Solig fredag och en dö grävling!

Jag älskar soliga fredagar! Det spelar ingen roll vad det är för årstid, soliga fredagar är underbart! Och det var inte bara jag som tyckte det :)


Min dag började, som vanligt på fredagar, kl 02.30. Åt frukost och gav Johnnie en puss innan jag hoppade in i bilen och styrde mot jobbet.
Johnnie ringde när jag kommit halvvägs och utbytte några ord. Vi hann nämligen inte säga så mkt till varandra då Johnnie klev upp när jag skulle åka.

Plötsligt, under tiden jag pratar, uppenbarar sig en lurvig figur på vägen. Tvärnitar(för andra gången den här veckan..) och styr åt sidan.
Det visade sig vara en påkörd grävling, mitt i vägen. stannade, på med varningsblinkers och på med några handskar Johnnie glömt kvar i bilen. Måste se till att den var död, och isf släpa den åt sidan. Johnnie bad mig att vara försiktig, vilket jag självklart är. Påkörda,skadade och stressade djur kan vara mkt farliga.

Men den lilla stackaren hade redan passerat pärleporten. Det var dock inte längesen, för den hade inte blivit likstel. La den försiktigt i diket, och det är antagligen där den får sista vilan.

Jag förstår inte hur man kan köra på ett djur och bara lämna den där? Jag vill vara helt säker på att djuret dött, om inte, se till att den får ett så snabbt slut som möjligt. Och sen placera den i diket, för dom döda ska man visa respekt. Hur kul är det att sluta sina dagar utsmetad på en väg?
En bekant fick stanna en morgon och avliva ett rådjur som nån lämnat att dö av skadorna den fått av en bil. Hoppas verkligen att nån högre makt ser till att folk som skiter i djur på det sättet får lida lika mkt som djuret fått göra..
Jäkla idioter som inte kan ta hand om det dom kör på, varesig det lever eller inte!

Nog om det. Nu ska jag äta lite och sen krypa ner i sängen och sova lite innan jag ska iväg och rida.
Tjao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0