Träning för lillan :)

Har tagit det rätt lugnt idag. Eller rättare sagt, tiden gick så fort att jag inte hann med så mycket!
 
Åkte till stallet direkt efter frukost för att pyssla om lill-Skruttan lite. Rycktade, övade på att lyfta hovarna och tvättade hennes väldigt smutsiga svans. Hon är nämligen inte speciellt renlig, den lilla damen..
Hos Åsa stod hon i box, vilket INTE var kul att mocka. Såg ut som om en storm dragit fram i boxen, och man fick jämt mocka ut minst 80%. Nu står hon i spilta och det är mycket bättre!
Tror inte att det är många som har sina hästar i spiltor numera, men jag tycker att det är bra då dom får lära sig att tålmodigt sitta fast. Har mött på många hästar som man inte kan ställa i spilta då dom jämt haft box..
 
Lill-Skruttan är en väldigt lugn dam, och jag kan dra henne i öronen, köra in handen mellan bakbenen och göra det mesta utan att hon misstycker(Mirran blir tokig om man kommer för nära hennes spenar!). Benen verkar hon dock vara lite rädd om, så de får vi öva på. Vill kunna göra allt! Underlättar alltid senare.
 
Tränsade henne för första gången idag också, inga problem alls! Hon tyckte att det var väldigt konstigt, och tuggade ständigt på bettet. Men det är ju en helt naturlig reaktion :)
 
 
Hon fick stå på gången med träns och grimman över, så hon fick stå och fundera lite över den nya upplevelsen. Sen ledde jag ut henne och Tussa till hagen, fortfarande med tränset på. Hon såg väligt lättad ut när jag tog av henne den.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0