Kakfylld mage efter födelsedagsfirande

Idag har jag inte gjort något vettigt alls. Avskyr såna dagar, för dom känns helt bortkastade.
Har mest städat, skött Ludde, fikat och ätit. Visst, det är skönt att ha fått lite renare här hemma, men helst av allt vill jag vara ute och jobba mer målmedvetet med något.
 
Johnnie har ju som sagt fyllt år idag, så jag har vräkt i mig massor av kakor och rabarberpaj. Så man kan lugnt säga att jag lagt på mig lite idag, eftersom jag ätit massor och samtidigt knappt rört på mig.
Det var ju så enkelt förr, när jag jobbade på mjölkgården. Man hade all vardagsmotion + lite till helt gratis. Man fick till och med betalt för nåt som resulterade i en smal, vältränad kropp. Inte illa!
Johnnie har alltid sagt att såna som mig inte kan bli tjocka. Men även han måste ha noterat att magen är fluffigare än förr och att jag breddat på höfter och lår en aning sen sjukdom och graviditet.
Jag är absolut inte tjock, det påstår jag inte. Men jag har fluffat till mig lite, jämfört med förr när man tränade och jobbade regelbundet.
Så kanske kan Johnnie ge med sig nu, och hålla med mig om att jag visst kan bli tjock. Men rör man på sig tillräckligt varje dag så kan man äta vad man vill, när man vill. Förbränn det du äter, så enkelt är det.
Undersökningar visar att man förbränner massor bara av att stå och gå hela dagarna, så stå hellre stilla än sitt stilla.
 
Jag vill så gärna börja träna igen, bara förkylningen kan ge sig. Vill inte träna bara för utseendets skull, som det kanske låter. Utan mest för hälsans skull. Att vara relativt vältränad är en stor fördel när man blir sjuk, vad det än är man drabbas av.
Jag tror att det hjälpte mig enormt mycket att ha bra grundkondis när jag fick cancer. Och får jag tillbaka sjukdomen vill jag vara fit for fight. Denna gång kommer jag inte vara gravid mitt i allt, och då kan jag verkligen slå tillbaka med full styrka från början. Fegt av sjukdomen att smyga sig på när man var i ett så utsatt läge som gravid...
 
Nä, nu ska jag och kakorna i min mage krypa till kojs och drömma om tränade, friska och sunda kroppar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0