En blandad uppdatering

Jag är verkligen kass på att skriva inlägg just nu. Har aldrig tid, så jag får nästan dåligt samvete då ni är ett troget gäng som regelbundet läser. Men håll ut, snart kommer jag nog börja uppdatera mer igen.
 
Jaha, vad har hänt sen sist?
Jag och Ludde är ordentligt förkylda. Det går åt rätt håll så förhoppningsvis blir vi friska relativt snart. Annars brukar ju vår- och sommarförkylningar aldrig vilja ge sig..
Förkylningen gör att jag ä extra trött och sliten, och Ludde är nästan ständigt ledsen, trött, hungrig och grinig. Det tar på tålamodet, men man kan knappast bli arg när man vet varför han beter sig som han gör.
Allt började i lördags kväll. Vi hade varit på Viksta marknad där vi njöt av både bra väder och trevligt folk. Träffade på både gamla och nya bekanta, och även halva min familj. Ludde skötte sig bra men på kvällen fick han feber och vaknade mitt i natten, ledsen och i stort behov av tröst.
Vi tog aldrig tempen men man kände klart och tydligt att det handlade om feber. Lite febernedsättande, välling och tröst senare somnade han i sin fars famn och sov sen resten av natten.
Efter det har febern avtagit, men förkylningen tagit fart. Lite snorig var han redan innan febern, men inte såhär gnällig och omöjlig.
Nu sover han i alla fall sött och jag njuter av lugnet här hemma.
 
Vi firade vår valborg lugnt i år. Vanligtvis brukar ett gäng bekanta komma över, men i år kände vi inte riktigt för det. Känns tråkigt om alla går hem med varsin ny, fräsch förkylning som jag och Ludde varsamt delat ut under kvällen. Och eftersom Ludde är ovanligt gnällig känns det dumt med en massa folk som ska göra honom ännu tröttare och grinigare. Bättre med en lugn kväll hemma, så vi blir friska någon gång!
 
Vi valde att grilla lite och ha en mysig middag tillsammans, bara familjen. Efteråt bäddade Johnnie ner en trött liten kille i sängen och åkte sen vidare till den lokala festplatsen där grannarna brukar samlas regelbundet. Själv drog jag på mig mjukiskläder, kröp ner i soffan under en skön filt och tittade på tv. Även katten och hunden gjorde mig sällskap.
 
Imorgon tänkte jag och Johnnie försöka ha lite myskväll på något vis, vet dock inte riktigt hur än. Då har vi nämligen varit tillsammans i 5 år. Vi firar inte sånt egentligen, men 5 år känns lite mer speciellt än 1-4 år. Dessutom har vi ju under dessa år inte bara stått ut med varandra, utan även överlevt ett stycke barn och ett stycke cancer. Ingen dålig start på de här förhållandet alltså!
 
Förövrigt så händer det inte så jättemycket just nu. Ludde fyller snart 1 år och ska in till Akademiska Sjukhuset på kontroll. Även vårdcentralen vill göra en 1-årskontroll på honom, poppis kille det där!
Inga cancergrejer för mig på ett tag nu, känns nästan tomt. Är så van vid att ha besök inbokade på Ackis regelbundet.
Ett litet problem har dock uppstått med min kropp, vilket gör mig yttepyttelite orolig. Vill inte ha mer trubbel nu. Men min läkare är underrättad och dyker problemet upp flera gånger ska jag höra av mig. Det är med största sannolikhet bara en biverkning efter strålningens framfart, men jag är ändå på min vakt. Klottrar ner minsta småsak i kalendern för att ha koll.
 
Jaha, vad mer? Det står still i huvudet. Vilket i sig inte är ovanligt när det gäller mig, men jag tror inte jag har något mer att skriva just nu.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen! God natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0