Träning och likmaskar!

Har länge velat komma igång med min träning igen och igår, när solen sken som mest, beslöt jag mig för att det är dags!
Just när jag bestämde mig för det var jag påväg till jobbet med lite vårkänslor i kroppen som solen lockat fram, så det fick bli idag som jag började.
Eftersom jag rör på mig dagligen men inte tränar så mkt kondis, tänkte jag mjukstarta med raska promenader för att sen fortsätta me korta joggingturer som jag sen bygger på.
När jag vaknade idag gjorde jag det med en beslutsamhet. Vädret var riktigt tråkigt(molnigt, kallt och snö från ovan) men jag skulle ut. Drog på mig riktigt varma kläder då jag trots allt bara skulle gå, och för säkerhetsskull en reflexväst. Som bilförare vet man hur stor skillnad de gör med reflexvästar, även i dagsljus!

Promenaden gick bra och jag kände mig pigg och glad när jag kom hem igen. Det krävs bara att man lyckas få bollen i rullning, sen brukar resten gå bra.

Jag och Johnnie hade ett intressant samtal idag. Varifrån kommer likmaskarna?
Johnnie hävdade att dom finns i kroppen hela tiden, fast "outvecklade". Sen när man dör "utvecklas" dessa maskar och börjar käka upp en.
Jag vägrade gå med på de, fast att jag innerst inne inte visste. Kanske vägrade jag tro på det eftersom jag starkt ogillar insekter, framförallt när dom lever inne i en levande kropp. Istället skyllde jag på flugor, då dom kan vara otroligt snabba fram och lägga ägg.
Nä, Johnnie höll fast vid sin tro om det hela och menade på att han sett dokumentärer som styrkt det.
Själv vägrade jag tro på det hur mkt han än försökte övertyga mig, och för att ta reda på svaret kollade jag på Wikipedia.se.

Vem hade rätt?

Jag! (tack gode gud för det!)
Det var mkt riktigt flugor som var snabba på att hitta hem åt sina blivande larver. Johnnies "maskarna-finns-i-kroppen-hela-tiden-tro fanns oxå med, eftersom många tror att det är så. Men det stod klart och tydligt att det är felaktigt att tro de.


Tjao!


Kommentarer
Postat av: Tobias

Hade samma diskusion med morsan på väg hem från Valbo n¨ån gång för några år sedan. :P

2010-02-23 @ 22:41:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0