Recept på saffransbullar m. vit choklad

Min kompis Camilla ville gärna ha mitt recept på saffransbullar med vit choklad, så här kommer det:
 
Ingredienser:
50g jäst
100g smör
5 dl mjölk
250g kesella kvarg
2 pkt saffran
1½ dl strösocker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
 
Fyllning:
50g rumsvarmt smör
200g vit choklad
1 uppvispat ägg
1 dl pinjenötter (gillar inte riktigt nötter så dom brukar jag hoppa över och ta pärlsocker istället)
 
1) Smula ner jäst i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölken och värm upp till fingervärme innan det blandas med jästen.
 
2) Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och mjöl.
 
3) Arbeta degen tills den är blank och smidig.
 
4) Jäs i 30 minuter under en handduk.
 
5) Dela degen i två delar och gör som med vanliga kanelbullar. Dvs: Knåda, kavla ut.
 
6) Nu kommer det smarriga: Bred ut det rumsvarma smöret. Viktigt att det är rumsvarmt eftersom det annars är för hårt eller för mjukt för att bre ut. Grovriv chokladen och strö det över smöret.
 
7) Rulla ihop likt kanelbullar och skär i skivor som du sen lägger på en plåt med bakplåtspapper på.
 
8) Jäs i ca 20-30 minuter under en handduk.
 
9) Pensla med ägg och häll på nötter eller pärlsocker.
 
10) Puff in i ugnen! (225 grader, ca 5-7 minuter)
 
11) Frossa i dessa krämiga läckerheter som riktigt dryper av smör och smält choklad! Mycket roligare än klassiska lussebullar.
Förresten, det blir ca 50 st. bullar av receptet. Kan vara bra att nämna.
 
Hoppas det ska smaka!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0