Nu är det klippt! :)

Idag klev jag upp relativt tidigt, i alla fall om man tänker på att det är lördag, för att tillsammans med brorsan klippa alla lamm. Dom ska snart skickas på slakt och behövde vara klippta och vägda innan dess.
 
Jag tyckte inte att maskinsaxen gick så bra idag, sen om det berodde på lammens ull eller om skären börjar bli slöa vet jag inte. Men jag valde att köra på med handsaxen så fick brorsan köra på med elsaxen. Vi har nämligen några klassiska gamla handsaxar, och eftersom vi bara har en elsax är det perfekt att(om man är flera personer) övriga får klippa med handsax så klippningen går fortare.
 
Det är väldigt jobbigt att klippa med handsax, men bra träning för musklerna i händerna. Har fåren bra ull går det rätt fort att klippa. Började gå bättre och bättre för varje lamm, men när man äntligen började få upp farten tog lammen slut. Fast då var man så trött att man ändå inte ville klippa mer.
 
Jag släpade med mig en radio ner i lösdriften så att vi kunde lyssna på Musikhjälpen under tiden vi klippte. Blev även mycket skratt och fjantande, men man kan inte vänta sig nåt annat när jag och brorsan ska sammarbeta.
Extra löjliga blev vi när låten "What the fox say" med Ylvis spelades. Slutade med att vi gjorde om texten till "What does the sheep say?". Hann även med lite skönsång till Avicii, mycket vackert!  
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0