Snöskottning

Jaha, det var stormen Sven de. Johnnie var ute och plogade större delen av natten för att hålla vägarna fina. I morse ringde uppdragsgivarna och gav honom beröm för att han skött sig bra, något han blev väldigt glad över.
 
Själv höll jag gården öppen och ren på snö så gott de gick. Skönt att ha lite gångar hit och dit och framförallt kunna parkera bilen på ett relativt snöfritt ställe. Därför har jag skottat rent bilparkeringen också, och det är ingen liten yta. Igår var snön så blöt och tung att jag inte orkade få bort snön från hela parkeringen, men grannen kom i vanlig ordning med lastaren och plogade rent de jag inte fått undan.
Idag när jag kom hem på eftermiddagen hade det kommit lite ny snö/drivit en del, så jag tog skyffeln och skottade en sväng till. Snön var lätt, så det gick snabbt.
Bra träning är det också!
 
 
Skönt att stormen inte blev värre än såhär. Just häromkring blev det i alla fall inte så farligt. Blir dock jämt lika irriterad på hur folk beter sig under såna situationer. ALLA visste att stormen skulle komma, ALLA visste att det skulle bli knepigt väglag, och ändå kör folk som idioter. Inte undra på att folk krockar och kör av vägen.
Släpp på gasen och kör hellre för långsamt än för fort. Som min mamma brukar säga: "Kom hellre fram för sent än inte alls".
Jag valde att stanna hemma när vädret blev allt knepigare. Skulle ta in hästarna på kvällen, men mamma erbjöd sig fixa de.
 
Nyss kom Johnnies kompisar åkande på snöskotrar. Grabbarna blir som små barn när snön kommer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0