Faktainlägg om livmoderhalscancer

Jag har länge tänkt skriva mer om själva sjukdomen jag drabbats av, dvs. livmoderhalscancer. Ren fakta om vad det är, symptom och liknande.
Ni har ju nämligen fått läsa min historia nu, eller åtminstone en del av den. För historien är tyvärr inte slut än, inte förrän jag är friskförklarad, jobbar och åter igen relativt vältränad. När jag helt och hållet är tillbaka på banan igen.
 
Men även om ni följt bloggen ett tag nu och läst om mina upplevelser så kan jag tänka mig att få av er har speciellt bra koll på sjukdomen. Jag kan erkänna att jag inte visste något alls, varken om cancer överlag och ännu mindre om livmoderhalscancer. Jag visste att cancer var en dödlig sjukdom, man tappade håret av behandlingen och att man kan drabbas alla möjliga typer av cancer. Det var ungefär allt..
 
Så för att öka kunskapen hos er tänkte jag skriva några inlägg om sjukdomen jag haft/har. Känner man igen symptomen tidigt ökar chansen att komma ur sjukdomen snabbt och relativt smärtfritt. Jag hade oturen att vara gravid samtidigt som relativt tydliga symptom visade sig, och det gjorde att jag inte tog dessa riktigt på allvar.
Skyllde bara på graviditeten och dess förändringar på kroppen.
 
Så inom kort kommer några inlägg om sjukdomen. Hör gärna av er med frågor om ni undrar något speciellt. Ska träffa min läkare nästa vecka så jag har möjlighet att ställa frågor till honom.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0