Varg!

Nu är jag klar för idag här på jobbet :)

Helgen har bestått av julstädning, presenttillverkning och julpyntning.
Jag och Johnnie hade bestämt oss för att städa, pyssla och julpynta hela söndagen, och så blev det. Slutresultatet var mer än godkänt! Att sen sitta i vårat nystädade och julpyntande hus och käka middag tillsammans var jättemysigt. Tända ljus, årets första glögg och julmust, pepparkakor och adventsljusstakar. En perfekt första advent!

Jag har länge tänkt ha en inflyttningsfest, eller rättare sagt en "flytta-in-hos-Johnnie-fest" snart. Vet bara inte när. Nu kommer julen och allt färre kommer ha tid, så jag får ta det senare. Malin och Emilia ville ändå komma hem till mig, så jag funderar på att fixa en liten "inför-julen-fest". Eller nja, fest vet jag inte, snarare mys. Kolla på nån bra film samtidigt som man smaskar på lussekatter, pepparkakor och julmust. Självklart skulle glöggen få vara med oxå! Ska hem och prata med min grabb om det strax :)

Camilla hade lagt upp 2 bilder på facebook på mig och henne. Det ena ville inte vara med på bloggen av någon anledning, men det andra har ni här:

Vi ser lite slitna och berusade ut, men..man kan inte vara snygg jämt!

Läste i UNT idag att folk i städer och andra som i överhuvudtaget inte har kontakt med björnar är mer positiva till dom medans människor som bor med björnarna runt husknuten inte är lika glada. Min första tanke:
"nämen GRATTIS! Kom ni på det nu?!"
Det var år sen jag konstaterade det.. Fast här omkring är vargarna ett hetare ämne än björnar. Jag har mina åsikter om vargar och dom åsikterna kan ingen ändra. 
Dom får leva här i vårt land, men det ska vara så pass få att dom håller sig till skogar och lämnar tamdjuren ifred. Börjar dom ta tamdjur ska dom skjutas.
Att jakthundar blir attackerade kan man inte göra så mkt åt då det isf är hunden och hans ägare som jagar i skogen och på så sätt beträder vargens mark. Det finns numera täcken och liknande man kan sätta på hunden som skrämmer bort vargar, så vill man skydda sin livskamrat får man investera i något sånt.
Tycker oxå att dom som så gärna vill ha vargar i landet kan ta och betala ut mer pengar till bönderna för att bekosta bygge av vargstängsel. Man kan få hjälp med det redan nu, men jag tycker att allt förmkt handlar om att vargarna ska få bli fler och inte hur bönderna ska skydda sina djur.

Och argast blir jag när jag hör att nästan alla som vill ha fler vargar här i sverige är antingen stadsbor eller folk som inte har djur. Dom förstår inte hur bönder och djurägare har det och det är orättvist att folk som inte kommer drabbas det minsta ska ta beslut i såna frågor.


Det var allt jag hade att skriva idag!

tjao!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0