Tomte till häst!

Igår på förmiddagen passade jag på att rida en sväng innan vi skulle vidare till Johnnies bror för att äta och öppna julklappar.
För att "busa till det lite" drog jag på mig tomtekläder och skägg innan jag hoppade upp på Mirrans rygg. Lite kul måste man få ha!
Bäst hade varit att rida utklädd till tomte på självaste julafton, men det har inte hunnits med, men tomten kan väl få rida en sväng även på juldagen?
Mirran brydde sig inte det minsta över mina kläder, och inte heller över luvan hon fick på huvudet. Den vita bollen längst ut på luvan fick jag dock sätta fast i käkremmen, för annars studsade den rakt i hennes öga i skritten.
 
Trots att jag inte red speciellt långt hann jag möta på flera hushåll där folk knackade på fönstren och vinkade. Ofta med överlyckliga barn i täten, men även dom vuxna såg väldigt roade ut. Dessutom mötte vi på en kvinna som var ute och gick med sin islandshäst på vägen. På hästen satt två små tjejer. Vi pratade lite innan vi sen skiljdes åt, och då ropade tjejerna "Hej då tomten!".
 
Själva ritten var jättekul, men ungefär halvvägs började jag frysa(trots ordentligt med kläder) och må illa. Värre blev det när jag hoppat av hemma vid stallet.
När Mirran var klar åkte jag hem och rasade ihop i soffan. Feber, sprängande huvudvärk och illamående. Inte en chans att jag kunde åka till Johnnies bror då, så grabbarna fick åka själva.
Själv gick jag och la mig en stund. Vaknade till nu vid 6-tiden, och känner mig hungrig. Ett gott tecken!
Hoppas på att huvudvärken ska ge sig under dagen i alla fall, för den är helt klart värst..
 
Nu ska jag äta lite och sen förhoppningsvis hinna sova lite till innan Ludde ska upp.
 
En snabb bild på mig och Mirran:

Det var lite synd att jag inte fick en bild på oss under ridturen. Strålande väder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0