Påskfirande

Igår firade vi påsk hemma hos mina föräldrar med middag och äggletning. Äggletningen är en tradition som hänger kvar sen vi var små, då mamma gömde ägg på en begränsad yta som vi sen fick leta upp. Nu är vi barn vuxna, men äggletningen är än idag på blodigt allvar och vi springer som galningar för att hitta äggen.
För ovanlighetens skull var jag en av dom sista att hitta mitt ägg, men det är lite svårare att vara snabb när man har Ludde med sig. Ludde fick leta efter sitt ägg med, men verkade tycka att själva letandet och att vi sprang omkring var roligare än att hitta själva ägget.
Luddes ägg var fyllt med kiwi, då han fortfarande inte får äta så mycket godis. Ett val vi föräldrar gjort. Han gillar godis, men gillar frukt minst lika mycket. Än så länga har han inte börjat begära godis och annat sött, och jag anser att han ska hållas ifrån det så länge det går.
Han äter samma saker som vi, så om vi fikar får han självklart också fika. Men så länge han föredrar vatten och mjölk framför påskmust jublar jag inombords. Att vänja barnen vid en massa sötsaker för tidigt är bara onödigt.
Fikabröd och kakor får han under fikastunder(och det är inte ofta vi fikar), men godis och sötade drycker är näst intill förbjudet än så länge.
 
Under gårdagen slapp vi den tjatiga påsk- och julmaten. Istället serverades ädelostfylld lammstek(från ett lamm vi fött upp) och potatisgratäng(med potatis och lök från egen odling). Mycket gott!
Till efterrätt serverades en härlig tårta som min brors sambo bakat. Jättesmarrig!
 
Idag har Johnnies pappa med särbo varit här och lämnat ett ägg till Ludde, fyllt med två godisbitar, en liten bil och såpbubblor. Just nu sover grabben för att orka fira lite påsk hos sin faster. På kvällen ska vi fira Johnnies kompis som fyllt år. Fullsmockat schema alltså!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0