Trädgårdsarbete

Dagen har spenderats ute på föräldrarnas gård. Jag och Ludde åkte dit, men Ludde satt kvar i bilen och sov medans jag pysslade med hästarna. Tränade Skruttan lite genom att dra ett schabrak över hennes rygg, rumpa och huvud. Första två gångerna jag drog det över hennes huvud såg hon fundersam ut, tredje gången brydde hon sig inte. La sedan en sadel på hennes rygg, för första gången någonsin. Hon såg åter igen lite fundersam ut, men annars brydde hon sig inte. Drog dock inte åt sadelgjorden, utan lät bara sadeln ligga på hennes rygg medans jag höll i. Man vet ju aldrig. Vill ta en sak i taget och inte gå för fort fram.
 
Släppte ut hästarna och mockade. Sen började jag städa och röja upp i trädgården. Jag har så fruktansvärt tråkigt nu när jag inte jobbar, och letar ständigt efter saker att göra. Nu har jag kommit på att jag ska pyssla i föräldrarnas trädgård då föräldrarna inte hinner sånt. Så jag beskär buskar, krattar löv, plockar upp grenar och rensar rabatter. Jättekul! Jag och Ludde(som gjorde mig sällskap sen) får frisk luft, jag får röra på mig och får något att göra.
Så jag har blivit trädgårdsmästare på "äldre" dar!
 
Smet iväg lite snabbt för att få hjälp med en tå hos fotvårdsspecialist(eller vad dom nu kallar sig). Har nämligen fått lite nageltvång som gör allt ondare. Försöker skärpa till mig och söka hjälp i tid numera, istället för att gå och bita ihop som när cancern upptäcktes. Så jag ringde idag och fick tid på eftermiddagen, härligt!
Jag hade försökt klippa bort problemet själv, utan att lyckas. Men denna kvinna hittade snabbt problemet, en vass bit av nageln hade gosat in sig i tån och växte in i skinnet. Inte undra på att jag hade ont!
Eftersom jag sökt hjälp innan det blivit inflammerat och allmänt tråkigt kommer det snabbt bli bra. Känns otroligt mycket bättre redan nu.
 
Pappa hade passat Ludde under tiden och grabben hade skött sig exemplariskt. När jag hade med honom i trädgården somnade han dock snabbt. Det är jobbigt att beskära svartvinbärsbuskar!
 
Ludde väntar utanför lösdriften medans jag hjälper pappa med djuren:
 

Imorgon ska vi fortsätta arbetet i trädgården. Låter kanske konstigt, men jag längtar faktiskt. Tyckte det var kul!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0