Avverkning

Just nu faller skogen i rasande takt hemma på mina föräldrars gård. Granplanteringen såg för dålig ut, så den avverkas tidigare än tänkt. Pappa pratade om att den var planterad någon gång mellan 1965-1970 så den var inte så värst gammal.
 
Min ena bror, Jimmy, kör skördare och har fått äran att slutavverka. Pappa har bett mig att under avverkningens gång dokumentera lite med hjälp av "finkameran", så jag har varit där och fotat lite under veckan. Inte illa att vara hemma(kallar både föräldrarnas gård och Johnnies hus för "hemma", något förvirrande för omgivningen ibland) och samtidigt kunna göra studiebesök på brorsans jobb.
Ludde tycker att skördaren är rolig att studera på håll, men ville inte alls provsitta sätet. Han är inne i en lite knepig period, då allt tycks vara lite farligare än vad det egentligen är.. Häromdagen ville han inte åka med på snöskotern och idag ville han inte kolla hur en skördare ser ut i hytten. Både Johnnie och Jimmy tycks lite sårade över detta, eftersom dom vill att Ludde ska gå i deras fotspår när han blir äldre.
 
Men katterna och hönsen tycker han om, så jag ligger snäppet bättre till när det kommer till att få honom intresserad av djur. (Hehe)
 
Några smakprov på bilder från avverkningen(tagna med mobilen):
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0