Vaccinationer och älgmöten

Idag har hela familjen(minus husdjuren) åkt till BVC för att väga, mäta och vaccinera Ludde. Han är inom kort en 8-kilosklump då han nu vägde 7,9 kg. Han är även ökat på längden och blivit en ståtlig 70 centimetersgrabb.
 
Själva vaccinationen var inte så populär, och jag klandrar honom inte. Men han blev bara lite ledsen precis vid sticket, sen blev han snabbt glad igen. Han har ju varken napp eller tumme som tröst, utan det räckte med lite tröst från mor och några nycklar att pyssla med. Sen var alla sorger och besvär som bortblåsta, ungar är så härliga!
 
När vi kom hem packade jag ner Ludde i sittvagnen och sen gick vi en promenad på 1½ timme. Mötte på både rådjur och älgar, och avslutade med en liten hare som smet över vägen.
Under nästan varje promenad möter vi på rådjur och älgar, verkar finnas mycket vilt häromkring. Detta oroar inte mig de minsta, jag tycker bara att det är härligt. (så länge jag inte krockar med en)
Häromdagen såg jag dessutom lokattsspår i snön när jag var ute och red. Har aldrig sett så stora kissekattsspår förr, så det var kul att se. Vore häftigt att se en lokatt i dagsljus också, då jag bara sett en i mörker och därmed bara fått en otydlig skymt av den..
 
Som ni ser tog Ludde älgmötet med ett lugn. Men jag och Viggo stod och tittade på dom 3 djuren när dom först stod och betraktade oss och sen travade vidare.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0