Kyligt

Dagen började med att jag slog upp ögonen, kollade klockan och började knuffa på Johnnie. Han grymtade bara till en början, men när han hörde mig säga: "Ni har försovit er!" blev det fart. Jag hoppade också snabbt upp ur sängen och började assistera för att få iväg dom snabbare.
När dom tillslut kom utanför dörren tittade jag på dom genom fönstret. Johnnie huttrade i kylan( 3 minusgrader) men Ludde såg helt oberörd ut. Han pekade på saker och pratade på, precis som vanligt.
 
Klockan var så pass mycket att det kändes onödigt att krypa tillbaka ner i sängen, vilket jag brukar göra i vanliga fall. Istället åt jag en banan, drog på mig ytterkläder och gick en promenad med Viggo.
Kylan nöp i kinderna, men trots det kan jag inte annat än njuta. Jag får en sån härlig myskänsla i kroppen när kylan kommer!
Igår kväll gick jag en promenad rätt sent. Mörkret hade fallit och det var helt tyst. Jag och Viggo gick sida vid sida under den stjärnklara himlen och jag kände en sådan underbar ro i hela kroppen.
Mitt liv är inte alls som jag själv hade önskat just nu, men trots det kan jag ändå njuta. Ibland är det svårt, men jag vill inte förlora månader av mitt liv för att jag är missnöjd över mitt hälsotillstånd.
 
Nyss knackade det på dörren och där stod Jenny, mjölkbonden som bor alldeles i närheten. Hon undrade hur det var och vi stod länge och pratade kor, gårdar och allt däromkring. Jag kom på mig själv flera gånger att prata om mitt förra jobb som om jag fortfarande jobbade där, "Vi brukar göra si.." eller " Min chef gör så.." och ibland blev samtalet nog lite förvirrat av den anledningen.
Härligt att få prata kor i alla fall, inte ofta man får anledning att göra det längre. Jenny tyckte att jag skulle ta med Ludde hem till dom och hälsa på kalvarna, och det måste jag absolut göra. Ludde älskar dom och så ofta vi kan brukar vi köra/cykla förbi gården och kolla på djuren.
Förr brukade man höra ett högt och ljudligt "MUUUUU" från Ludde när han såg nötkreatur, men numera brukar han även ropa: "KUSSUR! KUSSUR!" (dvs kossor)
 
Bilder från dagens kyliga morgon:
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0