johnnie har under minst två somrar haft en stor jordhög liggandes i kanten av trädgården. Den blev över vid nåt tillfälle, och han planerade att jämna ut gräsmattan med de. Men sen gick tiden och högen blev kvar.
Jag(som får mina konstiga idéer) utnyttjade läget och började plantera potatis i den luftiga jordhögen. Vad ska man annars göra om man inte har ett potatisland och samtidigt vill retas med sambon?
 
Nu skulle alltså Johnnie jämna ut denna jordhög, så jag fick gå ut och skörda mina små knölar. Blev mer än jag förväntat mig, så jag är nöjd. Färskpotatis är otroligt gott, så här ska ätas!
Passade även på att rensa och gallra bland morötterna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0