Joggande kvigskötare

Åkte nu under kvällen till kvigornas hage för att, i regnet, räkna dom och kolla att allt var ok. Har börjat kombinera träning och "kvigkontroll" och på så sätt förenat nytta och nöje. Eller ska man uttrycka sig att jag slår två flugor i en smäll kanske?
Hur som helst. När jag ska kolla kvigorna och dom inte är vid grinden får jag gå en sväng runt den stora hagen för att leta rätt på dom. Har istället för att gå börjat jogga över stock och sten för att spara tid och samtidigt träna upp knän och kondis sakta men säkert. Mjukt underlag är det också, vilket känns superbra för kinkiga knän.
 
Idag gick kvigorna nästan längst bort i hagen, så det blev en svettig joggingtur. Hade lite väl mycket kläder..  Var lite orolig att det blev för mycket för knäna med både sträckan och det ojämna underlaget, men knäna känns kanon nu efteråt.
 
Kvigorna räknades och det blev lite försiktigt gos. Dom är fortfarande lite rädda för mig, men samtidigt sådär sjukt nyfikna som bara nötkreatur är.
 
Mina trailskor jag köpte i höstas funkar fint, underbart att dom är vattentäta! Så trots allt blött gräs, våtmarker och lera jag sprang genom i min jakt på kvigor så höll dom fukten ute. Lite hade kommit in samma väg som foten hittar in i skon, men det vore ju konstigt annars..
 

Äntligen lite nya bilder här på bloggen. Just denna bild föreställer ett gäng kvigor plus en tjur ute i regnet. Tycker dock att ljuset gör att det inte ser ut att vara så tokigt väder..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0