Topless?

Topless eller inte topless, det är frågan.. iaf för en del.

Läste i UNT idag att två tjejer försökte sig på att bada topless inne på fyrishov nyligen. Men efter 15 minuter blev dom ombedda att kliva upp och efter en kort diskussion lämnade dom badhuset. Dom ansåg att dom hade rätt att bada toppless eftersom männen gjorde det och dagens samhälle ska ju vara jämställt.

Samma sak hände för ca 1-2 år sen då två unga kvinnor ansåg samma sak. Att dom hade rätt att bada i samma klädsel som männen, dvs badbrallor och inget mer.

Några läsare hade sagt sin åsikt om det hela till UNT:

"Kan någon svara mig varför det är så otroligt viktigt att som kvinna få bada barbröstad på Fyrishov?" (Johan Johanesson)


"Å ena sidan lag mot oönskade blickar-Å den andra ska dom springa och vifta med brösten" (Peter Ekström)

"Om alla ska behandlas lika så borde det vara tillåtet för kvinnor att gå topless om dom vill, eller så gör man åt andra hållet och förbjuder barbröstade män" (Annastina Danielsson)Jag måste faktiskt hålla med den första killen som uttalade sig. Varför är det så viktigt för en del att få gå topless? En sak är en mindre strand någonstans, men ett badhus? Tyckte det hela var rent utsagt löjligt från början, för helt ärligt nu: Finns det verkligen inte viktigare frågor att jobba med när det gäller jämställdhet? Eller har folk inte vettigare saker för sig än att gnälla om en sån struntsak? 
Folk svälter, folk krigar, folk lever under hemska förhållanden, folk bir misshandlade och våldtagna. Men allt en del tänker på är att få springa topless på Fyrishov?
Skärp er nu tjejer, kämpa för nåt vettigt istället!

Visst tycker jag att de ska vara jämställt i vårat samhälle. Framförallt med saker som löner och chefer, för tjejer är inte sämre än killar. Det trodde jag var bevisat vid dehär laget..
Jag menar bara att de får finnas gränser för vad man ska prioritera när de gäller jämställdhet!
Och argumentet: "Får killarna gå topless så ska vi tjejer få det". Kom igen! Hur svårt kan det vara att ha ett extra tygstycke på sig den timme man är i ett badhus? topless kan man vara hemma och på vissa stränder. Räcker inte det?
Återkom med den här frågan när vårat samhälle har fixat saker som löner och liknande, för de är väl ändå viktigare?

Såhär tyckte UNTs läsare:
"Tycker du att förbud mot toplessbad är diskriminering?"
Ja 25,7%
Nej 74,3%


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0