Krånglande dator

Har blivit ont om nya inlägg dom senaste dagarna, ont om internetvistelse överhuvudtaget faktiskt. Min dator har nämligen blivit lite krasslig. Den vill inte ladda batteriet längre, så helt plötsligt laddade den ur. Tänkte att jag och Ludde, under våra vilda lekar, råkat trampa på sladden så den glidit ur jacket litegrann. Kollade sladden men hittade inga fel. Johnnie testade den på sin lilla minidator, och då funkade den. Måste vara min dator som strular med andra ord.
Ska låta min dataintresserade bror ta sig en titt, så får vi se. Datorn i sig har några år på nacken så den är jag inte jätterädd om. Men alla bilder vore skönt att kunna flytta. Datorn är ju inte livlös, så jag tror att det ska gå att rädda bilderna. Pucko, du(dvs jag) skulle ju kopiera bilderna och spara på ett reservställe för längesen.. Varför ska jag dra ut på det tills det börjar bli kritiskt läge?
 
Hur som helst, dom inlägg som blir framöver blir fattiga på bilder tills jag löst problemet med datorn. Så nöj er med text!
Jag som hade härliga bilder på både små lamm och Ludde att visa..
 
Vad händer annars då?
Jag och Ludde trotsade vädret idag och cyklade 45 minuter i regnet. Tycker om när det regnar, så länge man har möjlighet att byta kläder vid behov. Ludde älskar att följa med på cykelturer, och blir jätteglad så fort hjälmar och cykel plockas fram. Är man inte tillräckligt snabb börjar han dessutom klättra på cykeln för att ta sig upp på sin sittplats.
Att cykla en sväng är bra för oss båda. Jag får motion och Ludde får komma ut i friska luften och se saker. Vi brukar stanna till och titta på korna och kvigorna som går på sommarbete här i närheten, traktorerna som jobbar på åkrarna eller annat som kan vara intressant för en liten kille. Alltid finns det något att titta på.
Under den senaste tiden har vi tittat mycket på svanar och gäss ute på åkrarna, och lite rådjur här och var.
 
Ludde sköter sig på dagis och äter nästan som en häst. I alla fall om man ska tro dagispersonalen. Men är man så aktiv som Ludde ofta är måste man äta ordentligt. Några gånger har han blivit ledsen när jag ska lämna honom, men oftast går det jättebra.
 
Lammen ploppar ut på löpande band hemma hos föräldrarna och häromdagen hjälpte jag en tacka att förlösa sitt lamm. Vilken skillnad att dra ut ett lamm om man jämför med kalvar! När man ska hjälpa en ko/kviga får man knyta snören i kalvens framben, ta spjärn med fötterna och dra allt vad man orkar samtidigt som modern krystar.
Strax efter att jag lämnat gården fick jag sms från mamma att tackan fått ett lamm till. Som sagt, lammen ploppar ut på löpande band..
Ludde är inte lika intresserad av att gosa med lammen som jag. Han tycker att dom är lite obehagliga. Han kan sträcka sig till att mata baggen med hö, fast häromdagen ville inte baggen ha mer hö och då skulle Ludde slå honom i huvudet med hötussen. Snällt.. Och snacka om att utmana ödet, med tanke på att baggen är rätt mycket större än honom själv. Tur att baggen är snäll och tålmodig.
 
Mina knän känns okej, men inte helt bra. Jag motionerar lite försiktigt, men vågar inte spela bandy med tjejerna eller liknande. Förhoppningsvis blir knäna bättre ju starkare jag blir till följd av träningen. Men det är väldigt frustrerande att inte kunna träna som jag vill!
Jag satsar mycket på vardagsmotion just nu. Pysslar mycket i trädgården och försöker röra på mig så mycket som möjligt så fort tillfälle ges.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0