Cykeltur

Strax innan lunch cyklade jag och Ludde en sväng i väldigt blandad terräng. Mycket leriga grusvägar, men även lite asfalt och skogsvägar. Inga problem för vår gamla cykel, men desto mer problem för mig som emellanåt fick ha tungan rätt i mun för att inte halka omkull i den blöta leran eller lösa gruset.
Gick bra trots allt, och Ludde var nöjd när vi kom hem. Vi mötte en katt under cykelturen, och sen blev det ett väldans jamande bakom mig på cykeln i någon kilometer. Ludde kan nämligen säga "mamma", "pappa" och "Mjaaaaaauu".
Våran honkatt brukar säga "mjaaaaaaauu" när hon vill ha mat och vatten eller helt enkelt vill släppas ut. Detta har Ludde snappat upp och använder när han ser en katt eller helt enkelt känner för det(i bilen till exempel).
Kisse, som våran katt så fantasifullt heter, har dessutom börjat sova i Luddes fönster här hemma. Detta verkar uppskattas då han ska sova eller vaknar på morgonen. Låter nämligen som att han pratar med henne då.
 
Hur som helst. Passade på att mäta upp distansen på rundan vi cyklade genom att ta med mig min träningsklocka. Tänkte nämligen mäta hur långa mina klassiska "joggingrundor" är så att jag vet det när det är dags att börja träna igen. Denna sväng var i alla fall strax över milen. Perfekt för dagar när jag vill springa en lite längre tur.
Tidigare har jag bara gissat distansen när jag joggat, och det är ju lite tråkigt för mig som är tävlingsmänniska. Vill veta exakt hur långt jag springer/cyklar och hur fort.
 
Ludde och mig idag:

Observera att vi har både hjälm och reflexväst på oss. Båda två. Jag vill vara ett gott föredöme för både Ludde och övriga vi möter på. Att köpa en reflexväst till Ludde var kanon, och han har den jämt på sig hemma. Då ser jag honom på långt håll när vi är i trädgården och pysslar.
Dessutom är det bra att i tidigt stadium lära honom vikten av säkerhet!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Merell

Hej! Vad kul att se att det finns föräldrar som tar trafiksäkerhet på allvar. Jag brukar alltid ha en överenskommelse med mina barn "och mig själv förstås" att när våren kommer och cyklarna ska ut ska reflexväst och cykelhjälm alltid ska sitta på. Barn lär sig av vuxna så snabbt så det finns ingen anledning att vänta med att vara ett gott föredöme.

Svar: Helt rätt! Ludde är "bara" 1½ år, och man ser klara tecken på att han härmar vårt beteende. Därför känns det absolut som om det är dags att vara extra noggrann med vad man gör. Brukar tänka på säkerheten i alla lägen, men nu är man extra noga. Bra att det finns föräldrar som har samma syn på säkerhet som jag! :)
Info om mig!

2014-11-14 @ 23:00:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0