Misslyckad fårklippning

Jaha, mina helgplaner sprack innan jag ens hunnit halvvägs...
Började med att rida Mirran en sväng i det underbara vädret. Skönt att jag kunde ta en ridtur just idag när det var sånt kanonväder!
Vi hann inte skritta långt innan vi möter på ett gäng jägare på väg tillbaka till jaktstugan. Deras lösa hund sätter av i full fart mot Mirran och jag gjorde mig beredd att hoppa av och försvara min häst(om detta skulle behövas). Hunden var dock väluppfostrad och tvärnitade när husse sa åt honom/henne. Skönt, för Mirran hade broddar så jag ville inte ha hunden allt för nära. Nog för att hon är en klok häst, men man vet aldrig vad ens häst kan hitta på när en hund kommer för nära.
Jägarna var jättetrevliga och började glatt prata med mig. Killen som gick i täten frågade dessutom om han fick ta en bild på oss, eftersom ljuset var så fint. När vi ställt upp som fotomodeller utbytte vi några meningar till innan jag red vidare.
Ridturen gick jättebra, och vi hade ett väldigt bra samspel. Skönt att vi allt oftare kan samarbeta när vi är ute, istället för att bråka om vilket tempo vi ska hålla. Mirran vill ju helst öka farten hela tiden, och jag minska. Men nu börjar vi lära känna varandra allt bättre och ridturerna blir bara roligare och roligare.
 
Hade gärna tagit en tur på Bullen med, men han vilar. För en vecka sen när hovslagaren var på besök kunde han knappt lyfta ena frambenet. Vi undersökte honom och upptäckte att allt var ok förutom ena frambenet som han inte ville stå helt på(vilket han måste om man håller upp det andra frambenet). Hovslagaren hade redan dragit av skon på ena fram, så hon fick dra av resten med. Troligen hade han bara vrickat sig(inga tecken på svullnad, sår eller liknande) så han fick helt enkelt vila ett tag.
Nu verkar han vara bra igen och jag ska kontakta hovslagaren för att göra ett nytt försök att sko honom. Han blir så ledsen om inte han också får komma ut på ridturer.
 
Hur som helst. Efter ridturen gick jag in och åt en matlåda med lasagne(som halva familjen stod och dreglade över då det luktade så gott) och sen gick jag ut för att klippa får.
Hann dock bara klippa 1½ innan saxen började gå allt för dåligt. Hade för mig att dom var bra, men tydligen inte. Så jag fick ta handsaxen och klippa klart tackan så att hon skulle slippa se ut som en stylad bil med kjolpaket nedtill.
Visade sig att vi inte hade några fler vassa skär(dålig planering från min sida) så jag får avvakta med klippningen någon vecka.
Jag som ville klippa får nu i helgen.. Surt. Men för fårens del är det ingen brådska, så det gör egentligen ingenting att det dröjer lite.
Får ägna mig åt annat i helgen istället! Träna unghästen till exempel, och städa.
 
Nu ska jag slå mig ner i soffan och snutta på mitt rödvin samtidigt som jag läser lite. Kan man inte träna, får man lata sig och snutta på vin istället!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0