Julfirandet 2013

Julafton. Fast för mig känns det mer som juldagen eftersom vi i min familj firade jul igår, precis som vanligt. Det började redan för flera år sen då mamma och pappa blev tvungna att jobba på julafton. Någon måste göra det med. Så vi började fira dagen innan, och nu är vi alla så vana vid de att vi helt enkelt fortsatt trots att föräldrarna inte alltid jobbar på julafton.
Det är till och med väldigt smart av oss att göra så. Då kan alla mina syskon vara med(inget varannan julafton här, varannan där) och dessutom deras respektive. Så dagen innan jul kommer hela min familj med respektive hit till mig och Johnnie, och på julafton umgås vi med Johnnies familj.
 
Börjar med att berätta om gårdagen när min familj var på besök. Dagen började med att jag och Ludde skötte hästarna, fast vi blev lite försenade av att en viss liten tröttis skulle somna strax innan vi skulle åka. Eftersom det skulle vara full fart resten av dagen ville jag låta honom sova. När han vaknade åkte vi och tog hand om hästarna, och Ludde fick inviga den nymonterade sittdelen på barnvagnen. Han vill inte ligga ner längre...

Åkte sen hem och gjorde klart sista julklappen och sen gjorde jag mig klar. Blev lite sen av att Ludde var tjurig, men min bror och hans sambo kom precis innan avtalad tid och fick pyssla med honom en stund. Det gjorde dom bra, för han riktigt skrek av skratt emellanåt.
Familjen anlände men Johnnie, som var ute med timmerbilen, blev sen och kom nästan två timmar för sent. Men det gjorde inget, för allt blev så bra ändå!
 
God mat, trevligt sällskap och fina julklappar. Syrran hade bakat i vanlig ordning, väldigt gott!

Blev en hel del fina julklappar utdelade. Får berätta mer om det sen. Ludde öppnar sin första med lite hjälp av sin moster:

Efter firandet, kl. 23, röjde jag upp ordentligt för att slippa göra det idag. Kom i säng ca 00.30 och sen sov jag inte speciellt bra på grund av Ludde. Han är lite förkyld och sov väldigt oroligt.
 
Idag åkte vi hem till Johnnies syster för att fika och byta lite julklappar. Även Johnnies ena bror med familj var där så det var full fart med ungar i alla storlekar. Systern har nämligen 3 lite större grabbar, brorsan några relativt små och vi har en liten plutt.
 

När klockan närmade sig 15 åkte vi hem för att kolla på Kalle Anka. Jag och Johnnie har en tradition att ha lite lugnt hemmamys framför tv:n på Julafton. Titta på tv, äta middag, äta massor av snask och mysa. För julafton är en av dom få dagar man får vara ifred på, inga objudna besökare som plötsligt skuttar in i hallen.
Syrran kom över på kvällen förra året, och var hitbjuden i år med om hon ville men blev kvar hemma hos pappa. Kul att umgås lite med henne när man har chansen, framförallt nu när hon bor i Stockholm.
 
Nu har alla levande ljus brunnit ut, grabbarna har somnat och även jag känner för att börja avrunda dagen. Klockan är inte ens 21, lite pinsamt.. Men det har blivit sent dom senaste nätterna och jag ska upp relativt tidigt imorgon. Bara bra om jag får sova lite extra alltså.
 
Ska avsluta inlägget med att önska er God Jul! Lite sent kanske med tanke på att det är kväll, men bättre sent än aldrig.. Härligt väder vi haft idag på självaste julafton dessutom. När vi klev ut idag för att åka till Johnnies syster duggregnade det. Ingen snö och plusgrader. Men men, det kan inte alltid vara perfekt väder. Dessutom kan man hoppas att det milda vädret gjort att det blivit färre olyckor i trafiken.
 
God natt och God Jul!
 
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Ni verkar ha haft det mysigt. Sov gott, god fortsättning!

Svar: Tack detsamma! :)
Info om mig!

2013-12-24 @ 20:53:14
URL: http://liilah.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0