För tidigt född.

Det känns bra att vi fick Ludde just i Uppsala:
 

Nu var ju inte Ludde jättetidig, "bara" 2 månader tidig och 2 kilo tung. Men det kändes ändå bra att vi fick vård på ett av dom bästa ställena i landet för för tidigt födda.
Vi träffade flera personer på neonatalavdelningen som jag fortfarande går och tänker på. Dom hade barn som vägde runt 500g när dom föddes, och som låg på intensivavdelningen när vi var där. Läget var kritiskt för dessa små liv och dom hade mycket problem.
Jag beundrar dessa människor som trots sina problem kunde sätta sig och berätta sin historia för oss. Berätta om sina känslor, funderingar och rädslor. Jag tänker ofta på dom och undrar hur det gick, eller hur det går.
 
Om någon av er mot all förmodan har hittat in här på min blogg, hör gärna av er!
 
Kom ihåg att man kan skänka pengar till forskning kring tidigt födda, det tänker jag göra när jag har en ordentlig inkomst igen. Man kan även ge sin mjölk till dessa neonatalavdelningar då dom små behöver bra modersmjölk i början. Har du mycket mjölk, kolla upp det! Man får även en slant för mjölken.
Ludde fick "äkta" mjölk i början som donerats då jag inte hade nåt att erbjuda. Jag gick på så mycket behandlingar då så jag och läkarna kom överrens om att det var bäst att inte ens försöka få igång produktionen. Men jag hade gärna velat ha egen mjölk till honom.
 

Kommentarer
Postat av: Carro

Man kan skänka kläder också! Kolla in prematurbarn.blogg.se för mer info :)

2013-10-15 @ 09:27:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0