Slitna arbetskläder

Nu när vi haft så fint väder en period passade jag på att tvätta massor! För det är så roligt att tvätta när man slipper ha blöta plagg hängandes överallt här hemma, utan kan hänga ut det på tvättlinan och få det torrt på bara någon timme. Dessutom luktar tvätten så mycket fräschare och godare om den fått torka utomhus.
 
Mitt i allt tvättande släpade jag ut säckarna med arbetskläder jag haft stående i garaget i nästan ett år. Meningen var att jag, när det var dags att gå hem och vara mammaledig, skulle rensa ut mina skåp på jobbet för att ta hem och tvätta allt innan det sedan skulle läggas undan. Heidi och Camilla, som jag gick på lantbruksskolan med, kan intyga att ordningen i mina skåp i regel är "organiserat kaos" och så var det även i mina skåp på jobbet.
Allt skräp jag hade i fickorna hamnade i skåpen, tillsammans med diverse godispapper och liknande. Tänkte regelbundet städa mina skåp, men det blev aldrig av.
Just på grund av denna oreda skämdes jag därför lite när chefens sambo var snäll och röjde ur mina skåp i somras. Blev ju sjuk och städningen av skåpen var inte högsta prioritet.
 
Men nu var det alltså dags att rensa kassarna jag fått med mig hem efter ett besök på jobbet. Ca 50% av kläder, papper och skräp kastades direkt. Var lite kul att kolla igenom alla papperslappar jag haft i fickorna på arbetsbyxorna. Vilken kontrollfreak jag är på jobbet! Allt som hade med korna att göra fanns nedskrivet, minsta lilla detalj. Hältor, konstigt beteende, brunster, blodflytningar, kvigor som diar på varandra, sjukdomar... Allt som kan vara av intresse i framtiden.
 
Tror jag slängde sammanlagt 4 par arbetsbyxor som var helt slutkörda. Även mitt sista par har haft sina glansdagar, men jag sparar dom tills jag köpt ett nytt par. Man vet ju aldrig, det kan dyka upp något som kräver arbetsbyxor.
Det roliga var att alla hade precis samma problem, dvs hål på exakt samma ställen.
Slitet längst ner när jag jobbat i skor, hål där stövlarna skavt mot vaden, mellan benen och emellanåt även vid fickorna på rumpan och ovanför knäna. Riktigt ingångna byxor är så sköna, så jag har verkligen kört slut på dom innan jag bett om nya. Hålet mellan benen brukar ha en tendens att spricka sig större och större varje gång man går ner på huk, och jag har ingen lust att visa hela rumpan!
Att jag sen är så dålig på att direkt gå och kasta plaggen är ren lathet..
 

Nu har jag i alla fall gått igenom allt och kastat det trasiga. Resten är nedpackat i en låda i väntan på att börja användas igen någon gång framöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0