Sommarkväll

Oj, oj, oj..har fått huvudvärk såhär på eftermiddagen/kvällen. Har väl som vanligt druckit för lite, nästan all huvudvärk jag drabbas av beror på det nämligen.

Just nu sitter jag och väntar på att middagen ska bli klar, sen tänkte jag kila bort till sinkorna och kolla om vi fått några nya kalvar. Det är så härligt att vara ute bland djuren på betet under fina sommarkvällar. Det är då jag verkligen förstår varför jag aldrig kommer kunna bo i stan.

"Man kan ta en jänta från landet, men inte landet från en jänta"
Jag kan inte beskriva känslan så att ni förstår, men det är en underbar känsla jag känner när jag sitter ute i gröngräset med en massa nyfikna, keliga kor runt omkring mig en sommarkväll. Jag känner mig hemma, nåt jag inte riktigt känt sen vi flyttade ifrån mitt barndomshem.
Där trivdes jag så otroligt bra och jag hade en underbar barndom! Är man inte född på en gård förstår man nog inte tjusningen med det, men hade jag inte växt upp bland djur och natur hade jag nog inte haft det "vettiga tänkandet" som så många beskrivit att jag har.

Vill man ha nåt, får man kämpa för det och man måste jobba för att tjäna pengar. Det är de som Johnnie tydligen skulle ha fallit för. Dessutom är vi riktiga lortgrisar båda två, så vi passar bra ihop :)
Han kommer hem skitig och drängt i olja eller liknande, och jag stinker kodynga efter jobbet.. Så vi båda tål skit under naglarna.
Jag tycker nästan bättre om honom när han kommer hem skitig och med några dagars skäggstubb, då känner jag att jag hittat en kille som passar mig :)
Härligast var nog när jag kommit hem med en sjuk liten kalv från jobbet och behövde mata den flera gånger om dagen med mjölk. Han var nästan alltid med och var väldigt nyfiken på det lurviga lilla djuret. Han fattade precis som mig tycke för lill-kalven och han började gosa och mata henne, var nästan så att jag blev det "tredje hjulet"!

På tal om ingenting så har jag skaffat en ny favvolåt. Och idag har jag haft turen att höra den 2 gånger på radion, så när jag just slutat nynna på den hörde jag den igen och var åter fast.
Lyssna själva: http://www.youtube.com/watch#!v=nqfQ02-6wy8&feature=related

Härlig fart i låten! Det är Rasmus Seebach - Natteravn

Nu ska jag hälsa på korna på betet innan det blir för sent.

Tjao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0