Potatisplockardagen!

Idag var det stora potatisplockardagen! I alla fall hemma hos föräldrarna. Pappa hade bestämt att det var dags att gräva upp potatisen, så nästan hela styrkan samlades in för att hjälpa till.
Det var jag, pappa, mina bröder och Maria, och det gick fort när vi väl fick upp farten. Pappa hade tänkt sig att det skulle ta hela dagen plus lite till, men vi var klara runt femtiden på eftermiddagen.
Nu är jordkällaren full med så mycket potatis att det nästan skulle kunna räcka till en hel by, så vi behöver inte handla knölar än på ett tag.
 
Egentligen hade jag tänkt spela bandy idag på eftermiddagen, men jag kände att det skulle bli tajt att hinna då jag även skulle rösta. Så jag sa ifrån så att jag slapp stressa. Bandyn ska ju vara roligt!
 
Nu ska jag kolla upp hur man bäst förvarar andra grönsaker som morötter och rödbetor, så att jag kan skörda dessa inom kort.
 

Sista bilden är från bygget i jordkällaren. Vi byggde en platå att lägga potatisarna på, med två fack så att vi kunde skilja på sorterna.
Tog tyvärr ingen bild från hur det såg ut när vi skördat klart, men det blev en hel del potatis kan man lugnt säga..
 
Tack till alla medverkande, och mamma som stod för köttfärssåsen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0