Lövblåsning

 Det tråkiga med att jobba halvtid är att man knappt hinner börja innan man ska sluta. Jag kan visserligen välja lite själv hur jag ska fördela timmarna över veckan, men eftersom jag är lite "skör" och otränad känns det vettigt att börja med halva dagar nu tills jag vant kroppen med arbete igen.
 
Idag var det städning av en kyrkogård som stod på schemat. Dom har tidigare fått bort det mesta av löven som fallit, men vissa träd hade inte tappat allt då så vi hade lite löv att ta reda på idag.
Jag har endast blåst löv en gång tidigare så jag hade fullt upp att få löven dit jag ville. Kan jämföras med att fösa får. Några sticker åt ena hållet, när man hämtar dom sticker några åt andra hållet..
Jag blåste ut löven från muren, gravstenar och buskar och sen kom jobbarkompisen och samlade upp allt med gräsklipparen som har uppsamlare.
 
Fick lite snits på blåsandet tillslut, men då var vi klara så jag kunde inte utnyttja mina nya kunskaper speciellt mycket.
Det var roligt även om det var lite knepigt, precis som att trimma gräs runt gravstenarna om somrarna.
 
 Det gick bra med kroppen trots ansträngningen. Känns bra att vara igång igen, även om jag får vara lite försiktig nu i början. Men jag har bra jobbarkompisar som regelbundet kollar hur det är och ser till att jag inte tar i för hårt.
 
Första bilden blev lite suddig då motorn jag bar på ryggen vibrerade.  

Nu ska jag följa Luddes exempel och vila lite. Förhoppningsvis vilar jag bort den här tråkiga förkylningen..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0