Får och lamm

Idag åkte jag hem till mamma och pappa för att hjälpa till med fåren. Några ska skickas på slakt söndag morgon så fåren skulle sorteras och göras klara inför det. Att det gjordes idag var helt enkelt på grund av att föräldrarna jobbar imorgon.
 
 
Mamma och pappa var oense som vanligt, och då är det tur att jag är närvarande och kan styra upp läget. Allt flöt på bra och även om det tog tid så fick vi allt ordentligt gjort.
 
När vi var klara med lammen började mamma fundera över vart hennes "favorit nr. 2" var någonstans. Hon brukade nämligen komma fram och kela, men mamma hade inte sett henne. Vi letade igenom flocken och efter att jag kollat alla tackornas öronnr. 3 gånger och räknat dom några gånger konstaterade vi att 8011 inte var där. Vi hade varit så koncentrerade på lammen att vi inte reagerade på att en tacka var borta.
 
Efter att ha letat i hagen hittade jag på henne, eller rättare sagt det som var kvar av henne. Rävar och liknande hade varit snabba fram och kalasat, men vi kunde ändå konstatera att det var hon.
Vad som hänt kan man bara spekulera i, men hon bör ha självdött. Hon var en av dom lite äldre och den övriga flocken var lugna. Hade något rovdjur dödat henne hade fårflocken varit väldigt orolig.
Att inte föräldrarna märkt att hon fattades tidigare beror på att fåren inte räknas varje dag. Emellanåt är dom så utspridda att det helt enkelt inte går. Men dom räknas i alla fall regelbundet.
 
När vi var klara var jag bra trött i benen och fötterna, är inte riktigt van vid att jobba än..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0