Vårat nyårsfirande!

Nyårsfirandet blev i vanlig ordning hemma hos oss med det vanliga gänget. Vi blev sammanlagt 8 ½ , lilla Svea kan nämligen inte räknas som en hel person! Ludde syntes inte till på hela kvällen, för han somnade strax innan gästerna kom och vaknade när nästan alla åkt.
 
Eftersom maten alltid verkar ta längre tid än tänkt la jag om strategin i år. Jag bestämde mig för att nästan allt skulle vara klart när gästerna kom, så att jag bara skulle behöva värma på de och sen servera. Köttet och såserna var klara långt innan gästerna kom, och när en timme återstod var allt klart förutom att jag och potatisen skulle göras iordning.
Men sånt flyt kan jag ju inte ha hela kvällen, så när jag stod i duschen märkte jag att vattnet inte rann undan. Visade sig vara totalstopp i avloppet. Det rann inte undan någonstans i huset. Slet tag i en handduk och sprang ut till Johnnie som matade Ludde i soffan. När han matat klart gick han ut för att se om han kunde fixa det.
Som tur var släppte det relativt snabbt, så jag kunde duscha klart. Men vi blev ändå minst en halvtimme försenade.
Slet på mig kläder och fixade potatisen. Då började gästerna komma och underbara som dom är satte dom genast igång att duka och göra klart.
Maten blev så klart försenad, men enligt gästerna var det i alla fall god. Är nästan helt nöjd, förutom förseningen och den ena såsen som inte blev helt bra.
 
Efterrätten stod Elin för, pannacotta och cheesecake. Jättegott! en var alla så mätta att vi mest satt och jäste. Förutom lilla Svea som hade mycket bus och spring i benen. Hon är van vid att sova kl 19, men höll sig glad och pigg fram tills fyrverkerierna var avklarade och alla började åka hemåt.
 
Dom flesta åkte strax efter tolvslaget, men vi som blev kvar började kolla på en väldigt konstig film. "Trolljägaren" tror jag att den hette. Den var så speciell att jag var tvungen att kolla tills den slutade. kl. 4..
När jag vaknade runt 5-6 för att mata Ludde mådde jag fruktansvärt illa. Kan tillägga att jag inte druckit en droppe alkohol då jag kände att senaste festens drickande uppnådde 2013´s alkoholkvot. Kände helt enkelt inget sug efter alkohol.
Men trots det har jag mått dåligt hela dagen. Johnnie var magsjuk nyligen, så frågan är om det är de jag drabbats av.  I så fall har både förkylningen och magsjukan intagit fortet, dvs min kropp. Men än är inte slaget vunnet!
 
Nu ska jag krypa till kojs och förhoppningsvis är jag pigg och relativt kry imorgon. Förövrigt så var ingen av oss speciellt pigga idag, ingen förutom Ludde!
 
Pojkvän på nyårsdagen:
 
Vovve på nyårsdagen:
 
Kisse på nyårsdagen:
 
Ludde på nyårsdagen:

Nu på kvällen(efter en pizza) piggnade jag till och städade undan alla tecken på nyårsfirandet. Skönt att ha det gjort!
Förövrigt har jag bara latat mig hela dagen. Myst med Johnnie i soffan och kollat på lastbilar på youtube, gosat med Ludde i sängen och kollat på tv. Ungefär som vilken nyårsdag som helst!
 
Nä, klockan är mycket. Sova!
 

Kommentarer
Postat av: Anders

Låter som ett nyår att minnas :) och gott nytt sådant får jag önska lite i efterskott.

Svar: Gott nytt år på dig med! :)
Info om mig!

2014-01-02 @ 04:24:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0