Glöggmys och islandshästar

I fredags kom min lillasyster över, det var nämligen dags för det efterlängtade glöggmyset! Vi har pratat om det länge, men det har inte blivit av förrän nu.
Jag bjöd på hemmagjord pizza, äppelglögg och hembakta saffransbullar med vit choklad. Efteråt gick vi ut och satte oss i bastun som Johnnie värmt upp. Där satt vi och drack öl och pratade om allt möjligt.
 
Allt var frid och fröjd tills vi plötsligt hör steg i gruset utanför fönstret. Vi har ett fönster i bastun, och Johnnie hade lämnat det lite på glänt. Det var kolsvart ute och vi båda stannade upp och lyssnade. För att vara säker på att jag inte misstog mig frågade jag syrran om hon också hört. Japp, utan tvekan steg i gruset.
Jag försökte skylla på att det säkert var Johnnie som höll på i trädgården, men efter ett samtal till honom kunde vi skippa det.
Han hade nämligen åkt till grannen för att fixa en sak. Men vem var det då utanför fönstret?
 
Efter alldeles för många skräckfilmer och kvällar framför programmet "Efterlyst" blir man lätt lite uppskrämd. Skräckfilmer är ju oftast påhittade, men "Efterlyst" är ren och skär verklighet. Detta program har fått min tillit och tro på folks godhet att dala ordentligt, då man sett hur hemska folk kan vara.
Så som ni säkert förstår hann en del mindre roliga tankar svepa förbi i huvudet innan vi bestämde oss för att dricka upp ölburken och ta oss in i huset.
Bastun är ett eget litet hus i trädgården, så man måste ta sig över gräsmattan och in genom bakdörren.
 
Nu ska jag vara ärlig, för det är komiskt nu i efterhand.
Syrran hade en ficklampa(mobilen) och jag letade upp något att försvara oss med ifall att. Johnnie har inte byggt klart duschen där ute än, så jag hittade en liten hammare och en träbit.
Sen gick vi faktiskt rätt samlat(men med ögon i nacken) mot huset. Syrran tog täten med ficklampan och jag gick efter och höll koll.
När vi kom fram till bakdörren släppte all rädsla direkt hos mig. Bakdörren stod öppen.
Syrran såg detta som ytterligare en läskig sak, men jag la direkt ihop pusslet. Det är vovven som är skummisen!
Det har hänt förr att han puffat upp dörren när vi suttit i bastun. Sen har han traskat runt lite innan han ledsnat och gått in igen.
 
Att vi sen avslutade kvällen med att titta på "Sjätte sinnet" känns obegripligt.. Såna fegisar som vi ska hålla oss till Nalle Puh och Pippi Långstrump!
 
Syrran sov över och väcktes av Ludde som demonstrativt sprang fram och tände lamporna i vardagsrummet vid 8-tiden på lördagen.
 
Mitt på dagen åkte vi till Alunda för att rida islandshästar. Syrran fick det i present och frågade mig om jag ville följa med. Gärna!
Det var väldigt tråkigt väder, men trots frusna tår och kalla vindar var det väldigt roligt att tölta och galoppera!  
 

Syrran åker snart upp till Idre Fjäll i några månader, så det är bäst att umgås så mycket som möjligt nu i november!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0