Reproduktionscentrum

Förra veckan fick jag en kallelse till Reproduktionscentrumet i Uppsala. Kallelsen var väntad då min läkare skickat en remiss dit efter senaste läkarbesöket.
Jag har bearbetat hela cancergrejen och känner mig redo att ta nästa steg i ledet. Och nästa steg är att operera in äggstocken(riktigt så enkelt var det ju inte, men mer exakt hur det går till får jag ta senare).
Nu när jag känner mig "Fit for fight" igen vill jag ta in ny info om vad som komma skall. Så vi är redo när det är dags att sätta igång.
När cancern upptäcktes gick allt så fort, vilket jag självklart är tacksam för. Men hjärnan hann inte riktigt med och det tog många långa promenader innan jag funderat, klurat och bearbetat allt som hände ordentligt.
 
Nu vill jag vara ordentligt förberedd och veta exakt vad som ska hända framöver. Ja, så mycket jag kan få veta och förbereda mig på alltså. Eventuella återfall kan dyka upp, men sånt kan inte jag styra över.
 
I slutet av februari ska vi alltså in och prata med en läkare.
 
 

Kommentarer
Postat av: Babytalk Sweden

Nej men oj ska dom operera tillbaka äggstocken/stockarna ! Visste jag inte ens att man kunde :) Men visst är livmodern bortopererad eller har jag missförstått allt då?
Stor kram till dig <3

Svar: Jag är fortfarande komplett, förutom en äggstock som dom tog för att bevara vävnad och ägg ifrån. Det verkar som om dom flesta blir opererade, men jag genomgick bara cellgifter och strålning. Alltså är en ny graviditet inte helt omöjlig, även om det kommer bli knepigare än normalt.
Info om mig!

2014-02-04 @ 23:10:09
URL: http://babytalk.blogg.se/
Postat av: Johanna

Men åh :D Jag trodde att man alltid opererade bort livmodern...du ser vilken okunskap det finns!
Måste vara skönt att veta att det inte är helt omöjligt!!

Svar: Haha, själv visste jag nästan ingenting om livmoderhalscancer innan jag själv fick det.. Man kan inte veta allt! Men som sagt, dom flesta verkar opereras, men om jag förstod läkarna rätt gjorde dom inte det med mig eftersom tumören börjat förgrena sig lite dumt. Dom trodde inte att dom skulle få bort allt genom att operera och skulle inte allt komma bort skulle det bli svårt att stråla bort det.
Info om mig!

2014-02-05 @ 23:18:58
URL: http://babytalksweden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0