Skördetider

Älskar den här tiden på året då sommarens slit i grönsakslandet ger skörd!
 

I år är grönsakslandet inte lika snyggt och prydligt som tidigare eftersom jag blev dålig och därför inte har kunnat hjälpa pappa med ogräsrensningen. Men jag är glad över att nästan alla tänkta frön och plantor hann hamna i jorden innan infektionen tog fart.
 
I år tog jag ut svängarna lite och testade flera olika sorters morötter. En klassisk, en röd och en "knubbig" sort.
Den röda är jättefin om man skivar den, röd i det yttersta lagret och orange inuti. Knubbisen är perfekt att kasta ner bland färskpotatisen i grytan då den är i liknande storlek och därför blir klar ungefär samtidigt.
 
Förutom morötter och gul lök skördade jag 5 liter svarta vinbär och ca 1 liter krusbär. Några tomater och chilifrukter fick också följa med hem. (Odlingarna har jag hemma på föräldrarnas gård då vi har ont om plats här hemma)
 
Igår slängde jag ihop en snabb korvröra gjord på:
Falukorv(svensk såklart!)
Gul lök(direkt från landet)
Kantareller(Johnnies bidrag till maten, plockades medans jag och Ludde skördade/åt blåbär i skogen nyligen)
Crème fraiche med svampsmak
Lite salt och peppar
Serverades med pasta
 
Jättegod! Var rädd att crème fraichen skulle ta över, men kantarellernas smak gick att känna klart och tydligt.
Johnnie åt till och med maten utan ketchup, och det hör inte till vanligheterna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0