Ridlektion

Har precis kommit hem från ridskolan. Johnnie var underbar och hade maten klar när jag klev in genom dörren, härligt!

Blev sen då styrelsen hade möte efter ridlektionen, och eftersom jag är ordförande för ungdomsstyrelsen vill och bör jag gärna vara med och uppdatera dom om vad vi i "lilla styrelsen" gör. Hade med mig Bullen, och han fick stå och vänta i stallet under tiden. Vilket han inte var helt nöjd över. Vem vill inte komma hem och sova efter att ha jobbat!?

Själva ridlektionen gick sådär, han ville inte alls samarbeta i traven utan kämpade bara emot bettet hela tiden. Vi övade även bakdelsvändningar vilket gick riktigt bra för oss. Vi har inte övat så mycket på de, så jag var jättenöjd!


Bilden är väldigt liten, men den duger nog. Tänkte bara visa en övning vi gjorde. Vi red på en liten fyrkant, och i hörnen övade vi på att flytta hästen i en liten bakdelsvändning. Det blå krysset ska visa vart bakbenen skulle vara, och det gula sträcket är där framdelen skulle förflytta sig. Ni som kan de här med ridning fattar nog :)


Galoppen gick rätt bra också, fast bara hans "bra" galopp, dvs höger. Den andra är väldigt ringrostig.. Vi red i dressyrsadeln idag, och kanske var det därför Bullen var lite knepig. Vi båda behöver nog vänja oss med nya sadeln.

När det var dags att åka hem klev han på transporten utan problem, underbart!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0