Dags att avslöja en hemlis!

Ursäkta att det blivit otroligt fattigt med nya inlägg den senaste tiden. Har haft mycket annat att tänka på, och nu ska jag avslöja vad. Ville inte avslöja nåt här förrän familj och dom flesta vänner fått veta nämligen. Men nu har det gått så lång tid att jag känner mig redo att avslöja hemlisen här, blir ju trots allt svårt att dölja ju längre tiden går..
 
Okej, är ni redo? Jo, såhär är det: I månadsskiftet juni-juli ska jag och Johnnie bli föräldrar, om allt går som tänkt! I julas berättade jag för min familj, sen har mina vänner fått veta det en efter än genom att jag bett om att få ses. Några vet tyvärr inte om det än, men det är folk som sällan har tid att ses. Känns väldigt tråkigt att ringa och bara berätta nyheten, när man ändå aldrig pratar annars. Men dom flesta vet om det nu i alla fall :) Framförallt när jag nu väljer att skriva det här!
 
Jag har mått helt okej hela tiden, fram tills för ca 2 veckor sen då ryggen började värka helt utan förvarning. Verkar som en väldigt tidig foglossning(området kring ryggslut och höft börjar ställa om sig och mjukna för att göra sig redo inför förlossningen) och jag får hemskt ont. Att köra bil är en plåga! På måndag ska jag ringa barnmorskan och be om akut hjälp, för jag kan varken sova eller jobba!
Har även extremt smärtsamma sammandragningar. Sammandragningar ska vara rätt vanligt, men inte såhär smärtsamma. Känns som en hemsk mensverk som greppar en i ca 30 sekunder till en minut, och som sedan släpper. För er killar kan jag jämföra det med ett kraftigt sendrag i buken.. Dessa har blivit värre och tätare, men tydligen finns det inte mycket att göra åt de.
En del skriker rakt ut när dom får veta detta, och säger att jag måste kolla upp det. Kan ju vara ett tecken på missfall. Men dels har jag läst på internet att vissa haft samma problem utan att det påverkat ungen i magen, och sen har jag varit på ultraljud som visat att allt är helt som det ska.
 
Vissa har värre problem än andra helt enkelt. Men jag måste verkligen få all hjälp som går för mina är otroligt smärtsamma. Är det inte sammamdragningar så är det ryggen. Vaknar mellan 3-5 gånger varje natt på grund av dessa problem, och jag har svårt att jobba. Hittills har jag kämpat på, men jag kan inte ha det såhär illa i flera månader till.
 
Har glömt att skriva att jag är i vecka 18, dvs magen börjar synas väldigt tydligt. Arbetsbyxorna och jeansen går inte att stänga längre, så det börjar bli dags att inhandla nya byxor..Dessutom börjar man sakta men säkert känna sig som en fet kossa :) Inte lätt att gå från smal till rund när man inte är van!
 
Vi vet dessutom vad det är för kön på den lilla växande krabaten i magen. Johnnie ville veta, inte jag. Så vi drog lott om det, och Johnnie vann. Spelar ju ingen större roll för mig egentligen, bara den lilla mår bra! Nyfikna? Det avslöjar jag i ett kommande inlägg, för ni har nog lite info att smälta redan.
 
Men i och med detta kommer alltså bloggen få en ny liten kategori, dvs en som handlar om graviditeten. Häng med på resan så får ni veta hur det är att jobba på en gård samtidigt som foglossning, sammandragningar och en ständigt växande mage försvårar uppgifterna :)
 
Mer prat om detta ämne kommer alltså framöver, för det här inlägget är långt så det räcker nu!
 

Kommentarer
Postat av: Tobias

Wow, stort grattis till er båda! Hoppas att allt går bra för er :)

2013-02-02 @ 21:57:37
Postat av: Sandra

Grattis! :)

2013-02-04 @ 17:39:27
URL: http://www.vastanalantbruk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0