En bra och en dålig nyhet

Ludde sover en stund så jag passar på att skriva ett inlägg.
 
Har en god nyhet och en dålig:
Vi börjar med den goda. Jag är bättre i ryggen och behövde inte ta värktabletter igår vid läggdags för att kunna sova. Det har jag fått göra i ungefär en vecka så det kändes skönt med ett framsteg! Jag är fortfarande inte 100% frisk då det fortfarande pulserar en svag smärta på vänster sida av buken. Inte ständigt, men då och då. Har fått svar på mitt meddelande att en läkare(förhoppningsvis någon som är insatt i mitt fall) ska ringa under dom närmaste dagarna. Hoppas på att det blir idag eftersom det är helg sen, men man vet aldrig såhär på sommaren och i semestertider..
 
Den dåliga nyheten är att stackars lille Ludde är krasslig. Igår, någon gång mitt på dagen, märkte jag att han började bli ovanligt kinkig och varm. Kvällen spenderades inte i joggingspåret eller i trädgården som tänkt, utan i soffan med en skållhet, ledsen bebis.
Som tur var skulle jag ändå titta på tv en stund på kvällen, så jag kunde både trösta och titta på bra program samtidigt. Annars brukar det alltid vara dåliga saker på tv när man har tid att titta!
Vanligtvis brukar det vara lite svårt att koncentrera sig då Ludde flänger omkring hit och dit, men den hör gången låg han bara och sov/gnällde i mitt knä om vartannat. Ovanligt lugn med andra ord, men mycket ledsnare än vanligt.
Vi låg där hela kvällen tills han lugnat sig och kunde somna mer ordentligt. I dessa morsgrisetider är det bara mamma som duger till tröst, så pappa kunde vackert gå och greja med annat. Ludde blev så ledsen när han fick komma till pappa, men lugnade sig snabbt så fort han fick krypa upp i min famn och gosa in sig igen.
 
Ludde sov oroligt fram tills 04.30 då han ville ha välling. Sen sov han i korta omgångar bredvid och uppepå mig i sängen. Vid ett tillfälle spydde han också, så jag ska byta sängkläder sen.
Det är tur att såna här små ungar är så söta även i sjukt tillstånd, för annars hade man aldrig haft tålamodet att pyssla, trösta, kliva upp 10 gånger under natten m.m.
Och alla vet vi hur hemskt det är att ha feber, och det gör att man tycker ännu mer synd om dom små liven.
 
Nu har han i alla fall somnat och han känns mycket bättre nu. Svalare och lugnare. Nu är det bara att hålla tummarna för att man inte blir sjuk själv..
 
Alltså som sammanfattning: Jag slapp ta Alvedon mot smärtan medans Ludde däremot blev tvungen för att få ner febern.
 
När han vaknat och ätit sticker vi nog ut på en cykeltur, det gillar han! Nu ska jag passa på att äta medans lugnet härskar i huset..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0