Uppdatering

Jag får åter igen ursäkta för att bloggen går på sparlåga just nu. Vet själv hur trist det är när en blogg man regelbundet läser aldrig uppdaterar.
 
Nu tänkte jag i all hast klottra ner några rader innan läggdags.
 
Idag har jag och Ludde(mest jag, Ludde sov..) varit ut i skogen och plockat lingon. Pappa har ett kanonställe som vi brukar plocka på, och idag fick jag ihop 5 liter på kort tid. Hörde någonstans att det var ont om blåbär och lingon i år, men på pappas ställe frodas lingonen!
Lämnade dom flesta lingonen hemma hos föräldrarna. Pappa ska ju ha nåt som tack för "lånet" av hans lingonställe. Dessutom behöver jag inte så mycket lingon. Vi äter väldigt sparsamt med sylt och lingonbrödet jag bakade förra året kräver bara några dl. Får jag ihop ordentligt med lingon nästa gång också ska jag nog koka lingondryck, alltid gott att ha i kylen.
 
Drog upp några rödlökar och morötter hemma hos föräldrarna innan jag åkte därifrån, känns jättelyxigt att bara kunna plocka fritt! Vi har lagt ner mycket tid på det där landet, och nu får man verkligen njuta av belöningen. Igår drog jag upp rödbetor som var större än Luddes huvud, och dom ska jag göra inlagda rödbetor av. Har gjort en sats, och det blev supergott. Så om någon vill ha så är det bara att hojta till, vi har massor av rödbetor kvar i landet som behöver tas omhand.
Har även testat att göra inlagd gurka, den skulle dock "dra sig" i 3 veckor så vi har inte smakat på den än.
 
Nu på kvällen gjorde jag piroger till middag, något som hela familjen uppskattade. Att vi inte gör piroger oftare, så gott och enkelt som det är!
Efter middagen cyklade jag och Ludde en sväng, trots att det duggregnade. Jag tycker att det är skönt och mysigt när det regnar, så mig gör det inget.
När vi kom hem från turen hade Johnnie kommit hem med timmerbilen, så han kunde passa Ludde medans jag joggade en sväng på ca 5km. Gillar inte att jogga i mörker, men man har inget val nu när det blir mörkt allt tidigare och Johnnie är sen hem.
 
Nu har jag duschat och hamnat här. Och nu konstaterade jag att det inte blev ett snabbt inlägg med bara några rader..
Nä, nu ska jag stänga av datorn och krypa till kojs. Ska fösa sambon i säng med, eftersom han ska upp tidigt imorgon. Han har fastnat framför tv:n igen..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0