Måla på tapet

Fick frågan om man verkligen kan måla på tapeter, som jag gör i tvättstugan just nu.
 
Jag är inte expert, men jag har lärt mig att det inte är några problem, så länge man förbereder ordentligt. I vår tvättstuga är det våtrumstapeter, och vi har därför valt typ av färg efter de. Först har jag målat med en grund som är lite som klister för att den slutgiltiga färgen ska fästa så bra som möjligt. Sen har jag målat 3 gånger med den vita färgen för att få det riktigt vitt och fint. Har inte kollat in där idag än, så jag vet inte om jag är nöjd med målningen.
 
Nu är ju inte tapeten i tvättstugan i superfint skick, utan har lite små skador här och var. Men det värsta har jag spacklat, resten lever jag med. Det blir hur som helst 100 gånger bättre än det var innan, det är huvudsaken. Jag valde att mjukstarta min karriär inom husrenovering med nåt enkelt. Att slita ner tapeter och göra om allt från grunden blir nästa steg att lära mig! Har ett helt hus som ska fixas, så jag kommer vara proffs när vi är klara.
 
Ja ja, tillbaka till frågan jag fick. Kan försäkra dig om att den färg jag målat på verkar sitta som berget :) 
Men har man inte hela, jämna och fina tapeter bör man nog riva ner dom och börja från början istället för att bara måla över. Blir nog bäst så. Jag var inte så kinkig med tvättstugan, det är ju bara jag och tvättmaskinen som hänger där!

Kommentarer
Postat av: Sandra

(har också hus, och renoverar!) I övriga rum kan jag med glädje tipsa om att använda renoveringstapet innan målning! Har precis använt de i barnrummet, och blev supernöjd! :)
www.mammatilljohnny.blogg.se
/Sandra

2013-11-09 @ 18:27:22
URL: http://www.mammatilljohnny.blogg.se
Postat av: Sara

Ok, då vet jag :) Kan va värt att testa när jag ska måla om i vår tvättstuga!

2013-11-09 @ 22:20:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0